De ce nu s-a mutat Cătălin Scărlătescu din România, după ce a văzut peste 50 de țări: "Am ajuns la concluzia că..."/ EXCLUSIV

.

De ce nu s-a mutat Cătălin Scărlătescu din România? Mulți se întreabă cum de îndrăgitul chef nu a luat decizia de a rămâne în străinătate, după ce a lucrat în mai multe țări și a vizitat peste 50 de state. Juratul de la Chefi la cuțite a vorbit despre motivul pentru care a ales, de fiecare dată, România!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Știm că prima dată ai fost în Italia, apoi ți-ai croit drum prin Europa și ai lucrat în bucătării de hoteluri și de vapoare, din Hong Kong până în
Brazilia. Ce a însemnat fiecare experiență pentru tine?


Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă. Mai apoi, am lucrat pe vapor. M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de patru zile.


Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început, încet, încet, să lucrez în restaurante pretenţioase, de top. Am gătit prin multe bucătării din Europa și fiecare experiență a avut un aport considerabil. Din toate locurile în care
am lucrat am învățat.

Cătălin Scărlătescu: „Îmi place să descopăr cultura țărilor în care călătoresc’

Cu siguranță, ai întâlnit foarte mulți oameni, până la urmă ai avut de-a
face cu diferite culturi. Te-ai simțit bine primit?

Da. Îmi place să descopăr cultura țărilor în care călătoresc și chiar să îi
cunosc pe bucătarii din restaurantele unde mănânc. De exemplu, la un moment dat am fost în Thailanda, în Koh Samui, și m-a dat pe spate un preparat fabulos, cu vită Wagyu, de origine japoneză, și un sos senzațional de curry. Nu m-am putut abține și am intrat în bucătăria restaurantului cu pricina, unde l-am cunoscut pe cheful respectiv. De la el am învățat chiar atunci să prepar sosul de curry. A fost foarte prietenos și bucuros să îmi arate cum îl face, apoi am stat de vorbă și am făcut schimb de povești culinare, ca între bucătari. Sunt fericit ori de câte ori pot să-mi îmbogățesc cunoștințele.


Citește și: Sora lui Cătălin Scărlătescu a confirmat că el are o iubită:„Ea este o femeie foarte matură pentru vârsta ei’

Citește și: Ce dietă ține chef Cătălin Scărlătescu, după ce a slăbit:'Continui să mănânc cartofi prăjiți'/ EXCLUSIV

Citește și: Cum s-a afișat Inna în metrou, în Barcelona!A uimit pe toată lumea

Citește și: Anamaria Prodan, după ce s-a spus că Becali îi va năși pe Reghe și viitoarea lui soție:„Vin și eu la nuntă’

De ce nu s-a mutat Cătălin Scărlătescu din România


Dar locul în care ți-a plăcut cel mai mult să lucrezi? Te-ai gândit vreodată să rămâi în străinătate sau dorul de țară nu ți-a dat voie nici măcar să te gândești la o asemenea posibilitate?

Există o zonă care mă inspiră zilnic, se numește România. Chiar am ajuns la concluzia, după ce am mâncat şi am muncit în foarte multe restaurante, că cea mai bună mâncare este la români acasă şi nu se află încă în restaurante. Sunt fascinat de tot ce înseamnă această țară şi nu ratez nicio ocazie de a străbate ţara asta minunată în căutare de mâncare fabuloasă. În Dobrogea am descoperit nişte doamne cu mâini absolut miraculoase, care întind nişte foi de plăcinte cât patul, în Maramureş am gătit la foc cu bătrânii satului, care mi-au arătat secretele lor, la stână am mâncat cel mai gustos bulz din viaţa mea. România e fabuloasă, iar mâncarea noastră, la fel! (zâmbește)


Cum își alege Cătălin Scărlătescu vacanțele după ce a călătorit atât de mult

Dacă tot ai călătorit atât de mult, mă întreb cum îți alegi acum destinațiile de vacanță. Ce criterii cântăresc cel mai mult?


La mare mă simt cel mai bine. Cele mai frumoase vacanțe sunt cele în care sunt înconjurat de apă, pe barcă. Asta îmi ia toate grijile. Viața asta de zi cu zi, rutina apăsătoare, du-te colo, rezolvă, răspunde la telefoane, gătește… se risipește. Pe mare, telefonul l-am închis și l-am aruncat în cabină. Nu mai există nimic decât marea întinsă, sunt doar eu cu mine. Acolo uit de absolut tot.