Cum se comportă Ernest în rol de tată și ce reproșuri îi face fiul lui: „Încearcă să mă șantajeze emoțional când...”/ EXCLUSIV

.

Ernest este un familist convins: un tată implicat și un soț atent. Prezentatorul de la „Ochii din umbră' ne-a vorbit despre relația cu fiul lui. Chiar dacă se spune că băieții sunt mai atașați de mame, în cazul de față avem de-a face cu excepția care întărește regula. Alex este mai apropiat de tatăl său, relația lor fiind dinamică, imprevizibilă, magică, minunată, după cum ne-a spus chiar vedeta de la Kanal D.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Băieții sunt, în general, mai atașați de mame, dar sunt anumite activități pe care numai cu tații le pot face, nu? Cum e relația ta cu Alexandru?

Aici te contrazic. Alex e mai atașat de mine decât este de Ada. Relația mea cu Alex este dinamică, imprevizibilă, magică, minunată. Uneori e cu scântei, alteori ne înțelegem din priviri. E un copil minunat, care dăruiește multă iubire. Încerc să fiu echilibrat în relația cu el, oricât aș vrea să-l protejez sau să-l apăr. Să-l las să fie el însuși. Să nu-i impun ceva, chiar dacă uneori mi-e greu să nu fac asta, pentru că, nu-i așa?, noi, părinții, știm ce e mai bine pentru el. Îl cert când trebuie certat și nu-l menajez de realitatea uneori dură a vieții. Stai foarte mult plecat de acasă, spuneai la un moment dat că aveai filmări de dimineața până seara…


Ernest: „Tot timpul liber pe care îl am îl petrec cu fiul meu’

Ce spune fiul tău? Îți reproșează că nu petreceți mai mult timp împreună? Ce îți reproșezi tu atunci când vine vorba despre el?

Da, uneori îmi reproșează asta. Când era mai mic, se ținea de mine și, cu lacrimi în ochi, mă întreba de ce trebuie să plec. Îmi spunea să nu mă mai duc la muncă, că are el niște bănuți în pușculiță. Dragul de el! Și acum încearcă să mă șantajeze emoțional când plec la filmare, dar a învățat că acest aspect face parte din viață și știe că voi compensa în ziua următoare. Tot timpul liber pe care îl am îl petrec cu el. Facem câte în lună și în stele. Tot ce ne trece prin cap. Despre reproșuri, ele nu funcționează. Mai ales în „meseria de părinte din greșeli înveți.

Citește și: De ce și-a cerut Ernest soția în căsătorie abia după 9 ani de relație:„Greu să-i faci o surpriză, pentru că…’/ EXCLUSIV


Citește: Cum a ajuns Chef Radu Dumitrescu de la Masterchef din director de bancă – grădinar în Spania și apoi bucătar:„De acolo a început tot’/ EXCLUSIV

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă Cristina, sora lui Brigitte Pastramă.Seamănă ca două picături de apă

Citește și: Cu ce afacere are de gând să dea lovitura Bianca Drăgușanu:„Nu-s chiar extraterestru’

Ernest: „Unui copil trebuie să-i acorzi încredere și libertate’

Ce tip de părinți sunteți? Relaxați, mizați pe încredere atunci când vine vorba despre fiul vostru sau vă panicați la fiecare năzbâtie, sunteți mereu în alertă să nu i se întâmple ceva?


Încercăm să fim echilibrați. Unui copil trebuie să-i acorzi încredere și libertate. Dar în același timp trebuie să-i trasezi niște limite ale bunului-simț și să-l înveți să se ferească de pericole și capcane. Ca în orice relație de succes, comunicarea este cheia. Și în cazul copiilor este nevoie de foarte, foarte multă răbdare.

Se întâmplă ca tu și Adriana să aveți și divergențe în ceea ce privește educația lui? Din fericire, sunt rare momentele de divergență și dese momentele de congruență. Am observat că astăzi copilăria arată… altfel, tehnologia având un rol covârșitor în acest sens. Cum era „pe vremea ta, cum copilărește el vs. ce făceai tu la vârsta lui?


Încercați să păstrați un echilibru între modern și ceea ce azi e considerat învechit? Echilibrul, acest cuvânt frumos…. Conceptul e mai greu de pus în practică, dar, dacă ai avut un start bun, poți ajunge acolo. Alex nu ne-a văzut pe noi stând cu orele cu ochii în telefon sau tabletă. De mic am preferat să-l scot afară, la joacă. Cred că, până pe la vârsta de 4 ani, habar nu avea că există în casă tabletă. Alex are, în mare, o copilărie cum am avut-o și eu. Multă joacă în aer liber cu prietenii, în parc sau la bloc cu biciclete, trotinete, mașinuțe etc. Are acces și la tabletă și jocuri, dar nu în fiecare zi și nu nelimitat. A înțeles asta și, Slavă Domnului!, nu avem scandal pe această temă și nu e „dependent de tehnologie.


Ernest: „Când nu mă vede nimeni, dau în mintea copiilor cu Alex’

Și dacă tot ne-am întors în timp, profit să te întreb despre adolescentul Ernest. Erai rebel, puneai la îndoială tot ce îți spuneau adulții? Sau era tocmai invers?


Eram destul de rebel. Dar în limitele normale ale adolescenței. Am avut o relație foarte bună cu părinții mei. M-au înțeles și m-au sprijinit să fac ceea ce cred eu, ce simt eu, chiar dacă uneori cred că, în sinea lor, și-ar fi dorit altceva. Dar nu mi-au impus ceva anume. M-au învățat să am încredere în mine, să mă descurc singur în viață. Și la fel încerc să fac și eu cu Alex.

Pe final, spune-ne ce face detectivul din umbră când nu îl vede nimeni? Cum îți petreci timpul, când nu ești la filmări?


Când nu mă vede nimeni, dau în mintea copiilor cu Alex și facem toate nebuniile care ne trec prin cap. Dar vă rog să nu mai spuneți la nimeni.