De ce s-a stabilit Chef Hadad în România, în urmă cu 25 de ani: „Am simțit atunci că...”/ EXCLUSIV

.

Bill Clinton, Robert de Niro, Madonna, Michael Jackson, François Mitterrand, Regele Hussein al Iordaniei, Margaret Thatcher, iar lista este mult mai lungă de atât, s-au bucurat de preparatele sale, astfel că multe ocazii i s-au arătat la orizont. Cu toate acestea, Chef Hadad s-a stabilit definitiv în România în anul 1997, în urmă cu 25 de ani, iar acum ne-a spus motivele ce au stat la baza acestei decizii. Juratul de la Masterchef România ne-a vorbit deschis despre primul eveniment organizat în țară și ce l-a determinat să rămână aici.

CITEȘTE TOARĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Din fericire, 2022 a început sub auspicii mai bune… În ianuarie, după trei ani de pauză, a debutat în forță noul sezon al emisiunii „MasterChef, din juriul căreia faceți parte pentru a doua oară. Cum priviți acum această provocare, în urma experienței anterioare?


Sunt convins că va fi un sezon spectaculos, cu multe provocări, cu diferite tipologii de concurenți. O să fie show, o să fie multă pasiune, iar eu vreau să văd creativitate, prezentări frumoase și, neapărat, gust în farfurie.

Chef Hadad, despre mutarea în România: „Provocarea a fost imensă’

Printre personalitățile care s-au delectat cu preparatele dvs. s-au numărat Bill Clinton, Robert de Niro, Madonna, Michael Jackson, François Mitterrand, Regele Hussein al Iordaniei, Margaret Thatcher, iar lista este mult mai lungă. Acum urmează o întrebare previzibilă… De ce România, când aveați toată lumea la picioare? Mai ales că, la vremea
respectivă, noi contam prea puțin pe harta culinară a lumii.


Pe când eram Executive Chef la King David, s-a organizat o nuntă mare, cu peste 800 de persoane, în grădină. Printre invitați a fost și proprietarul Casa Vernescu. Așa a început dialogul, în 1994. După un an și jumătate de la primul nostru dialog, au deschis Casa Vernescu, iar eu am venit în vizită pentru trei zile. Au încercat să mă convingă oferindu-mi tot ce se putea la acele vremuri, însă eram puțin speriat de ce am găsit aici.

Totuși, în 1995, pe când se organiza prima nuntă la Casa Vernescu, am fost invitat și rugat să mă ocup de acest eveniment, întrucât trebuia să aibă un ecou răsunător. Am acceptat propunerea și am venit aici timp de patru zile, să organizez meniul pentru nunta unui australian. Când am venit, nu exista nimic. Am făcut o listă de materie primă înainte de a veni și am adus aproape tot din Israel. Am simțit atunci că piața era cu potențial mare, fiind destul de slab dezvoltată pe zona de gastronomie fină, iar pentru mine provocarea a fost imensă.



Chef Hadad: „Îmi place mult mâncarea de casă!’

Vă mai amintiți care este primul fel de mâncare românesc pe care l-ați gătit? Ce mâncare românească vă
place?

Ostropel de pui. Aproape de stilul nord-african, mi-a mers la suflet de când am gustat prima dată. Îmi place mult mâncarea de casă!

Citește și: Cum s-a descurcat Chef Hadad cu trei copii, după ce a rămas văduv:„Soția avea grijă de familie, eu eram cu adusul banilor’/ EXCLUSIV

Citește și: De ce a plâns Joseph Hadad la MasterChef. Și-a adus aminte de moartea soției:'Eu știu ce simți în sufletul tău…'


Citește și: Anamaria Prodan a cerut ordin de restricție împotriva lui Laurențiu Reghecampf:„Înjurături, amenințări, că ne omoară în casă’

Citește și: Raluca Tănase, după ce a fost criticată că a abuzat de operațiile estetice:'E firească transformarea'

Care este preparatul evreiesc fără de care nu puteți trăi? Ce gătește Joseph Hadad atunci când se află în intimitatea căminului său?

Cred că nu aș putea fără Hamin, un preparat pe bază de năut și grâu, oase cu măduvă și ceafă de vită. Se gătește
14 ore la o plită specială, cu ou. Se mănâncă de Shabbat, sâmbăta, la masa de prânz. Fără acest preparat, pentru mine nu e Shabbat.


Cum i s-a schimbat viața lui Chef Hadad de când a devenit cunoscut în România

Se împlinesc 25 de ani de când sunteți în România și 10 ani de când ați devenit cunoscut publicului larg,
prin intermediul micului ecran. Cum v-a schimbat asta viața? V-a adus celebritatea și deservicii?


Îmi place să fiu înconjurat de oameni, despre asta este și mâncarea, de fapt. Am și în online o comunitate unită,
oameni pasionați de bucătărie, curioși, care vor să afle cât mai multe lucruri. Cu drag, când îmi permite timpul, stau de vorbă cu ei și fac videouri unde le împărtășesc câteva lucruri din experiența mea. Îmi face plăcere să fiu aproape de ei. Asta o să vedeți și la „MasterChef – le voi da sfaturi concurenților, le voi arăta tehnici care să-i ajute în bucătărie, dar depinde doar de ei dacă le vor pune în aplicare.


CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE FEBRUARIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI.