Adelina Pestrițu s-a lovit de un val de critici pe rețelele de socializate după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Acum, ne-a oferit, în exclusivitate, detalii despre cum a făcut față comentariilor răutăcioase, cum s-a împrietenit cu Cristina Ich și a lămurit de ce declarațiile sale de la acel moment au stârnit o serie de controverse.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Uite, aș vrea să mai vorbim puțin despre momentul în care te-ai îmbolnăvit de COVID. Mulți te-au pus la zid și te-au acuzat de contradicție în declarații. Fără să folosesc cuvinte mari, pot spune că a fost chiar o criză de imagine. Cum ai gestionat asta, în paralel cu boala? Dacă îmi amintesc bine, câteva zile nici nu ai mai postat, atunci…
Am făcut o scurtă analiză și am realizat că, în cazul meu, chiar și o boală e privită diferit, este un motiv de controversă dusă la extrem. Pentru că un influencer, în mod normal, nu are voie să se îmbolnăvească. El are ADN-ul unui extraterestru și ar fi caz de studiu la NASA să fie infectat cu un virus care e răspândit pe întreaga Planetă de mai bine de doi ani. Un virus care a baricadat oamenii în casă, lăsându-i fără dreptul la libertate, care a îmbolnăvit președinți de stat, medici, oameni de știință ș.a.m.d. Practic, nu se aștepta nimeni pe raza Pământului ca tocmai Adelina Pestrițu, cu sânge de marțian, să se îmbolnăvească.
Adelina Pestrițu: „Cu toții m-au pus la zid'
Glumesc, vă dați seama, ca să subliniez absurdul unora dintre reacțiile pe care le-am primit. Pe toate fronturile, de la social media, pe site-uri cu profil informativ (ziare) până la oameni care nu m-au văzut în viața lor, cu toții m-au pus la zid și au început să emită tot felul de opinii și ipoteze exagerate, în timpul în care eu eram un om normal, bolnav, așa cum erau alte sute, mii asemeni mie. Mi-am căutat puterea să înțeleg de ce chiar și în astfel de momente trebuie să fim judecați. Poate că dacă nu înțelegeam dorința de senzațional, această latură a mediei, nu mă limitam doar la un „Jurnal de izolare pe blogul meu, ci aș fi efectuat turul televiziunilor să fac demonstrații, însă unii n-au înțeles că eu nu sunt aici să demonstrez ceva, cu atât mai puțin ceea ce spun haterii sau cei care speculează astfel de momente.
Am refuzat categoric tot ce presupunea apariția mea publică pe marginea acestui subiect, deși au curs invitațiile. Am primit la vremea aceea mesaje care m-au tulburat: „N-ai murit încă?, „Dacă nu mori de COVID, îți doresc să mori de cancer, pentru că ne minți. Le mai citeam între două injecții pe care mi le făceam singură în burtă, închisă într-un apartament, departe de cei dragi. M-au acuzat de tot ce se putea în legătură cu acest subiect sensibil. Și mult timp după. Unii oameni care la diferență de câteva săptămâni mi-au scris că le-au murit părinți, prieteni, rude fix din cauza aceluiași virus păcătos despre care îmi spuneau, acuzator, că fabulez.
Citește și: De ce nu s-au înscris la facultate Cleopatra Stratan și Edward Sanda:„Nu mi-e rușine'
Citește și: De ce a renunțat Mihai Morar la televiziune, după mai bine de 10 ani:„A fost un sentiment de eliberare'
Adelina Pestrițu: „Declarațiile mele n-au fost în contradicție'
Viața e o loterie pe care n-o câștigă nimeni, însă cei care sunt cu ochii deschiși și sunt precauți și conștienți că orice se poate întâmpla au mai multe șanse la o viață sănătoasă. Pentru că limita e bună în toate. Din acest motiv e bine să fim rezervați, să nu judecăm, să încercăm să fim empatici cu cei din jur, pentru că o boală nu vine în viața nimănui cu bucurie sau cu un accept. Declarațiile mele n-au fost în contradicție decât în ochii celor care au vrut să facă puțin trafic cu niște articole sau postări ale căror titluri erau care mai de care mai siropoase, mai dramatice sau mai extreme. Vorbele mele, care au constat în câteva story-uri obișnuite pe Instagram, ulterior răstălmăcite de cine cum a dorit, au fost însă în ordinea cronologică a evenimentelor. Vă asigur că, dacă aș fi pus la cale o conspirație, eram ceva mai atentă ca lucrurile să pară altfel. Însă nu mi-am dorit să fac să pară într-un fel anume, ci doar să reflecte realitatea. Nu vreau să conving pe nimeni de nimic. Statisticile spun mai multe decât aș putea să spun eu prin experiența pe care am avut-o legat de acest virus.
Cât despre criza de imagine din întrebarea ta, te asigur că eu nu am resimțit-o. Pentru mine, imaginea este ceea ce știu eu despre mine, nu ceea ce aleg alții să vadă.
Cum s-au împrietenit Adelina Pestrițu și Cristina Ich
Cum de te-ai împrietenit cu Cristina Ich, după ce ea te-a criticat? Mă refer la același episod de mai sus…
Am un grad de toleranță care poate, cu ușurință, să facă diferența între un om care spune din răutate ceva și un om
care își spune pur și simplu părerea proprie despre un subiect anume. Cristina este un om mișto, pe care mă bucur că l-am descoperit chiar și după acest episod, care, culmea, m-a deranjat mai puțin decât m-au deranjat cei care mi-au zâmbit în față, iar în spate au răstălmăcit cuvintele mele sau m-au întrebat de sănătate doar ca să obțină
informații. Chiar dacă este o fire impulsivă, nu o face cu răutate, și asta o face diferită. A devenit unul dintre influencerii
mei preferați între timp. Am realizat că avem multe în comun și cel mai de preț mi se pare că fiecare dintre noi înțelege și susține eforturile din spatele muncii de influencer.
Adelina Pestrițu: „Spontan este tot ce se întâmplă pe contul meu'
Ai devenit, de atunci, mai atentă cu propriul conținut? Cât la sută din ceea ce postezi pe feed și pe story este spontan și cât este planificat?
Planificate sunt campaniile comerciale care, înainte de a fi postate, trec prin multe mâini care aprobă sau nu conținutul. Spontan este tot ce se întâmplă pe contul meu, pentru că este singurul loc în care calculele nu-și au sensul decât atunci când vine vorba despre valoarea premiilor pe care le ofer periodic celor din comunitatea mea.
CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE NOIEMBRIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI.