Elisabeta Lipă, despre delegația României înainte de Jocurile Olimpice la Paris: "Bătălia este cruntă și toată lumea își dorește să fie acolo, pe podium. Totuși, noi avem puterea să ne luptăm cu ei, cot la cot, de la egal la egal. Asta înseamnă că noi compensăm prin..." / EXCLUSIV

.

Elisabeta Lipă, înainte de Jocurile Olimpice la Paris. Marea canotoare ne-a vorbit în paginile revistei VIVA! despre delegația României de la JO din capitala Franței și s-a arătat extrem de optimistă, în ciuda bătăliei crunte care se va da pentru obținerea unui loc pe podium.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI!

Anul 2023 a adus mai multe medalii decât 2022… Ce facem la Paris?

Dacă aș ști eu ce facem la Paris, aș spune. Eu doar pot să spun ce îmi doresc de la Jocurile Olimpice de la Paris. Îmi doresc ca munca acestor tineri să fie răsplătită cu medalii, pentru că eu vin din lumea lor. Am stat atâția ani în cantonament, știu ce presupune, câtă muncă. Și pentru fiecare îmi doresc să simtă gustul acesta frumos al victoriei, dar îmi este foarte greu să spun ce vom face, pentru că știu că bătălia este cruntă. Și că toată lumea își dorește să fie acolo, pe podium. Nu numai sus, ci și mai jos și puțin mai jos, dar să fie pe podium. Știu cât de mult investesc țările acestea puternic dezvoltate și, totuși, noi avem puterea să ne luptăm cu ei, cot la cot, de la egal la egal. Asta înseamnă că noi compensăm prin voință, dorință. Pentru că, dacă ar fi să ne comparăm cu ce au ei, nici finala nu am prinde-o. Dar sunt optimistă și cred în ei. Și sper să avem un Paris frumos pentru România.

elisabeta-lipa-1-1elisabeta-lipa-1-1

Citește și: Elisabeta Lipă dezvăluie secretul mariajului de 39 de ani cu soțul ei, Cornel Lipă: „Nici nu e bine să fie totul roz, pentru că te-ai plictisi. Trebuie să mai fie și un pic de ceartă, dar ce este important…”. Cum a început povestea lor de dragoste și cum s-au căsătorit pe fugă, „cu perdelele trase” / EXCLUSIV

Citește și: Ce sacrificii a făcut Elisabeta Lipă pentru carieră, în 24 de ani de perfomanță: „Am sacrificat tot, familie, copil, dar nu îmi pare rău. Pentru că mi-am propus să ajung undeva, dar nu m-am lăsat până ce nu am ajuns. Numai eu știu cât am muncit…” / EXCLUSIV

Citește și: O mai ții minte pe Geanina de la Insula Iubirii? Fosta concurentă a devenit mamă și a trecut printr-o schimbare de look spectaculoasă

Citește și: Cornel Luchian de la Insula Iubirii a fost la un pas de moarte. „Când avea 25 de ani a avut un accident mortal. Zice că a fost și în Rai, și în Iad”

Elisabeta Lipă, despre delegația României înainte de Jocurile Olimpice la Paris

Cum o să arate delegația?

Delegația? De Jocurile Olimpice se ocupă Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Eu vă spun ca om de sport. Obiectivele Agenției Naționale pentru Sport, dar și al meu, ca președinte, nu sunt medaliile, ci să susținem federațiile, să aibă finanțare, să crească, să participe cu categoriile de vârstă la competiții. Iar crema reprezintă România la Jocurile Olimpice. Aici, intrăm pe domeniul Comitetului Olimpic și nu aș vrea să vorbesc în numele lor, pentru că nu este corect. Dar, la ora actuală, noi avem în jur de 80 de sportivi calificați. Avem o echipă de polo, care s-a calificat recent, și atunci înseamnă că nu putem chiar spune că suntem pe nicăieri. Din punctul meu de vedere, nu contează cât de mare este delegația, ci cât este de valoroasă. Niciodată nu au câștigat medalii toți sportivii care au participat la concurs. Tot vârfurile au luat medalii. Cu cât vom avea mai multe vârfuri, și medaliile vor fi mai multe.

Elisabeta Lipă: „Trebuie să dai dovadă de o ambiție de fier”

5 medalii de aur, una de bronz…

Un palmares impresionant pe care l-am clădit secundă de secundă, an de an, în 24 de ani de activitate. Sunt sportiva cu trei retrageri și cu trei reveniri, care re- veniri sunt mult mai grele decât atunci când începi sportul de înaltă performanță. Să te duci așa, de bunăvoie și nesilit de nimeni, să te înhami la o muncă titanică, să pleci de acasă, să lași viața asta, civilia asta, cum spunem noi, care îți oferă o anumită stare, și să te înrolezi în sportul de înaltă performanță nu este ușor. Trebuie să dai dovadă de o ambiție de fier. Dar toate aceste lucruri te ajută, atunci când te retragi, să reziști oricăror presiuni, oricăror probleme. Nu există probleme care să fie atât de grele, încât tu să nu faci față, pentru că sportul te-a antrenat atât de bine, încât reziști la orice, și la stres, și la tot. De aceea vedem sportivi apreciați la locul de muncă în toate structurile Ministerului de Interne sau la Apărare. Nu există pădure fără uscături, dar uscături sunt foarte puține în comparație cu cei care demonstrează că știu ce vor de la viață.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE IULIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton