Cum au reacționat cei doi băieți ai Ecaterinei Ladin, când au auzit că vor mai avea un frățior și cum se înțeleg acum cu mezinul: "Sunt geloși și pe cel mic, sunt geloși și între ei. Încercăm...". Ce reguli trebuie să respecte Petru și Marcu/ EXCLUSIV

.

Cum au reacționat cei doi băieți ai Ecaterinei Ladin, când au auzit că vor mai avea un frățior și cum se înțeleg acum cu mezinul. Simpatica Dalida din Las Fierbinți ne-a spus cum își educă băieții, menționând că viața cu trei copii fără reguli ar fi un haos. De asemenea, ne-a spus și cum stau lucrurile între cei trei fii ai săi la acest moment.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Cum au reacționat Petru și Marcu atunci când au aflat că vor mai avea un frățior? Dar atunci când l-ai adus acasă pe cel mic? Mai sunt și geloși, din când în când, pe el?

Petru avea 2 ani și un pic atunci când eu am rămas însărcinată. Destul de dificil să înțeleagă despre ce e vorba. Acum, însă, l-ar topi în pupici pe cel mic și eu sunt mereu în priză, îi tot explic că bebelușul este unul adevărat și nu e de jucărie, așa cum crede el. Marcu a fost destul de detașat, la prima vedere, dar eu știu că e un copil iubicios și, așa cum l-a așteptat pe Petru foarte tare în viața lui, și pe cel mic l-a primit cu tot sufletul în familie și inima lui. Acum, de când e și mezinul, este nevoie de mai multă liniște în preajma sa, să avem grijă cu tonul vocii, ceea ce, pentru ei, nu e chiar relaxant. Le atrag atenția destul de des, pentru că au un fel de-a fi… uită tot ce le-am spus, în următoarea secundă. Sunt geloși și pe cel mic, sunt geloși și între ei. Cumva, e natural. Timpul care, odată, era numai pentru ei s-a mai diminuat. Încercăm ca puținul timp pe care îl petrecem împreună să fie de calitate și să aprecieze asta, mai târziu.

ecaterina-ladin-3ecaterina-ladin-3

Cum își educă Ecaterina Ladin copiii

Între Petru și Marcu e o diferență de vârstă de doar cinci ani, deci presupun că ei petrec mai mult timp împreună decât cu Roman. Cum se înțeleg? Se joacă unul cu celălalt, au învățat să împartă, se mai și ceartă din când în când?

Câteodată, 5 ani înseamnă puțin. Alteori, e o diferență uriașă. Se iubesc tare. Asta e incontestabil. Dar, când unul vrea să se joace cu o jucărie care nu are dublură, îi trebuie, fix în același moment, și celuilalt. Iată cum iese cu urlete și cu păruială, și cu plânsete… O distracție, vă spun! (râde) Împart când știu că există riscul să nu mai primească accesul la respectivele jucării pentru o perioadă. Sunt perioade din zi când nici nu îi aud și se joacă foarte frumos. Încerc să nu mă mir și să nu stric Feng shui-ul. Relația lor e ca un montagne russe și cred că așa e firesc. Mai bine să se ciufulească acum și, mai târziu, să fie buni prieteni toți trei.

Ecaterina Ladin: „Sunt foarte sociabili și știu cum să se integreze”

Ei ce fac acum? Sunt amândoi la grădiniță? Cum s-au integrat în colectivitate?

Marcu face 9 ani, în toamnă. Este școlarul mamei. Petru este la grădiniță, acum. Ce să facă? Sunt activități care le plac, altele nu. Vin acasă cu toți virușii posibili și imposibili, ne împart și nouă, pentru că am copii altruiști, și de aici puteți să vă imaginați. Sunt foarte sociabili și știu cum să se integreze, indiferent că suntem într-un grup nou pentru ei, de exemplu, când mergem în vacanță, în parc sau la locul de joacă. Acum, la grădiniță sau la școală e cu atât mai bine, că este același colectiv mereu și încep să aibă relații frumoase cu colegii.

Citește și: Ecaterina Ladin și-a botezat al treilea copil, cu 6 perechi de nași! Imagini din biserică și de la petrecerea cu familia din Chișinău și colegii din Las Fierbinți

Citește și: Ecaterina Ladin susține alăptatul în public: „Cu ce se diferențiază hrănitul unui bebeluș de cel al unui om care mănâncă în mall sau pe stradă, de exemplu? Exact! Cu nimic. Ba, mai mult…”/ EXCLUSIV

Citește și: Ce eforturi a făcut Valentina Pelinel ca să existe armonie între cei 9 copii ai lui Cristi Borcea: „Mă felicit pentru aportul meu. Cu Melissa am creat o legătură specială, aproape că nu trece o zi fără să ne sunăm”. Cum se înțelege cu Mihaela Borcea / EXCLUSIV

Citește și: Cum arată apartamentul de lux al Gabrielei Lucuțar. E situat în apropierea unei biserici, iar amenajarea a durat aproape 10 ani / Obiectele din living care amintesc de profesia „Reginei Întunericului”

Ecaterina Ladin: „Profită că Laurențiu este prezent mai rar și i se pun în cap”

Mi te închipui o mamă tare afectuoasă, care le face toate poftele copiilor și le gătește orice, la orice oră. Oare mă înșel? Cine e mai autoritar cu cei mici dintre tine și soțul tău?

Sunt o mamă afectuoasă! Nici nu știu cum ai putea să nu fii cu puii tăi. Îi drăgălesc, îi sufoc uneori cu iubirea, cred. Bineînțeles că le fac bunătăți, dar nu la orice oră, că au un program de care noi trebuie să ne ținem, să fie echilibru în tot ceea ce facem. Marcu e și ajutorul meu în bucătărie, atunci când i-l cer, și îmi place de el că e foarte atent. Se mai sparge un ou, se mai împrăștie o făină, dar aspiratorul trebuie să-și facă și el treaba lui. Pentru că eu sunt mai des împreună cu ei, normal că eu sunt cea mai autoritară. Ei profită că Laurențiu este prezent mai rar și i se pun în cap, atunci când ajunge acasă. Acum, de când a venit și Roman pe lume, Laur e mai mult acasă și a învățat să gestioneze anumite situații, pe altele le fixăm împreună.

Ce reguli trebuie să respecte Petru și Marcu

Că tot veni vorba, aș vrea să știu cum îi educați voi pe copiii voștri. Le oferiți acces la tehnologie, le-ați impus unele reguli, le mai spuneți și „nu, uneori?

Suntem într-un „nu continuu. (râde) Glumesc! Marcu, pentru că are aproape 9 ani, are acces la tehnologie, în sensul că are jocuri pe PS și are voie într-o anumită perioadă a săptămânii, în weekend, mai exact, după ce își termină temele și orele de sport. Bine, poate sări din jocuri, dacă al său comportament a fost deviat, în săptămâna aceea. Și, credeți-mă, chiar face eforturi să aibă acces. Marcu mai este pasionat și de lego. Asta îi ocupă mult timp și eu mă bucur de liniște. Petru este destul de mic, dar îi pun diverse desene animate specifice vârstei. Încercăm să nu le facilităm accesul la desene dubioase și cred că și reușim. În schimb, ei merg în colectivitate și vin cu tot felul de idei și păreri ce, câteodată, ne lasă cu gura căscată. Fără reguli, cu trei copii, viața noastră ar fi un haos. Și cu reguli este complicat, dar să nu mai fi existat… nici nu vreau să mă gândesc.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton