David Popovici a transmis un sfat prețios pentru părinții care au copii sportivi. Campionul mondial la înot a fost susținut de părinții lui în carieră. În cadrul Galei Hope Stories, sportivul a urcat pe scenă alături de Amalia Enache, Alexandru Tomescu, Marius Manole și Mihai Morar și a vorbit despre copilăria lui.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Pe data de 4 februarie 2025, la Ateneul Român, Fundația Hope and Homes for Children a organizat Gala Hope Stories, un eveniment care a fost dedicat celebrării solidarității colective din cadrul campaniei „Ambasador pentru ACASĂ. Când construim o casă, construim un Om'. În cadrul galei, cei cinci Ambasadori ai Fundației: Amalia Enache, Alexandru Tomescu, David Popovici, Marius Manole și Mihai Morar au împărtășit publicului momente emoționante din propriul Univers de Acasă. Vedetele noastre s-au gândit la amintirile din copilărie și au vorbit deschis despre oamenii care le-au influențat viața.
David Popovici, sfat prețios pentru părinții care au copii sportivi
Pe data de 4 februarie 2025, la Ateneul Român, Fundația Hope and Homes for Children a organizat Gala Hope Stories, un eveniment care a fost dedicat celebrării solidarității colective din cadrul campaniei „Ambasador pentru ACASĂ. Când construim o casă, construim un Om'. Seara a început cu o conversație emoționantă între David Popovici și Amalia Enache.
În cadrul galei, campionul mondial la înot a oferit un sfat prețios pentru părinții care au copii sportivi. El a explicat că este foarte important sprijinul oferit de părinți.
„Indiferent de rezultatul obținut la competiții regionale, naționale, întotdeauna ne opream și mâncam o prăjitură. Întotdeauna era aceeași prăjitură, întotdeauna ei mă iubeau la fel de mult, nu erau niciodată dezamăgiți de mine.
De fiecare dată când mă mai întreabă părinți de copii sportivi, cel mai important sfat pe care cred că pot să îl dau este: Nu puneți presiune pe copii, lăsați-i să fie copii. Ajutați-i, iubiți-i, pentru că de iubire au nevoie', a precizat celebrul înotător.
Amalia Enache, Alexandru Tomescu, Marius Manole și Mihai Morar, discursuri emoționante pe scena Ateneului Român
Amalia Enache a reușit să atingă inimile celor 700 de spectatori de la Ateneul Român, deoarece a împărtășit cu publicul amintiri din copilăria sa, evocând imaginea bunicii sale, casa primitoare în care își petrecea verile fără griji, mirosul de pâine proaspăt coaptă și serile sub cerul înstelat al satului.
Mihai Morar și Marius Manole au subliniat importanța mamei ca sprijin necondiționat și sursă de iubire și încredere.
Alexandru Tomescu a definit „acasă' nu doar ca un loc, ci și ca un sunet, muzica fiind o constantă în viața sa, umplând fiecare colț al casei în care a crescut.
Fiecare poveste și amintire rostită pe scena Ateneului Român din București a fost o dovadă a iubirii, rădăcinilor și legăturilor care ne definesc. Emoțiile discursurilor au fost acompaniate de muzica TRIO AMPHITRIO, ansamblul de jazz alcătuit din pianistul și compozitorul Andrei Petrache, basistul Marin (Mike) Alexandru și percuționistul Philip Goron.
La final, Ambasadorii Hope and Homes for Children au adus o surpriză publicului, aceea că Doru Trăscău, solistul trupei The Mono Jacks, a cântat împreună cu copiii de la Cor cu Dor melodia „1000 de Da'. „Vreau o mie de Da pentru fiecare Nu' a simbolizat fiecare gest de generozitate din această campanie, care a depășit obstacolele în calea copiilor vulnerabili.
La finalul serii, participanții au avut oportunitatea de a câștiga un premiu special, care a fost oferit de Ionela și Marius Cozmiuc, vicecampioni olimpici la canotaj. Aceștia au donat telefonul lor „ediție specială', primit la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, ca semn de mulțumire pentru sprijinul comunității.
Cei cinci Ambasadori au explicat ce înseamnă „Acasă' pentru ei
Pe data de 4 februarie 2025, la Ateneul Român, Gala Hope Stories a marcat o sărbătoare a solidarității colective din cadrul campaniei „Ambasador pentru ACASĂ. Când construim o casă, construim un Om', organizată de Fundația Hope and Homes for Children.
În cadrul evenimentului, cei cinci Ambasadori ai Fundației, și anume Amalia Enache, Alexandru Tomescu, David Popovici, Marius Manole și Mihai Morar au împărtășit publicului povești emoționante despre „Universul lor de Acasă', locul unde se află amintirile copilăriei și oamenii care le-au marcat evoluția.
Evenimentul a fost urmărit cu interes de numeroase personalități din domeniul cultural, media și sportiv, de reprezentanți ai diplomației, parteneri instituționali și din mediul privat, alături de prieteni și donatori ai Fundației. Aceștia fac parte dintr-o comunitate dedicată nu doar construirii unor case, ci și schimbării destineleor și oferirii de speranță copiilor vulnerabili prin Hope and Homes for Children.
În premieră, cei cinci Ambasadori au povestit pe scena Ateneului Român despre ce înseamnă mai exact „Acasă' pentru ei, despre cum au fost sprijiniți în împlinirea visurilor lor din copilărie și despre influențele care i-au inspirat să devină profesioniștii de succes.
Totul despre campania „Ambasador pentru ACASĂ. Când construim o casă, construim un Om'
Campania „Ambasador pentru ACASĂ. Când construim o casă, construim un Om' a demonstrat că, atunci când oamenii se unesc pentru o cauză nobilă, lucrurile extraordinare devin realitate. Astfel, 11 copii cu nevoi speciale severe vor beneficia de un cămin adaptat necesităților pe care le au, unde vor putea crește, învăța și evolua.
Această locuință reprezintă și un pas important în închiderea ultimului centru de plasament din sectorul 5 al Bucureștiului, marcând tranziția către soluții moderne și eficiente pentru protecția copilului.
Suma inițială de 435.000 de euro, care a fost strânsă de Ambasadorii Hope and Homes for Children, a fost completată de donațiile comunității, ajungând la un total de 588.000 de euro. Aceste fonduri vor permite nu doar construirea casei de tip familial din sectorul 5 al Capitalei, ci și demararea unei noi locuințe pentru copiii aflați în sistemul de protecție.
Fundația își continuă misiunea de a închide toate centrele de plasament din România până în anul 2027, asigurând fiecărui copil dreptul la un cămin adevărat.
În cei 26 de ani de activitate, Hope and Homes for Children România a sprijinit 43.800 de copii să rămână alături de părinții sau familia lor extinsă, prevenind astfel instituționalizarea acestora prin Programul de Prevenire a Separării Copilului de Familie.
Din anul 1998 până în prezent, Fundația a contribuit la închiderea a 75 de centre de plasament și, împreună cu partenerii săi, a dezvoltat 128 de case familiale. Datorită acestor eforturi, 7.500 de copii au fost scoși din orfelinate, iar peste 2.000 au fost reintegrați în familia lor biologică sau extinsă.
Sursa foto: Facebook