Își face profesia cu pasiune nemărginită, iar asta se vede în fiecare personaj căruia îi dă viață. Pe Carmen Ionescu o urmărim acum în „Lia – Soția soțului meu (Antena 1), unde face un cuplu atât de savuros cu Constantin Cotimanis, încât ne întristează gândul că serialul se va încheia curând… Am profitat de ocazie pentru a afla totul despre proiectele în care este angrenată acum, dar am vrut să cunoaștem mai bine și omul din spatele actorului. Iar Carmen Ionescu ne-a deschis cu generozitate ușa sufletului ei.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Ne împărtășiți câteva detalii din studenție… Cum era?
Am pătruns în IATC „I.L. Caragiale după ce am bătut mulţi ani la poarta lui. Strădania a umplut de bucurie nu numai orgoliul candidatei la un loc în școala de teatru, ci și bucuria de a-i cunoaște îndeaproape pe unii dintre profesori, care erau și actori în spectacolele din teatrele Capitalei. Spectacole pe care le urmăream cu ardoare, cu nepotolită sete. Îmi amintesc atmosfera de respect pe care noi, studenţii, o purtam profesorilor noștri.
Carmen Ionescu, după ce a dat de 8 ori la Teatru: „Niciodată eșecurile la admitere nu m-au demobilizat'
Sunteți perseverentă, ați dat de 8 ori la Teatru până să reușiți, semn că vă doreați mult de tot… Ce a însemnat pentru dvs. toată această perioadă de încercări? V-a călit, nu-i așa? Dar ați luat în considerare o altă opțiune, în caz că nu reușeați?
Niciodată eșecurile la admitere nu m-au demobilizat și nu m-au îndepărtat de marea mea iubire. Am perseverat, am învăţat privind și ascultând și, în cele din urmă, am biruit. Vreau să vă spun, cu ocazia asta, că această severă triere a candidaţilor la examenul de admitere nu venea nu- mai din puţinătatea locurilor (7 – patru băieţi și trei fete, la anul I), ea răspundea și rigorilor repertoriale care impuneau institutului indirect să ofere teatrelor actorii de care aveau nevoie. Așa încât, dacă 39 înainte cu un an ar fi intrat în institut un uriaș ca Florin Piersic, al doilea an se căuta un Mereuţă, ţăranul român perfect, deci răspunderile școlii de teatru își găseau răspunsul în producţia viitoare a teatrului și filmului românesc. În toată această perioadă încordată de așteptare între două examene de admitere nu mi-am permis nicio clipă să stau și să lâncezesc. Am perseverat și am continuat să mă pregătesc prin toate mijloacele existente la acea vreme. Am intrat în ansamblul de figuraţie al Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra, am dat curs unei vechi pasiuni și am intrat în Ansamblul de Balet al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase, iar în cele din urmă am interpretat un mic rol în spectacolul Teatrului Naţional, „Cavoul de familie, de Pierre Chesnot, regia Sanda Manu, a cărui premieră am făcut-o la mare.
Cum a fost când, în sfârșit, vi s-a îndeplinit visul? Care a fost primul lucru pe care l-ați făcut?
Am plâns și m-am așezat pe bordura trotuarului ca un muncitor care până atunci spărsese piatră cu târnăcopul.
Cum și-a descoperit Carmen Ionescu pasiunea pentru actorie, deși părinții aveau alte planuri privind profesia ei
Înțeleg că v-ați descoperit pasiunea din copilărie… dar cum au stat lucrurile? Cum ați decis, înainte de a
da prima oară la Teatru, că acesta este drumul pe care trebuie să mergeți?
Toţi copiii visează la cariere deosebite și, normal, m-am supus și eu acestui proces fără să îmi mai aduc aminte de amănunte, am convingerea că în acea perioadă am fost influenţată în alegerea mea de vizionarea unui spectacol de teatru sau film deosebit. Și spun asta pentru că am credinţa că anumite lucruri din viaţa noastră prind contur în momentul și în locul potrivit. Așa cum mai cred că în această hotărâre sunt adunate sute de impresii acumulate de-a lungul timpului.
Ați fost susținută de părinți sau nu prea au fost de acord cu alegerea dvs., dar nu au avut încotro? Aveau alte planuri pentru viitorul dvs.?
Evident că aveau alte planuri pentru profesia mea viitoare. Dovadă că făceam un liceu cu profil economic, la secţia Economia turismului. Dar înţelegerea s-a modelat și s-a înclinat în favoarea ultimei mele alegeri, lucru care a făcut să mă bucur tot timpul de sprijinul lor moral și material.
CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE MAI! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!