Chef Matteo Grandi a explicat recent cum a reușit să slăbească 90 de kilograme în doar opt luni. Celebrul bucătar nu mai consumă paste și nici zahăr, iar aceste practici l-au ajutat foarte mult în procesul de a slăbi. Acum, el plănuiește să scrie o carte în care să împărtășească experiența sa. Iată la ce alimente a renunțat complet!
Vezi cel mai nou video VIVA!:
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Chef Matteo Grandi, bucătarul premiat cu o stea Michelin din Vicenza, a reușit o transformare spectaculoasă. Bucătarul a slăbit aproape 90 de kilograme în doar opt luni. Secretul său? O dietă strictă, fără zahăr și carbohidrați, combinată cu postul intermitent și un program de antrenamente intense.
Cum a reușit chef Matteo Grandi să slăbească 90 de kilograme în opt luni
Matteo Grandi, bucătarul premiat cu o stea Michelin din Vicenza, a trecut printr-o transformare radicală. În doar opt luni, acesta a reușit să slăbească aproape 90 de kilograme. Decizia de a-și schimba complet stilul de viață a venit în luna iunie a anului trecut, când, ajuns la 185 de kilograme, și-a dat seama că este momentul să ia măsuri.
Pentru a obține această transformare spectaculoasă, chef-ul în vârstă de 34 de ani a renunțat complet la zahăr și carbohidrați, ceea ce i-a redat energia și pasiunea pentru bucătărie. Inspirându-se din diverse regimuri alimentare și consultând nutriționiști, el și-a creat propriul plan de dietă bazat pe principiile low-carb.
Cea mai mare provocare a fost să mențină consecvența, mai ales având în vedere programul solicitant din bucătărie. Totuși, motivația sa a fost puternică, iar rezultatele au apărut rapid.
Pe lângă alimentație, celebrul bucătar a adoptat și postul intermitent, consumând doar două mese pe zi, și a introdus sportul în rutina zilnică, practicând alergare, schi și antrenamente la sală.
„Mi-am dat seama că pierdusem din vedere starea mea de bine, nu doar din motive estetice, ci mai ales pentru sănătatea mea. Am eliminat complet zahărul și carbohidrații procesați, de la paste până la produsele de panificație.
În primele luni, am slăbit 15 kilograme, pielea mea s-a îmbunătățit, psoriazisul a dispărut și chiar mirosul transpirației s-a schimbat', a explicat bucătarul, conform corrieredelveneto.corriere.it.
Bucătarul a renunțat complet la paste
Deși este bucătar, Matteo Grandi a renunțat complet la paste, unul dintre ingredientele de bază ale bucătăriei italiene. Această schimbare radicală nu i-a influențat doar viața personală, ci și meniul restaurantului său din Basilica Palladiana.
Acum, celebrul chef oferă 30 de preparate fără carbohidrați și lactate, inclusiv 12 variante de ouă gătite în moduri diferite.
„De Ferragosto (sărbătoare italiană din august), am gustat doar două furculițe de paste și m-a lovit instant o stare de oboseală. Dacă pentru 20 de secunde de plăcere mă simt rău ore întregi, atunci nu merită.
Vreau să arăt că schimbarea este posibilă fără sacrificii extreme și că oricine își poate îmbunătăți stilul de viață. De la iunie 2024 la iunie 2025… practic, o persoană nouă. Sau mai bine zis, sunt din nou eu', a mai adăugat el.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/03/001-cover-134.jpg)
Matteo Grandi plănuiește să scrie o carte în care să împărtășească experiența lui
Succesul său i-a inspirat și pe alții să adopte un stil de viață mai sănătos, motiv pentru care chef Matteo Grandi plănuiește să scrie o carte în care să împărtășească experiența sa și să ofere rețete sănătoase, care sunt ușor de urmat.
În plus, transformarea sa nu s-a încheiat aici. Pentru viitor, bucătarul își propune să mai slăbească câteva kilograme și să participe la Hyrox, o competiție de fitness intensă organizată la Rimini.
Sursa foto: libertatea.ro