A murit Cristian Rîmbu! Maestrul naiului s-a stins din viață la vârsta de 49 de ani, după ce a suferit un infarct

 Matei Bianca
.

Este zi de doliu în lumea cântăreților de muzică populară din România, după ce a murit Cristian Rîmbu! Maestrul naiului s-a stins din viață la vârsta de 49 de ani, după ce a suferit un infarct. Cristian Rîmbu era și sculptor cunoscut în județul Botoșani, iar decesul lui a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și i-au apreciat munca.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Doliu în lumea muzicii populare din țara noastră! A murit scluptorul și cântărețul la nai Cristian Rîmbu! Maestrul naiului s-a stins din viață la vârsta de 49 de ani, după ce a suferit un infarct. El a întristat o țară întreagă.

cristian1cristian1

Citește și: A murit actorul James Earl Jones, vocea lui Darth Vader din Star Wars: „Un maestru al meseriei noastre”

Citește și: Catinca Roman recunoaște că e adepta operațiilor estetice: „Mi-am făcut implanturi mamare acum 20 de ani, și pe atunci nu era așa, o ‘modă’, ca acum. Am simțit nevoia…”. Cum se menține în formă, de când nu se „mai chinuie” cu diete / EXCLUSIV

Citește și: Monica Anghel a dezvăluit cine i-a descoperit, de fapt, talentul: „Ea a zis că sigur o să fac ceva în zona aceasta, se ocupa de toate toaletele mele de scenă”. Ce spune despre rivalitatea din showbiz și despre dezavantajele celebrității / EXCLUSIV

Citește și: Tora Vasilescu a vrut să renunțe la actorie, după ce a picat admiterea la Facultatea de Teatru: „A fost ca o predestinare. Am vrut să dau la Psihologie, dar regimul de atunci…” A reușit la a treia încercare / EXCLUSIV

A murit Cristian Rîmbu

Este zi de doliu în lumea artiștilor de muzică populară din România! S-a stins din viață Cristian Rîmbu, supranumit „maestrul naiului', la vârsta de 49 de ani. Celebrul cântăreț la nai a murit după ce a suferit un infarct.

Decesul lui prematur lasă un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și apreciat pentru munca lui, dar și în cultura județului Botoșani, marcând pierderea unui artist cu o viziune rară și o profunzime artistică care a fost de remarcat.

Cine a fost Cristian Rîmbu, maestrul naiului

Cristian Rîmbu era un interpret talentat, dar și un maestru desăvârșit al meșteșugului, transformând confecționarea naiului într-o formă de artă rară. Pe lângă stăpânirea tehnicii interpretative, maestrul naiului avea o înțelegere profundă a construcției instrumentului, pe care o împărtășea cu o pasiune remarcabilă.

Anul trecut, unul dintre naiurile sale a ajuns în mâinile renumitului Gheorghe Zamfir, un simbol mondial al instrumentului, întărind astfel reputația lui Cristian Rîmbu în lumea muzicală, conform AZnews.ro.

„Eu am transformat meseria în artă. Este foarte dificil, este multă matematică ca să faci un nai', mărturisea acesta în cadrul unui interviu.

Și asta nu este tot! Cristian Rîmbu a subliniat cât de complex este tot acest proces. El considera că persoanele care au o înțelegere profundă asupra muzicii pot obține un nai calitativ, deoarece este un proces care necesită răbdare și timp.

Cristian Rîmbu a fost un scluptor talentat

Pe lângă talentul său muzical, Cristian Rîmbu a fost și un sculptor talentat. Maestrul naiului a lăsat în urmă lucrări de valoare artistică semnificativă. Acesta a creat uși sculptate și alte obiecte din lemn pentru diverse biserici, contribuind astfel la îmbunătățirea aspectului acestor lăcașuri de cult.

Pe rețelele lui personale de socializare, Cristian Rîmbu are postate lucrări pe care le-a făcut de-a lungul timpului și cu care a reușit să impresioneze comunitatea locală.

Munca sa va continua să fie o dovadă a dedicării și măiestriei sale. El era foarte apreciat în județul Botoșani, dar nu numai, pentru munca pe care o făcea și pentru lucrările spectaculoase pe care le obținea întotdeauna.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton