Cum poți avea dantura perfectă cu ajutorul medicinei digitale. Dr. Raluca Pascu: „Un zâmbet frumos și îngrijit este o carte de vizită impecabilă“

.

Cu toții ne dorim zâmbetul acela fabulos de Hollywood, pentru că, într-adevăr, o dantură albă și perfectă îți poate schimba viața pe toate planurile. Cum putem obține asta datorită medicinei dentare digitale am aflat de la Raluca Pascu, fondatoarea clinicilor stomatologice iDentity.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI

Sunteți fondatoarea clinicilor stomatologice iDentity! Doamna doctor Raluca Pascu, vă propun să facem o călătorie în timp până în momentul în care v-ați ales această meserie. Cum ați pornit pe acest drum?

Am pornit pe acest drum de la o vârstă foarte fragedă, consider eu. Îmi plăceau matematica, fizica și chimia. Apoi mi-au plăcut biologia și anatomia umană, pe care le-am studiat în clasa a VIII-a, res-
pectiv în clasa a XI-a, iar lucrurile s-au legat frumos. Dacă aș da timpul înapoi și ar fi să aleg o meserie, tot pe aceasta aș alege-o. Nu aș schimba nimic.

EvotoEvoto

Prin ce vă deosebiți de alte clinici stomatologice? Cât de mult contează ca, în cadrul aceleiaşi clinici, să existe o echipă multidisciplinară, aşa cum se întâmplă la iDentity?

Ne deosebim de celelalte clinici deoarece dispunem de aparatură performantă, tehnologie foarte avansată și o echipă multidisciplinară. Fiecare tratament stomatologic se realizează pe conceptul High END, posibil doar în medicina dentară digitală datorită tehnologiilor avansate. Acest lucru contează foarte mult, deoarece fiecare medic își realizează foarte bine tratamentele din specialitatea lui, susținute de tehnologii de ultimă oră. De asemenea, contează extrem de mult faptul că avem la dispo­ziție o secție de radiologie dentară, unde se realizează tomografii computerizate, și că avem un laborator de tehnică dentară, iar colaborarea dintre echipa tehnician-medic este esențială pentru realizarea unor lucrări de excepție.

Cum poți avea dantura perfectă cu ajutorul medicinei digitale digitale

Vorbiți-mi, vă rog, despre conceptul de stomatologie digitală! Ce este și cum îi ajută pe pacienți, dar și pe medici?

Despre conceptul de stomatologie digitală s-a vorbit foarte mult în ultimul timp, deoarece este un nou trend în stomatologie. Pornind de la realizarea diagnosticului pe bază de investigații stomatologice 2D și 3D,    până la rezultatul final, pacientul este tratat cu o precizie fără precedent, fără durere, pe termen lung și foarte lung, cu vizite puține la stomatolog, cu abordare pluridisciplinară, cu manopere susținute tehnologic. Niciodată nu a fost posibil ca, înainte de a realiza orice intervenție, pacientul să poată vedea rezultatul final și, astfel, să putem face modificările dorite. Totul este personalizat după starea de sănătate dentară, a întregului organism, stilul de viață și etapa de viață a pacientului. Vorbim aici despre tratamentele ortodontice digitale, iar, cu ajutorul Di­gi­tal Smile Design, se pot configura co­roa­­nele și fațetele dentare, pe care pacientul le poate vizualiza încă de la începutul tratamentului. Vorbim, deci, despre o decizie luată foarte informat de către pacient pentru un rezultat avansat din toate punctele de vedere.

Ce tipuri de servicii oferă clinicile iDentity?

Clinica iDentity oferă toate serviciile din toate ramurile stomatologiei cu o echipă completă de experți. De curând, am deschis departamentul de ATI, în cadrul căruia se pot realiza consultații ATI și de cardiologie, deoarece realizăm lucrări complexe cu analgo-sedare, aceasta fiind necesară atât pentru co-piii cu probleme de sănătate, cât și pentru adulții care doresc un tratament rapid și eficient.

Top 5 cele mai cerute proceduri

Dacă ar fi să faceți un top 5 al celor mai cerute proceduri din istoria clinicii, cum ar arăta acesta?

Un top 5 al tratamentelor solicitate în cadrul clinicii iDentity include tratamentele de chirurgie și protetică dentară, respectiv implanto-protetice. Trata­men­tele de îndreptare a dinților cu aparate dentare. Tratamentele ortodontice oferă rezultate impresionate pentru sănătatea dentară a copiilor și a adulților și este normal să ocupe un loc important. Tratamentele parodontologice, pentru parodontoză, boala dinților frumoși sau cauza nr. 1 pentru pierderea dinților, și parodontita marginală cronică. Trata­mentele de stomatologie pediatrică și tratamentele de odontoterapie, adică tot ceea ce înseamnă terapia cariilor dentare, igienizarea profesională și albirea dentară. Suntem aprope de pacienți și ne străduim să facem mereu cât mai mulți pași pentru ca ei să aibă acces la informații de calitate și să ia repede cea mai bună decizie pentru a avea un zâmbet funcțional, sănătos și frumos.

Albirea dinților este o procedură despre care se spun vrute și nevrute… Distruge sau nu smalțul dinților? Că aceasta este teama unora dintre cei care visează să aibă dinții de un alb imaculat.

Albirea dentară nu distruge smalțul dinților dacă se face controlat, sub supravegherea unui medic stomatolog. Înainte de albirea dentară, este esențial să se realizeze toate tratamentele de odontoterapie, adică să se trateze toate cariile. Medicul stomatolog este cel care poate decide dacă dinții respectivi se pretează pentru albire sau dacă smalțul este prea subțire pentru acest tratament. În mod normal, albirea dentară se realizează o dată la doi ani, având grijă ca, după procedură, să nu se consume alimente și băuturi colorate pentru a nu recolora dinții. Sunt importante relația stomatolog-pacient, controlul de rutină și prevenția. Un zâmbet frumos este, în primul rând, un zâmbet sănătos. NU facem compromisuri pentru frumusețe și respectăm cu sfințenie tot ce înseamnă sănătate dentară.

Cât despre fațetele dentare, o procedură estetică la modă de câțiva ani buni, aș vrea să știu dacă oricine poate apela la fațete? Care sunt avantajele lor?

La fel ca în cazul albirii dentare, fațetele dentare sunt recomandate doar de către medicul stomatolog și se fac în anumite condiții. Sunt, într-adevăr, la modă pentru că refac forma și culoarea dinților, care rămâne permanentă, deci nu mai este nevoie de albire dentară. Din nou, relația stomatolog-pacient este cea care face diferența. Stomatologul susține și asistă pacientul pentru a lua cea mai bună decizie pentru obiectivele, viața, și starea sa de sănătate. Da! În stomatologia modernă, putem spune că cerul este limita, dar nu trebuie să mergem repede către frumusețe, ci trebuie să asigurăm o sănătate eficientă a pacientului și apoi soluții sunt. Tehnologia și materialele sunt atât de avansate, încât pot oferi zâmbetul de Hollywood, zâmbetul perfect. Fațetele dentare corect realizate, așa cum se realizează în clinica iDentity, durează o viață întreagă.

Dr. Raluca Pascu: Cele mai multe afecțiuni cu care ne confruntăm la copii sunt cariile

Este mai greu de lucrat cu adulții sau cu copiii?

În cadrul clinicii noastre, există un departament special de stomatologie pediatrică, iar medicii specialiști în pe­do­donție lucrează ușor cu copiii, deoarece sunt foarte bine instruiți în acest domeniu. Avem protocoale profesionale speciale pentru copii, experiență și toată deschiderea de a crea o imaginea corectă a stomatologului în viața copilului: un prieten care are grijă de zâmbetul său.

Care sunt cele mai frecvente afec­țiuni în rândul copiilor care vă calcă pragul? De la ce vârstă ar trebui aduși copiii la dentist?

Cele mai multe afecțiuni cu care ne confruntăm la copii sunt cariile. Bineîn­țeles, în urma consumului de dulciuri, dinții temporari se cariază foarte repede și, din păcate, caria la copii este mult mai agresivă decât în cazul adulților, din cauza faptului că straturile de smalț și dentină sunt mai subțiri. De aceea, copiii trebuie duși cât mai repede posibil la medicul stomatolog. În primul rând, trebuie să se învețe cu medicul, să se devină prieteni cu cabinetul și să nu dezvolte teama de dentist. Prima vizită la stomatolog poate fi la vârsta de un an. Prima întâlnire este ca o joacă, după care urmează tratamente de periaj profesional, învățând copiii cum să îngrijească dinții și părinții să le ofere suport celor mici până când aceștia se vor peria singuri cel puțin de două ori pe zi. Important este și exemplul personal. Un părinte care are o igienă dentară bună, o sănătate dentară puternică va transmite ușor obiceiurile corecte pentru un zâmbet sănătos.

Am aflat că în clinicile iDentity se fac tratamente cu laserul. Dați-ne mai multe detalii, vă rog, pentru că, mărturisesc, este prima oară când aud despre asta. Care sunt avantajele, mai ales în ceea ce îi privește pe cei mici.

În cadrul clinicii iDentity se fac tratamente cu laserul atât pentru țesuturi dure, respectiv pentru smalț, cât și pentru țesuturile moi, respectiv țesutul parodontal, de susținere a dinților. Mai ales la copii, acest tratament este benefic, deoarece cariile sunt curățate cu ajutorul laserului, care, în timp ce cură­ță, carbonizează toate resturile de țesut afectat. De asemenea, în parodontologie este foarte util deoarece dezinfectează toate pungile parodontale și, în același timp, reduce inflamația parodontală. În plus, laserul înlocuiește turbina dentară de care se tem toți copiii. Stresul este minim. Durere nu există. Confortul este total și vorbim despre o precizie care susține rezultate avansate.

Există o vorbă în popor: „Haina îl face pe om!. Despre dantură pu­tem spune că este cartea noastră de vizită? Există păreri conform cărora o dantură neîngrijită are puterea de a ruina o apariție, în ciuda unei ținute vestimentare perfecte și a unui machiaj impecabil.

Da, există vorbă din popor – „haina îl face pe om. De obicei, ne trebuie două secunde să ne formăm o primă impresie, și studiile arată că, dacă prima impresie este negativă, avem nevoie de opt întâlniri ca să demontăm această primă impresie negativă și să construim una pozitivă. Am făcut o paranteză. În-
tr-adevăr, zâmbetul reprezintă 80% din expresia facială, iar un zâmbet frumos și îngrijit este o carte de vizită impecabilă pe care o putem afișa la o primă întâlnire. Sunt multe studii care arată că persoanele cu probleme de sănătate dentară sunt mai predispuse să sufere de depresie, se izolează, nu sunt deschise spre relaționare, acestea putând provoca boli pentru întregul organism, deoarece cavitatea bucală este poarta de intrare în organism a bacteriilor.

Ce le transmiteți celor care se tem de stomatolog? Cunosc persoane care, de asemenea, evită să calce pragul unei clinici stomatologice nu neapărat de teama intervenției, cât a acului cu care se face anestezia. Ce soluții aveți pentru aceș­tia?

Stomatologia de astăzi nu mai presupune durere. De ce spun asta? Inclusiv anestezia se face cu un aparat special care injectează controlat, totul digital, anestezia fix în locul unde urmează să lucrăm. Deci persoanele care au frică de stomatolog trebuie să vină întâi la o consultație la medic, în cadrul căreia se discută exact toți pașii tratamentului și toate detaliile specifice. Stomatologia este complet digitalizată; iar în cadrul clinicii iDentity, tratamentele sunt complet digitale. Pacientul este în confort total de la început la final.

Foarte mulți oameni nu se duc la dentist din cauza procedurilor costisitoare, ca principal motiv. Atunci, lasă o problemă minoră să se agraveze și, în final, riscă să-și piardă dantura. Ce posibilități sunt pentru ca pacienții să cheltuiască bani puțini la stomatolog?

Prevenția este foarte importantă! Este cea mai ieftină metodă de a avea o sănătate dentară puternică. Dacă apare durerea, deja sunt probleme care pot presupune manopere avansate și costurile pot fi mai mari. Pasul de la o carie dentară la pierderea unui dinte nu este atât de mare. Pentru o carie dentară, vorbim despre un preț de sute de lei, pentru un implant dentar vorbim despre sute de euro. Timpul este prețios. Cu cât trece mai mult timp, problemele se agravează, nu stau pe loc, chiar dacă nu pare că doare. La copii, multe tratamente sunt decontate prin Casa Na­țio­nală de Asigurări de Sănătate, respectiv tratamentele de prevenție sto­ma-
­to­lo­gică. Sfatul meu: nu amâ­nați vizita la stomatolog și detartrajul, chiar reprezintă cheia pentru un zâmbet fără probleme.

Care sunt avantajele unui abonament la iDentity Clinic?

În cadrul abonamentelor, pacienții noștri beneficiază de reduceri la tratamentele de odontoterapie, la tratamentele de profilaxie stomatologică și, bine­în­țeles, de reduceri la planuri de tra­ta­ment complexe. Pacientul este sus­ți­nut să primească un plan de tratament personalizat care să îi asigure sănă­ta­te dentară pe termen lung și foarte lung.

Și apropo de această discuție, aș vrea să abordăm și tema implanturilor dentare, pentru că există numeroase controverse legate de acest subiect. Văd pe rețelele de so­cializare diverse grupuri dedicate acestei teme, în care oamenii își oferă sfaturi, își povestesc ex­pe­riențele… Pentru unii, implantul dentar este un „Bau-Bau de care se tem. Sigur, în anumite situații, pe oameni îi sperie prețurile, pe alții durerea. La iDentity cum este? Ce tipuri de implanturi faceți și cum îi puteți ajuta pe cei care se confruntă cu probleme financiare?

La iDentity, planul de tratament și investigațiile se realizează digital, iar în cazul tratamentelor de implantologie se folosește un ghid digital de implantologie pentru implantul dentar, cu ajutorul căruia medicul chirurg specialist fixează implantul în locul ideal. Toată procedura se realizează sub anestezie locală sau analgo-sedare, iar post-operator vindecarea este foarte ușoară și nu necesită mari complicații din partea pacientului. Pacientul este în confort. Indi­ferent de situația sa, va primi o soluție clară și sigură. Un pacient care a amânat vizita la implantologul dentar după pierderea dintelui poate avea resorbție osoasă, cantitatea osoasă poate fi limitată și, pentru a se insera implant dentar, poate fi nevoie de augmentare sau regenerare osoasă. Toate aceste manopere schimbă prețul tratamentului. Da, prețul este important, dar sănătatea cred că este mai importantă. NU putem face compromisuri, nu putem face un tratament stomatologic altfel decât cu materiale de calitate, respectând toate protocoalele și cu obiectiv pe termen lung pentru siguranța pacientului.

Ce este „implantul dentar într-o zi? Recunosc că mi-a atras aten­ția. Știam că o astfel de procedură se întinde pe durata multor luni de zile.

Implantul dentar într-o zi presupune realizarea implantului dentar și fixarea unei coroane provizorii în aceeași ședință. Bine­în­țeles, acesta se realizează în urma unui consult și a unei analize tridimensionale a osului, a rezervei osoase a pacientului, deoarece implantul trebuie să aibă o stabilitate imediată suficientă pentru a susține această lucrare provizorie. După o perioadă de 4-6 luni de la inserarea implanturilor, se realizează lucrarea definitivă, deoarece procesul de osteointe­grare s-a finalizat. Pentru implant dentar într-o zi, se recomandă realizarea acestuia pentru zona frontală, astfel încât pacientul să plece cu dinții în aceeași zi în care s-a făcut inter­venția. Este o manoperă posibilă datorită erei digitale care oferă rezultat în timp redus, anulează disconfortul produs de un dinte lipsă, mai ales în zona frontală, totul cu precizie și eficiență.

Care sunt riscurile asociate implantului dentar

Care sunt riscurile asociate implantului dentar și cine nu este eligibil pentru această procedură?

La orice intervenție chirurgicală există riscul infecției, eșecul osteointegrării, probleme sinuzale, complicații ale anesteziei și complicații ale procesului de vindecare. Există soluții sigure indiferent de situație. Riscurile tratamentului cu implant dentar includ nerealizarea osteointegrării. Tratamentul se realizează după un consult în prealabil, atât din partea medicului chirurg implantolog, cât și a echipei de cardiologi, nefrologi, în funcție de cazul clinic al fiecărui pacient. Dacă pacientul nu se pretează la tratamentul cu implant dentar, va fi informat după această consultație realizată de către medicul chirurg.

Se realizează o evaluare pre-operatorie amănunțită pentru a diminua orice risc al operației de implant dentar. În urma consultului echipei de medici specialiști, pacientul va fi informat dacă este potrivit pentru operația de implant dentar sau dacă nu este pacientul ideal pentru această operație, caz în care i se va propune un alt plan de tratament, fără implanturi dentare.

Aș vrea să ne vorbiți și despre tehnica de implant dentar ghidat digital. Care sunt avantajele?

Investigația digitală de tomografie computerizată se realizează în cadrul clinicii iDentity și este necesară pentru stabilirea unui plan de tratament digital, res-
pectiv un plan de tratament cu implant    dentar ghidat digital. În urma realizării acestui plan de tratament, se creează ghidul chirurgical, sub forma unei gutiere cu câteva găuri, cu ajutorul căruia medicul specialist BMF fixează implanturile în pozițiile unde există rezerva ideală de os. De asemenea, ghidul digital chirurgical este foarte util și în configurarea viitoarei lucrări protetice pe implanturi. Oferă cea mai mare precizie și eficiențe posibile la ora actuală.

Ați fost distinsă, recent, la Veneția, cu premiul iSuccess pentru contri­buții de pionierat în domeniul stomatologiei digitale! Felicitări! Dați-ne mai multe detalii, vă rugăm!

Așa este, vă mulțumesc frumos! Acest premiu este, într-adevăr, o recunoaștere a faptului că am fost printre primele clinici din România complet digitalizate și continuăm să implementăm în cadrul clinicii cele mai avansate tehnologii de digitalizare.

Dr. Raluca Pascu: „Am schimbat viața multor pacienți”

Fără nicio exagerare, aveți puterea de a schimba viața unui om! Care este cea mai impactantă transformare fizică, în urma lucrărilor dentare efectuate la iDentity Clinic, de care vă amintiți acum?

Am schimbat viața multor pacienți. Sunt pacienți care au urmat tratamente de îndreptare a dinților, apoi lucrări implanto-protetice și, într-adevăr, le-am redat un zâmbet aproape de perfecțiune, lucru care le-a schimbat inclusiv fizionomia și imaginea, oferindu-le una frumoasă și aproape de perfecțiunea care se putea realiza. Suntem onorați să fim alături de pacienții noștri.

Cum reușiți să împăcați viața de familie cu cea profesională? Pre­su­pun că nu vă este deloc ușor!

Combin, sper, cu succes viața de familie cu cea profesională. Sunt o persoană foarte matinală, iar ziua mea de activitate, să spun, are între 17-18 ore. Îmi încep activitatea pe la 6 dimineața și rezolv atât task-urile familiale, cât și pe cele profesionale. Nu este ușor, dar este foarte frumos pentru o femeie.

Aveți dorințe încă neîmplinite atunci când vorbim despre zona profesională? Ce planuri aveți pentru 2025?

Nu pot să zic că am dorințe neîmplinite în zona profesională; ceea ce am realizat până acum m-a împlinit foarte mult. Anul 2025 va fi unul de ușoară expansiune, consolidare în principal și de ușoară extindere. Visăm și la deschiderea unei noi clinici și la consolidarea a ceea ce avem până în prezent.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton