Mădălina Ghenea a transmis un mesaj important în contextul COVID-19, virusul ucigaș care a generat pandemie.
Mădălina Ghenea locuiește de aproximativ 15 ani în Italia, iar anul trecut s-a stabilit în Milano. Actrița se află în mijlocul evenimentelor, Italia fiind a doua cea mai afectată țară de coronairus, după China. S-au închis granițele, Italia este în carantină, numărul cazurilor depășind 15.000.
Modelul a postat o fotografie din fața Domului din Milano, realizată în urmă cu câteva luni. Ea își începe postarea încurajator, susținând că nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de teamă și să nu ne pierdem credința, că trebuie să fim curajoși. Amintește că trebuie respectat îndemnul de a sta în casă, pentru a se evita răspândirea coronavirusului.
„Forță și curaj! Credința înainte de frică! Aceasta este o fotografie făcută cu câteva luni înainte de începerea acestui coșmar. Vă rog să rămâneți toți în siguranță! Italia a primit mesajul, o țară de aproximativ 60 de milioane de locuitori s-a închis. În prima zi a restricției privind deplasările și adunările publice pentru a stopa răspândirea agresivă a coronavirusului, italienii nu au mai ieșit pe străzi, nu au mai frecventat magazinele, bisericile și terenurile de fotbal. Aceștia au respectat decretul „Eu rămân acasă' al guvernului, anunțat luni seara de premierul Giuseppe Conte cu o pledoarie pentru sacrificiul comun pentru a proteja populația în vârstă a țării și pentru a salva sistemul de sănătate de colaps.
Focarul de coronavirus este acum o pandemie, au spus oficialii Organizației Mondiale a Sănătății, confirmând ceea ce spun mulți epidemiologi de săptămâni întregi.
Citește și: Oana Cuzino îndeamnă la calm în privința coronavirusului: „Să nu intrăm în panică.Nu are loc apocalipsa, este doar o situaţie căreia trebuie să ne adaptăm”
„Pandemia nu este un cuvânt pe care să-l folosim ușor sau nepăsător', a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătații, la o conferință de presă la Geneva. „Nu putem spune asta suficient de tare sau suficient de clar sau de destul de des', a adăugat el. „Toate țările pot schimba cursul acestei pandemii.'
Până acum, Organizația Mondială a Sănătății evitase să folosească termenul pentru a descrie salturile epidemice din întreaga lume, de teamă să nu dea impresia că este de neoprit și că țările vor renunța să încerce să o oprească.
Aceasta este o poveste în curs de dezvoltare”, a transmis Mădălina Ghenea.
Sursa foto: Hepta, Instagram
Vezi şi locuri de vizitat în Milano – cele mai apreciate obiective turistice!