Florica Zaha, amintiri prețioase cu regretatul Tiberiu Ceia. Ce gest emoționant a făcut artista pentru el, la o nuntă: „I-am pus la gât tezaurul. Erau peste 150 de galbeni” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Florica Zaha ne-a dezvăluit câteva dintre amintirile sale prețioase cu regretatul ei coleg de breaslă, Tiberiu Ceia. Artista l-a respectat enorm pe regretatul artist, care ne-a părăsit în urmă cu mai puțin de o lună, la 82 de ani. La o nuntă, interpreta de folclor din Bihor s-a trezit la gât cu o salbă alcătuită din 150 de bani de aur, foarte grea. Salba era un semn de respect din partea nuntașilor, dar Florica Zaha a luat-o de la gât, la finalul recitalului, și i-a pus-o colegului ei, în semn de respect.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Florica Zaha are o mulțime de amintiri prețioase cu regretatul Tiberiu Ceia. Florica Zaha l-a admirat foarte mult pe Tiberiu Ceia. Datorită carierei, cei doi s-au întâlnit la numeroase evenimente. La o nuntă, cei prezenți i-au pus Floricăi Zaha la gât o salbă cu peste 150 de galbeni, în semn de admirație. Însă, după ce a fost revoltată că o tânără solistă s-a prezentat drept 'Regina Banatului' în prezența lui Tiberiu Ceia, Florica Zaha a decis să-i pună lui Tiberiu Ceia la gât salba primită.

54386880_994576710728633_8821100288900333568_n54386880_994576710728633_8821100288900333568_n

Citește și: Tiberiu Ceia a fost înmormântat la Timișoara. Ce a visat artistul chiar înainte să moară: 'Prietenia dintre el și Ion Dolănescu….' / EXCLUSIV

Citește și: Când și unde va fi înmormântat Tiberiu Ceia. Interpretul melodiei „Frumoasă-i vecina noastră' va fi îngropat lângă regretata lui soție / EXCLUSIV

Citește și: Cum arată Nelu Curcă din La Bloc, la 15 ani de când s-a retras din televiziune. De ce s-a mutat la mănăstire: „Am căzut într-un păcat greu, adulterul…”

Citește și: „Nu îmi ies din minte acele clipe teribile în care acel om s-a stins”. Primul mesaj postat de Monica Odagiu pe rețelele sociale, după ce a accidentat mortal un pieton

Florica Zaha, amintiri prețioase cu regretatul Tiberiu Ceia

Florica Zaha are numeroase amintiri legate de regretatul ei coleg, Tiberiu Ceia, interpretul melodiei 'Frumoasă vecina noastră', care ne-a părăsit pe 29 martie. Interpreta de muzică populară din Bihor ne-a povestit cum a fost invitată să cânte la aceeași nuntă alături de colegul ei și cum a reacționat acesta când o solistă din Banat s-a autointitulat 'Regina Banatului'. Atunci, Florica Zaha a făcut un gest surprinzător pentru Tiberiu Ceia, când nuntașii i-au pus ei la gât o salbă de 150 de galbeni, în semn de respect.

'Am fost la o nuntă unde am cântat și eu și Tibi. Eu m-am dus cu soțul meu, Tibi cu soția lui. Nunta era la Izbiceni, la niște fini de-ai lui. Erau mulți rromi și l-au primit pe Tibi ca pe împăratul lor. La aceeași petrecere a mai cântat și o altă solistă, care a fost prezentată chiar așa: 'Și acum va cânta Regina Banatului'. Eu, care nu o văzusem până atunci pe scenă, decât la acea nuntă mare, m-am șocat.

Iar Tibi tot îmi spunea: 'Uite tu, asta îți cântă cântecele tale și imediat le va cânta și pe ale mele. Noi ce facem?', 'Nimic', îi spun. 'Le cântăm pe ale noastre și gata'. Și ne-am văzut de ale noastre, dar el părea puțin mișcat de gestul ei de a se prezenta așa, de față cu el', a declarat Florica Zaha, pentru viva.ro.

Florica Zaha, despre Tiberiu Ceia: „El avea notorietatea lui'

Florica Zaha a fost extrem de revoltată că mai tânăra ei colegă, care cânta un stil muzical apropiat de cel al manelelor, a avut acea „îndrăzneală', spune ea, la nunta amintită. Între timp, cântăreața de muzică populară din Bihor susține că nu a mai auzit nimic despre aceasta.

'El avea notorietatea lui și cum să fii tu prezentată așa, când la acel eveniment era prezent Tiberiu Ceia? Trece timpul, cântă colega aceasta, căreia nici nu vreau să îi dau numele… Pentru că nu era artistă, era doar o fată banală care cânta.', a mai declarat Florica Zaha.

Florica Zaha a urcat apoi pe scenă să cânte, atunci când i-a venit rândul, iar invitații de la nuntă i-au pus artistei la gât o salbă de galbeni grea, cu 150 de monede de aur. Gestul lor era o cinste pentru cântăreața de folclor din Bihor. Dar ea a ținut să „repare' gestul colegei, care l-a deranjat pe Tiberiu Ceia.

'Îmi vine și mie rândul și merg și eu să cânt la nunta aceea. În timp ce cânt, invitații ce fac? Mi-au pus la gât salba cu bani de aur. Mă trăgea de gât, dar ei dansau cu mine pe scenă, dar eu nici nu știam cum să mă comport. Salba asta însemna că ei ți-au acordat o mare onoare. La final, am făcut poze cu ei', a declarat Florica Zaha.

Florica Zaha: 'Și i-am pus la gât și tezaurul, salba de bani'

Așadar, Florica Zaha a făcut un gest surprinzător la finalul recitalului ei. A ținut să îl prezinte ea pe regretatul Tiberiu Ceia, care urma să intre în scenă, și l-a anunțat drept 'Regele Banatului', după care i-a pus lui la gât salba cu cei 150 de galbeni.

'Îmi termin eu recitalul și apoi l-am prezentat pe Tibi și mi-au venit aceste cuvinte pe gură: 'Iar acum urmează un artist care nu mai are nevoie de nicio prezentare, marele interpret al României… Vine și cântă pentru dvs. Regele Banatului'. Și i-am pus la gât și 'tezaurul', salba de bani. Când a văzut colega la care nu-i dau numele, că nu merită, că i-am pus lui Tibi la gât salba cu galbeni… a făcut așa o față! Erau peste 150 de galbeni, era foarte grea! Era cât mine. De la gât până jos și înapoi. Ei ți-o puneau la gât de drag, de respect', a mai povestit Florica Zaha, pentru viva.ro.

Artista din Bihor spune că 'Regina Banatului' n-a mai vrut să cânte la evenimentele la care era și ea invitată. 'Altădată, aceeași colegă a refuzat să cânte la aceeași nuntă cu mine, după acest eveniment. Păi de ce i-a fost frică să vină să cânte cu mine?', a mai spus Zaha.

Foto: Facebook, arhiva personală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton