Drama regretatei Delia Budeanu. A avut cancer, dar l-a învins: "Am avut un război infernal pe care l-am trecut alături de Radu, soțul meu. Am avut un cancer infernal. Era să mor atunci"

.

Drama regretatei prezentatoare Delia Budeanu. În urmă cu 31 de ani trecea prin momente cumplite, după ce a primit diagnosticul de cancer. Cu ajutorul soțului ei, care i-a fost aproape, sprijinind-o, după cum ea povestea, a reușit să învingă nemiloasa boala, despre care povestea ani mai târziu. A trecut prin cea mai mare cumpănă a vieții a ei, menționând că a avut de dus un „război infernal”.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI

Delia Budeanu s-a stins din viață la 79 de ani, lăsând un gol imens în sufletele tuturor. Se număra printre cele mai cunoscute prezentatoare TV din România de dinainte de ’90, iar vestea morții ei a îndurerat familia și apropiații, precum și pe cei care au apreciat-o pentru parcursul său și a îndoliat toți prezentatorii de televiziune din România. Regretata prezentatoare a trecut prin clipe extrem de grele, în urmă cu mai bine de 30 de ani, când a aflat că are cancer. A ieșit învingătoare din lupta cu teribila boală, dar a avut o luptă greu de dus.

Delia Budeanu (1)Delia Budeanu (1)

Citește și: A murit Delia Budeanu, cea mai cunoscută prezentatoare TV din România de dinainte de ’90. Ce mesaje au postat Cristina Săvulescu și Dana Budeanu, actuala și fosta noră / Update

Citește și: Delia Budeanu a lansat cartea „Jurnal. Rațiune și sensibilitate”, în care povestește multe dintre memoriile sale: „Mirosul busuiocului și al mentei, exalat la orice mișcare a bunicii, mă îmbia și mă reconforta”

Citește și: Cu se ocupă Raluca Moianu după ce a renunțat la televiziune: „Sunt o persoană foarte ocupată, poate nu pare, dar sunt”

Citește și: Cine este Mihai Constantin, actorul din serialul „Tătuțu'. Are 60 de ani și a moștenit averea actriței Tamara Buciuceanu Botez

Drama regretatei prezentatoare Delia Budeanu

În anul 1993, Delia Budeanu a aflat că are cancer și abia în 2002 a povestit cu lux de amănunte prin ce a trecut, după ce învinsese deja boala.

„Am avut un război infernal pe care l-am trecut alături de Radu, soțul meu. Am avut un cancer infernal. Știți cum am trecut de acest cancer? Neluând în seamă diagnosticul. N-am crezut că este un diagnostic corect și m-am dus la un mare medic după ce profesorul Tașcu m-a diagnosticat. Am fost și operată. Diagnosticul era ceva de genul neoplasm nu știu cum la intestinul subțire. 

M-au pus să fac chimioterapie. Dar eu nu am luat în serios. N-am dat doi bani. Am zis că toată lumea se înșală. Am zis că nu pot să am cancer. Știu că este incredibil, dar mi-a ieșit. 

La prima doză de chimioterapie mi-a fost foarte rău. Mi-a fost atât de rău încât am decis să scot două ingrediente și să las doar o componentă. Aceasta din urmă avea calciu. Fără să știe nimeni, am aruncat două la gunoi și una o făceam. Nu am zis nimănui, că nu mi s-ar fi permis. Medicul n-a știut. Asistenta nu și-a dat seama ce fac„, povestea Delia Budeanu în emisiunea Profesioniștii realizată de Eugenia Vodă.

Delia Budeanu a avut cancer: „Era să mor atunci”

Delia Budeanu povestea cum a fost la un pas de moarte, cât de rău s-a simțit în timpul tratamentului și prin ce a trecut pentru a învinge boala.

Este incredibil, dar am făcut calciu șase luni. Practic, n-am făcut chimioterapie, nu mi-a căzut părul, nu s-a întâmplat nimic. Doctorii nu și-au dat seama pentru că ce aveam de făcut era să merg joia, într-un cabinet, doar eu și asistenta, să-mi fac o injecție. Asta era chimioterapia. Nu am fost internată, mă duceam doar joia pentru această procedură.

„Sunt un exemplu! După prima doză de chimioterapie, ficatul meu nu suporta. Era să mor atunci. Aveam frisoane înfiorătoare. Patul meu din lemn de nuc – pus în mijloc – s-a izbit de perete cum nu s-a întâmplat nici la cutremur. Asemenea frisoane am avut! Apoi am avut temperatură 40 de grade. Era să mor și atunci am zis: „Vă arăt eu chimioterapie!' Dumnezeule.. dacă doamna doctor vede această emisiune… va spune că sunt o troglodită', mai povestea regretata prezentatoare, potrivit dcnews.ro.

Delia Budeanu, despre pierderea soțului ei, Radu Budeanu

Delia Budeanu mai vorbea atunci și despre pierderea soțului ei și cât de greu i-a fost să accepte dispariția acestuia.

„Când Radu a pierit. Soțul meu, Radu Budeanu, strălucitul ziarist… A dispărut, a plecat de acasă, după ce și-a faxat materialele, totul era perfect. Într-o zi de 18 decembrie a plecat de acasă și nu s-a mai întors (n.r. 18 decembrie 1997). Doi ani mi-au trebuit să înțeleg că el nu mai este. Am urât lumina soarelui, am urât tot ce era viu. Doi ani mi-au trebuit să înțeleg că el nu mai este în viață (…)”, a mai relatat ea.

Delia Budeanu a murit la 79 de ani

Delia Budeanu s-a stins din viață la 79 de ani. Trupul Deliei Budeanu a fost depus la Mănăstirea Cașin din București, unde apropiații și admiratorii au avut ocazia de a-i aduce un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc luni, la ora 11:00, la Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova.

'Cu inimile pline de tristețe, vă aducem la cunoștință că iubita noastră mamă și bunică, Delia, a fost chemată la ceruri astăzi, 19 octombrie. Plecarea ei lasă un gol imens în sufletele noastre, dar ne alină gândul că va veghea asupra noastră de acolo de sus. Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu sunt așteptați duminică, 20 octombrie 2024, începând cu ora 16:30, la Mănăstirea Cașin din București, unde va fi depusă până luni, 21 octombrie 2024.

Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, la ora 11:00, la Mănăstirea Ghighiu, județul Prahova. Familia Budeanu vă mulțumește pentru gândurile bune și sprijin în aceste momente grele.', a fost mesajul emoționant transmis de familie.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton