Doliu în lumea modei! A murit designerul francez Pierre Cardin

 Cica Cristina
.

Creatorul de modă francez Pierre Cardin a murit la 98 de ani. Designerul se afla internat într-un spital de lângă Paris, iar anunțul privind decesul său a fost făcut de familie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Este doliu în lumea modei, după ce a murit legendarul designer Pierre Cardin. Creatorul avea 98 de ani și s-a stins din viață la un spital din Neuilly, la vest de Paris, transmite AFP.

Pierre Cardin a devenit cunoscut în lumea modei grație creațiilor sale vizionare. Designul „space age” l-a propulsat direct pe cele mai apreciate podiumuri de mosdă.

DEFILE JEAN PAUL GAULTIERDEFILE JEAN PAUL GAULTIER

Cine a fost Pierre Cardin, care a murit la 98 de ani

Pierre Cardin s-a născut în Italia în anul 1922, însă a emigrat în Franța de la o vârstă fragedă.

În anul 1946, Piere Cardin s-a alăturat casei Christian Dior și a contribuit la naşterea New Look care a revoluţionat moda după perioada războiului, potrivit adevarul.ro.

Pierre Cardin și-a creat propria casă de modă în 1950 și a reușit să pună bazele unui adevărat imperiu, pe care l-a extins în mai multe țări asiatice, inclusiv China. El a devenit cunoscut după ce a creat 30 de costume pentru un bal mascat la Palazzo Labia în Veneția, în anul 1951.

A fost iubit și contestat de-a lungul timpului, iar talentul și simțul său al afacerilor au dus la o afacere solidă, care nu a avut vreodată nevoie de vreun împrumut bancar.

Citește și: Jurnalistul Liviu Iancu a murit.Autorul romanului Xanax a făcut infarct

Citește și: Lucian Ionescu a murit.”Impresarul vedetelor” era în stare gravă din cauza COVID-19

Citește și: Maria Macsim Nicoară, mezzosoprana din Iași, a murit după o lungă suferință.Se infectase cu COVID-19 în spital

Citește și: O influenceriță de 24 de ani a murit de anorexie!S-a stins în brațele prietenei sale

Citește și: Solistul de muzică populară Dumitru Stroie a murit într-un accident de mașină. Avea 30 de ani

Pierre Cardin a revoluționat lumea modei

În anul 1953, Pierre Cardin a început să creeze „haute couture”.

Vizionarul designer a fost cel care a venit cu ideea de haine unisex. De asemenea, celebra rochie Cosmos sau salopetele sale raiate purtate sub fustele cu bretele au devenit rapid extrem de cunoscute.

Haina pe care o prefer este cea pe care o inventez pentru o viaţă care nu există încă, lumea de mâine”, se arată în cartea „Pierre Cardin”, scrisă de colaboratorul său Jean-Pascal Hesse, care a apărut în urmă cu trei ani.

Piere Cardin opta mai degrabă pentru formele și motivele geometrice, formele feminine fiind de multe ori ignorate chiar.

Creatorul de modă Pierre Cardin a rămas activ în modă până de curând.

Sursa foto: Hepta,Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton