De ce a încercat Adriana Irimescu multe alte joburi, deși știa de la 3 ani că vrea să fie actriță: "Nici acum nu sunt convinsă că asta e într-adevăr calea mea. Nu mă simt liberă în breasla mea şi după 30 de ani de meserie..." / EXCLUSIV

.

Actriță, moderator și realizator de emisiuni radio-TV, drumul Adrianei Irimescu a fost, cu siguranță, scris în stele, pentru că la 3 ani știa deja ce cale va urma. Chiar dacă, de-a lungul timpului, a încercat o mulțime de joburi, actoria a rămas dragostea dintâi, iar background-ul său profesional o confirmă din plin. Spune despre ea că e temperamentală, curioasă, cu poftă de viaţă şi o mamă mişto, așa că am vrut să aflăm totul și despre viața ei personală.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Bine te-am găsit! De mult așteptam să stăm de vorbă cu tine, astfel că mă bucur că, în sfârșit, interviul nostru s-a materializat. Propun să începem cu o scurtă autocaracterizare! Așadar, spune-ne tu cine este Adriana Irimescu…

E o întrebare complexă… Dacă o iau în serios, îmi va lua ani să răspund. Pe scurt: sunt om, cu bune şi rele, cu credinţe şi principii, cu îndoieli, cu o mulţime de întrebări în legătură cu mine şi lumea în care trăiesc. Sunt creaţă, brunetă, slabă, temperamentală, curioasă, cu poftă de viaţă şi o mamă mişto. Chestiune confirmată de ai mei. Să zicem că nu mi-au murit lăudătorii! (râde)

a-irimescu-intreg-scale-2_00xa-irimescu-intreg-scale-2_00x

Citește și: Cum s-a schimbat viața lui Adrian Titieni, după divorțul de Adriana Irimescu: „Nu mă gândesc în acest moment la jumătatea care nu a fost să fie şi împart bucuria dragostei cu copiii”

Citește și: Adrian Titieni regretă divorțul de Adriana Titieni, mama copiilor săi, după 23 de ani de căsnicie: „Că este vinovăție, că este greșeală…”

Citește și: Cât costă costumul de baie purtat de Bianca Drăgușanu pe litoralul românesc. L-a accesorizat cu ochelari Yves Saint Laurent și bijuterii scumpe

Citește și: Cum au apărut Iulia Vântur și Salman Khan la petrecerea dinaintea nunții fiului celui mai bogat om din India. Au făcut furori pe ringul de dans / Ținuta strălucitoare purtată de fosta prezentatoare

Adriana Irimescu: „Îmi place foarte mult să filmez pentru ‘Cursa prin istorie’ pentru că învăţ”

Începând cu 27 martie, te revedem pe micul ecran în sezonul al treilea al emisiunii „Cursa prin istorie, la TVR 2. Cum a fost la filmări? Ce surprize le pregătești telespectatorilor, anul acesta?

Surprizele nu le pregătesc eu. Anca Berlogea le pregăteşte, iar sezonul aces- ta o face cu Aziza Micu şi Ruxandra Ţuchel. Îmi place foarte mult să filmez pentru „Cursa prin istorie pentru că învăţ. Aflu. Apropo de prima întrebare, asta este o obsesie relativ recentă (de vreo 3-4 ani). Să ştiu cât mai multe. Să ştiu, să aflu, să înţeleg. Lucruri din afara domeniului meu. Şi nu pentru discuţii informale, ci pentru a face conexiuni, a contextualiza, a înţelege mai bine natura umană, a pricepe ce se întâmplă cu mine, cu alţii, cu lumea. Nimic nou sub soare, nu?

Proiectul e îndrăgit atât de adulți, cât și de copii, în număr foarte mare. Ce crezi că îl face atât de atractiv? Consideri că temele abordate în cadrul acestuia pot contribui real la educația copiilor?

Da, cred că este o emisiune educativă şi relativ antrenantă. Spun relativ pentru că în sezoanele 1 şi 2, deşi ne-am străduit, nu au ieşit ediţiile chiar atât de vii pe cât ne-am fi dorit. Trăim în alte timpuri şi puţini dintre noi mai stau cu creionul şi carneţelul prin biblioteci. Mai toată lumea apelează la motoare de căutare şi AI pentru a se informa, iar asta e o concurenţă serioasă.

Deși a știut de la 3 ani că vrea să fie actriță, Adriana Irimescu a explicat motivul pentru care a încercat multe alte joburi

Ești actriță, moderatoare, realizatoare TV și radio. De-a lungul carierei tale, ai trecut în palmares multe proiecte notabile, unele chiar de mare anvergură. Ca să le luăm pe rând, aș vrea să ne povestești cum ai descoperit tainele actoriei. Ai simțit că acesta va fi drumul tău încă de când erai mică?

Da, am ştiut de la 3 ani că vreau să fiu actriţă. Şi asta s-a şi întâmplat. Deşi m-am răzgândit de foarte multe ori, şi asta abia după ce am devenit actriţă cu acte în regulă. După ce jucasem roluri principale în spectacole importante. Nici acum nu sunt convinsă că asta e într-adevăr calea mea. Nu mă simt liberă în breasla mea şi după 30 de ani de meserie (da, sunt 30 de ani de când am urcat pe o scenă profesionistă) încă mă întreb dacă asta e calea. Probabil că acesta este şi motivul pentru care am încercat o mulțime de alte joburi. Habar n-am, poate nu am suficientă încredere în mine, poate nu-mi place să demonstrez tot timpul că pot, sunt capabilă, merit. Realitatea este că partea mea preferată din meserie (actorie) o reprezintă repetiţiile. Nu spectacolul, ci devenirea lui. Nu rezultatul final, ci drumul. Descoperirea. Devenirea. Dar din asta nu poţi trăi. Asta e utopie, e lumea mea din vis, deci mă răzgândesc pentru că nu pot trăi într-o lume ideală a teatrului. Şi totuşi, n-am renunţat, joc şi voi continua să joc.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE IULIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton