Florin Piersic nu știa, în tinerețe, unde este Cannes, pe hartă. Ce a făcut actorul în avion și de ce l-a apostrofat Gopo: ”Aveam smokingul lângă pui...” / EXCLUSIV

.

Florin Piersic a povestit că nu știa, în tinerețe, unde este Cannes, pe hartă. Marele actor a reprezentat cinematografia românească în Franța, unde a mers alături de Ion Popescu Gopo. La plecare, vedeta a primit un pui de la mama sa, pe care l-a pus în geamantan, lângă smoking. Nici nu a decolat avionul, că actorului nostru i s-a făcut foame. A scos puiul din geantă, iar regizorul a strigat să îl pună înapoi, că primesc mâncare acolo. Piersic a rememorat episodul la Festivalul de Film de la Brașov, în stilul său binecunoscut.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Florin Piersic nu știa în tinerețe, unde este Cannes pe hartă. Îndrăgitul nostru actor a fost trimis să reprezinte cinematografia românească împreună cu regizorul Ion Popescu Gopo. Prezent la Festivalul de Film de la Brașov, vedeta a rememorat anii tinereții, când a plecat cu Gopo în Franța. Piersic a povestit ce i-a făcut regizorul atunci când a vrut să mănânce puiul de la mama sa, în avion.

fb_img_1679396307240fb_img_1679396307240

Citește și: De ce nu mai vrea Florin Piersic să vorbească despre vârsta lui: „Îmi vine să mă împușc, dar nu am gloanțe'. Ce glumă a făcut despre Nicu Covaci / EXCLUSIV

Citește și: Ce spune partenera lui Damian Drăghici despre diferența de vârsta din relația lor: „Sincer, eu am vreo 56 de ani și el 15”

Citește și: Karmen și soțul ei au făcut terapie de cuplu, după ce au devenit părinți: „Cu greu am trecut peste, eram destul de tineri și…'. Artista recunoaște că amândoi sunt geloși / EXCLUSIV

Florin Piersic nu știa în tinerețe unde este Cannes, pe hartă

Florin Piersic a povestit cum a plecat pentru prima dată în Franța, la Cannes, alături de regizorul Ion Popescu Gopo. Marele actor și-a luat cu el în geamantan un pui, pe care îl ținea alături de smoking. Amuzant este că, atunci când a vrut să consume puiul de la mama sa, Gopo l-a oprit, spunându-i că primesc mâncare în avion. Vedeta a rememorat acest episod, în stilul său caracteristic.

'Povestea începe așa. Iertare și Ție, Ciprian Porumbescu (Vlad Rădescu_n.r.), și ție, Mircea Diaconu și dumneavoastră maestre dragă, și tuturor celor care sunteți aici, trebuie să vă cer iertare, dar trebuie să încep cu ce? Cu faptul că într-o zi am fost ales de un regizor francez să joc într-un film. Am fost ales într-o distribuție. Eu, fiind pe vremea aceea 'călător cu tramvaiul', cineva m-a spus, Jean Barb îl chema, prieten cu Liviu Ciulei, că sunt delegat în Franța', a declarat Florin Piersic, la Festivalul de Film Cinemaiubit de la Brașov.

Florin Piersic: 'Aveam 22 de ani și jumătate. Habar nu aveam ce e aia Cannes'

Florin Piersic susține că pe vremea aceea, nu știa ce este la Cannes și nici unde este pe hartă. Actorul avea pe atunci doar 22 de ani și jumătate.

'Acest om, Jean Barb, care era coleg și prieten cu Liviu Ciulei mi-a spus: 'Vezi că ești ales să fii reprezentantul cinematografiei românești la Cannes'. Îmi pare rău că trebuie să vă spun, mai ales voi ăștia tineri, care ați venit mai târziu, eu spun adevărat. Aveam 22 de ani și jumătate. Habar nu aveam ce e aia Cannes.

Și m-am dus acasă și le-am spus mamei și tatălui meu: 'Auziți, mi-a spus cineva că plec la Cannes'. La care, părinții mei, tata medic veterinar, că și ei sunt oameni, mama mea casnică, dar fiică de preot din Bucovina, dar minte țuțurlie, cum spunea colegul meu, Cosma Brașoveanul, au zis: 'Hai să căutăm unde e Cannes' și au găsit Cannes în Franța. Mi-am făcut smoking. Nici nu știam ce e aia. Papionul era cât o frunză de stejar, a fost ceva extraordinar', a mai povestit marele actor.

Florin Piersic: 'Nici nu a plecat avionul că m-a plesnit o foame și mă gândeam…'

Florin Piersic spune că i s-a făcut foame imediat ce s-a urcat în avionul cu destinația Franța. Avea un pui, pe care îl ținea lângă costumul său nou. L-a scos din geamantan, iar Gopo a strigat imediat la el, să îl pună înapoi.

'Mama, înainte de a mă sui în avion, mi-a spus: 'Florinel, vreau să îți spun ceva. Ți-am pus un pui prăjit. Să-l mănânci, că ție ți-e foame destul de des. 'Bine, mamă' Am luat puiul. Nici nu a plecat avionul că m-a plesnit o foame și mă gândeam ce fac… Îmi zic: 'Ia să scot puiul'. L-am scos din geamantanul acela pe care îl aveam eu, destul de modest. Aveam smokingul lângă pui, la care, prima dată în viața mea Gopo, pe care nu-l știam cine e, după aceea m-a lămurit, m-a apostrofat.

Zice: 'Bagă mă, puiul înapoi' 'Dar de ce? Îmi e foame!' 'Lasă mă, nu se poate. Aici se dă de mâncare. Ce e crâșmă în tren? Se dă mâncare aici. Bagă puiul înapoi' 'Nu se poate' 'Ba se poate' 'Dacă vreți vă dau și vouă'. 'Lasă mă cu ne dai și nouă..' Și au apărut două stewardese, pe una o chema, țin minte ca să vedeți ce memorie am, doamna Cernat, fii atent Covaci, fiți atenți ce memorie am. Stela o chema pe una din ele. Avea niște… vreau să spun avea niște 'perne' în fața ei, de nu e adevărat', a mai povestit Florin Piersic, în prezența colegilor săi, dar și a lui Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix.

Florin Piersic: 'Totdeauna mi-au plăcut femeile…'

Florin Piersic a mai povestit cu umorul carasteristic pe care îl are, întâlnirea cu stewardesa, în avion, și cum a pus ochii pe aceasta. Marele actor a glumit ca de obicei, în stilul său.

'Eu am făcut rusă și franceză, așa cum și Mircea Diaconu a făcut probabil, franceză și rusă, dar nu își mai aduce aminte decât de engleză. Toți ăștia care au înaintat în vârstă la 100 de ani ca mine, toți știți engleză. Eu habar nu am. Și franceza am început să o cam uit. Atunci eram de față. Mi-a plăcut. Totdeauna mi-au plăcut femeile, indiferent că erau voluptuoase, șchioape… 'Ți-au căzut ochelarii, puștiule' Așa e…

Vreau să vă spun că doamna s-a ocupat de mine și a zis: 'Vien ici'. Probabil mi-a spus că mă cheamă ca în filmul Emanuel, acolo era o scenă în closet, în care se iubea unul cu una, ceea ce mi-a plăcut foarte tare. Că eu, trebuie să vă spun, numai la chestii din astea mă gândesc… Și când mă cheamă ea acolo, avea o crescătorie de pui, care erau și cădeau în fund toți puii. Că era presiunea prea mare. Avionul avea presiune. Am ajutat-o, am stropit puii… a plecat fata cu niște tăvi. Era de mâncare. Dar nu era puiul de la mama…', a glumit Piersic.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton