Iuliana Tudor și-a descoperit menirea la 20 de ani și de atunci are un sfert de secol în televiziune: "Nu era deloc în opțiunile mele de carieră. Așa a fost să fie. Începutul a fost stângaci, dar am învățat rapid..." / EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Iuliana Tudor și-a descoperit menirea la 20 de ani și de atunci are un sfert de secol în televiziune. Cu toate că nu era printre opțiunile sale de carieră, Iuliana Tudor împlinește 25 de ani de televiziune și ne-a vorbit cu emoție, în paginile revistei VIVA! despre momentele memorabile trăite. De asemenea, ne-a spus și de ce a rămas fidelă TVR-ului, explicând motivele pentru care a renunțat alte oferte, printre care și cea de la PRO TV.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Fanii tăi sunt, cu siguranță, la curent, dar aș vrea să ne povestești mai multe despre proiectul „Cu ai mei!, pentru că vorbim aici despre un podcast care este difuzat atât pe TVR1, TVR+ și TVR Folclor, cât și pe YouTube.

Podcastul „Cu ai mei! este primul meu proiect major în mediul online – și este doar începutul. Am lansat și propriul canal de YouTube, iulianatudoroficial, unde poate fi urmărit integral podcastul, joia, de la ora 21. Mi-am propus să dezvolt această direcție și să aduc folclorul în atenția consumatorului de online. E greu, dar nu imposibil. Așadar, în cadrul interviurilor, veți putea descoperi multe istorii interesante și captivante despre viața invitaților mei, despre valoarea prieteniei, despre familie și credință, despre sacrificiu și idealuri, despre muzică și multe altele. Fiecare artist vine cu familia sau cu un prieten bun. Interviurile se văd, pe TV, la TVR Folclor – joia, de la ora 20, şi la TVR 1 – sâmbăta, de la ora 13.

iuliana-tudor-8iuliana-tudor-8

Iuliana Tudor împlinește 25 de ani de televiziune

Unii cred că, după un sfert de secol de televiziune, n-ar mai trebui să ai emoții, dar eu zic că tocmai aceste emoții au rolul cel mai important… Cum ai primit această nouă provocare, mai ales că este primul tău proiect online?

Da, anul acesta împlinesc 25 de ani de televiziune și de aceea mi-am propus să realizez o serie de evenimente și proiecte care să ofere o paletă largă de emoții, așa cum am obișnuit. Podcastul este o provocare pe care mi-am lansat-o singură, din dorința de a ieși din zona de confort și a construi ceva nou în paralel cu televiziunea. E un drum care mă ține-n priză. Și îmi place.

Care au fost cele mai surprinzătoare momente de până acum? Te întreb pentru că, în acest context, vedetele își dezvăluie și latura personală, nu doar pe cea profesională…

Matilda Pascal Cojocărița m-a surprins cu o mărturisire intimă din viața de familie… faptul că a avut două praguri grele în relația cu maestrul Ștefan Cigu și a povestit în detaliu ce s-a întâmplat. Fiul Mariei Cârneci a apărut pentru prima oară într-un interviu și a povestit mult despre relația cu întreaga familie. Nicolae Furdui Iancu a descoperit mult din culisele relației cu fiul său, Tudor. Fiecare episod are farmecul său!

Ce spune Iuliana Tudor despre dispariția din grila TVR a emisiunii „Vedetă populară”

Știu că ai fost întrebată de multe ori, dar mă transform într-o portavoce a nenumăraților tăi fani și ai emisiunii… De ce a dispărut din grilă, după 9 sezoane de succes, emisiunea „Vedetă populară? Dacă vorbim despre rațiuni financiare, poate erau alte emisiuni care făceau mai puțin rating…

Aici cred că managementul TVR este în măsură să răspundă mai aplicat. Eu sunt și voi rămâne un creator de programe TV. Iar drumul unui profesionist pasionat continuă indiferent de timpuri!

Citește și: Cum își educă Iuliana Tudor fiul adolescent: „Nu a avut telefon până la 12 ani și m-am certat cu toată familia, inclusiv cu soțul meu” 

Citește și: Cum a început relația dintre Iuliana Tudor și soțul ei, Răzvan, în urmă cu aproape 30 de ani: „Asta mi-a dat confortul de a fi eu însămi și cu asta cred că am pus bazele relației noastre”. Care a fost cel mai important „examen” din viața de cuplu/ EXCLUSIV

Citește și: Adriana Simionescu recunoaște că s-a distanțat de logodnicul ei în perioada sarcinii: „Ne-am certat foarte mult. El nu vedea…' / Când are loc nunta lor

Citește și: Cine este Andrei Voica, bucătarul echipei naționale de fotbal a României. A câștigat MasterChef în 2015, a jucat fotbal, e însurat și are o fiică

De ce a refuzat Iuliana Tudor oferta PRO TV

Știrea aia în care spuneai că, în 2017, când ai semnat cu TVR, fuseseși ofertată și de PRO TV a făcut vâlvă și nu e un secret că acolo salariile sunt mult mai mari. Ce te-a determinat, totuși, să rămâi la TVR, poate și la postul comercial ai fi putut face în egală măsură performanță?

Eu am intrat în TVR în 1999 şi tot acolo eram şi în 2017. Da, am ales să merg mai departe cu TVR. La TVR am putut menține componenta culturală și am putut construi de la zero generații întregi de artiști, ceea ce la un post comercial nu este neapărat o opțiune. În plus, și echipa mea este un argument important care m-a ținut aici. Ce va urma după 25 de ani nu știu. Rămâne să vedem. (zâmbește)

Iuliana Tudor și-a descoperit menirea la 20 de ani

Tu ți-ai descoperit menirea la 20 de ani… Până atunci nu ți-ai dorit să ajungi să lucrezi în televiziune? Spune-ne, te rog, cum au fost începuturile pentru tine? Care sunt cele mai memorabile momente de atunci?

Televiziunea nu era deloc în opțiunile mele de carieră. Așa a fost să fie. Începutul a fost stângaci, dar am învățat rapid de toate și după 10 ani pot spune că eram capabilă să fac o emisiune. Acum, după doi ani, unii își spun realizatori… Memorabile sunt toate clipele în care am trăit bucurie, extaz… împlinire adevărată pentru un program bine făcut. Publicul ne-a urmat și pentru că a simțit bucuria cu care facem totul. Prima emisie nu se uită! Apoi, Cerbul de aur, 6 ediții. Festivalurile mari din toată țara. Programele speciale de Paști și Crăciun, Revelioane etc.

Cine ți-a descoperit potențialul și cine au fost mentorii tăi din TVR?

Anca Fusariu m-a descoperit, Elise Stan a devenit mentorul meu.

Iuliana Tudor: „În zilele noastre se construiește tot mai puțin”

Unul dintre recordurile tale personale este atunci când ai transmis în direct 8 ore. De altfel, se poate spune că ai făcut de toate în televiziune – ai fost și actriță, și prezentatoare, și cântăreață… și, din păcate, ai ajuns și la burnout. Care au fost cele mai dificile momente din cariera ta?

În zilele noastre se construiește tot mai puțin. Ori, eu am învățat de la părinții mei ca, prin tot ceea ce aleg să fac, ca meserie, să aduc plusvaloare comunității. Iubesc oamenii care construiesc, care lasă urme puternice în Bine! Când arzi pentru ceea ce construiești, când pui tot ce ești în construcția aceea, uiți de tine… și, da, se întâmplă să clachezi. Însă, e doar încă o lecție de învățat. Și mergi mai departe, corectând ce ai greșit și găsind echilibrul.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton