Dana Bartzer și Dan Creimerman, despre relația specială cu Silvia Dumitrescu și Florin Ochescu: "Fac practic parte din familia noastră. Noi suntem nașii fiului lor, Iulian. Petrecem împreună..." / EXCLUSIV

.

Dana Bartzer și Dan Creimerman ne-au vorbit cu ceva timp în urmă despre relația specială pe care o au cu Silvia Dumitrescu și Florin Ochescu, care le sunt nași fiului lor și alături de care își petrec, de regulă, sărbătorile. De asemenea, ne-au mai vorbit despre pasiunile lor, având totodată și câteva sfaturi pentru tinerii care ar dori să se lanseze în muzică.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!


Cine se ocupă de treburile casnice, de gătit?

Dan: Dana se ocupă, iar eu foarte rar am momente culinare. E mult mai bine așa, pentru că eu mă pricep relativ puțin, iar Dana, foarte mult. De asemenea, nu aș putea să fac prăjituri, capitol la care Dana este specialistă de mare clasă. Eu sunt, de obicei, mâna a doua, cumpăr ingredientele, spăl vase, ajut.

Dana: Da, de gătit mă ocup eu, dar Dan prăjește cei mai buni sâmburi (alune, migdale etc). Iar duminica pregătește o omletă „cu de toate sau cu parmezan, sau cum solicită fiecare. De restul treburilor casnice ne ocupăm amândoi. Dan este foarte priceput la multe reparații, este pasionat de bricolaj, de-abia așteaptă să se ivească ocazia să mai „fabrice câte ceva.


Citește și: Cum a ajuns Silvia Dumitrescu să formeze un cuplu cu Florin Ochescu. Solista nu a crezut în această poveste de dragoste, la început: „Toată seara a fost cu ochii pe mine, mi-au spus și ceilalți prieteni că voia să știe dacă am pe cineva'

Citește și: Dana Bartzer și Dan Creimerman dezvăluie secretul căsniciei lor de 35 de ani: „Familia presupune înțelegere, să știi când să cedezi…’. Au sărbătorit nunta de argint / EXCLUSIV

Citește și: Silvia Chifiriuc, apariție rară în brațele lui Petre Roman, la un eveniment. Fanii au reacționat imediat: „Felicitări pentru tinerețe fără bătrânețe!'

Citește și: Tatăl Andreei Esca împlinește 86 de ani. Cum a fost sărbătorit de știristă și nepoți: „Mă sună întotdeauna să-mi atragă atenţia dacă am greşit ceva'

Dana Bartzer și Dan Creimerman, despre relația specială cu Silvia Dumitrescu și Florin Ochescu


Ce pasiuni culinare aveți?

Dan: Ghiveci de legume și cam tot ce gătește Dana.

Dana: Ghiveciul de legume îl pregătește Dan, dar nu este neapărat pasiunea mea. Mie îmi place să mă inspir din bucătăriile țărilor pe care le vizităm, dar îmi place și să inventez. Câteodată mi se pare o provocare să alcătuiesc un fel gustos din ce am, nu din ce mi-ar trebui. Petrecerile noastre includ meniuri destul de elaborate. În asemenea ocazii, știu că exagerez, pregătesc mult prea mult, dar nu mă pot opri.


Cu cine mai țineți legătura din muzică?

Dan: Cu cei cu care am rămas prieteni.

Dana: Așa este. Avem însă un caz special. Silvia Dumitrescu și Florin Ochescu fac practic parte din familia noastră. Noi suntem nașii fiului lor, Iulian, iar toate sărbătorile le petrecem împreună. Suntem și colegi cu Silvia la Colegiul „Enescu, deci ne vedem foarte des!

Dan Creimerman: „Climatul muzical actual este foarte efervescent'

Ca o paralelă cu anii trecuți, credeți că e mai greu pentru tinerii de azi să se lanseze în muzică sau au mai multe posibilități și este mai ușor?


Dan: Climatul muzical actual este foarte efervescent și, în același timp, foarte banal. Pentru ca un tânăr să se poată afirma este mai greu, deoarece oferta este foarte mare, piața este saturată și publicul discerne greu între artiști cu valoare sau făcături bine ambalate. Există multe canale de promovare, dar în final puterea financiară este cea care dictează. Câți bani ai pentru a investi în ceea ce vrei să produci și să prezinți publicului.

Dana: Noi am pornit la drum într-o vreme când, pentru a te face cunoscut, trebuia să fii ușor recognoscibil. Ca timbru, ca stil, ca apariție. Noi cântam piese noi, originale, prime audiții, muzică românească. Da, orele de program la televizor erau foarte limitate; practic, dacă erai difuzat, te vedea toată țara. Acum să răzbați e mai greu, fiindcă atenția publicului este mult mai împărțită: canale de televiziune, platforme digitale, social media. În plus, condițiile de difuzare ale radiourilor sunt foarte
stricte și limitează exprimarea noilor artiști. Însă nici amprenta personală nu mai este clară.


Concursurile de format importat se bizuie pe coveruri, nu pe creații originale. Iar coverurile implică un model. De aceea găsirea și păstrarea unui stil personal devin mai grele. Pe de altă parte, concursurile despre care vorbeam presupun piese dificile, în care concurenții demonstrează tehnică, forță, agilitate,
putere de transmisie, emoție. Radiourile cer cu totul altfel de piese. De aceea, pentru cei care se fac cunoscuți în urma concursului este foarte greu să ajungă la radio cu ceva asemănător cu ce au
cântat în concurs și au avut succes.


Ce sfaturi le dați tinerilor?

Dan: Să persevereze, să devină mai buni profesional, să nu se piardă în banalitatea muzicală care ne agresează din toate părțile.

Dana: Întru totul de acord. Și să pună pasiune în tot ce fac.


Cum se menține Dana Bartzer în formă

Unde v-a plăcut cel mai mult dintre locurile în care ați călătorit și de ce?

Dan: În general, am fost în locuri în care am dorit să ajungem, așa că ne-a plăcut. Cred că Italia cel mai mult. Și vara, și iarna.

Dana: Îmi place să descopăr locuri noi, citesc mult despre ele, caut să le absorb cât pot de mult. Mă îndrăgostesc de fiecare loc și parcă nu l-aș mai părăsi. Aduc de acolo suveniruri și mostre culinare, încercând iau cu mine o frântură din acel loc. Și mereu vreau să îl revăd.

Femeile sunt obsedate în general de silueta lor… Văd că arătați foarte bine. Ați ținut vreodată dietă?

Dana: Încerc să duc o viață echilibrată, inclusiv din punct de vedere culinar. Vacanțele mă cam dau peste cap, iar la întoarcere trebuie să reduc numărul de calorii, ca să revin la normal. O dietă propriu-zisă nu am ținut; sunt atentă și micșorez porțiile când simt că am exagerat sau renunț la anumite asocieri de alimente. Dacă simt nevoia de dulce, mă limitez la câteva bucățele de ciocolată amăruie.