A murit Roberto Linguanotto, patiserul care a inventat tiramisu. „Tatăl tiramisului” s-a stins din viață la 81 de ani

 Matei Bianca
.

Este doliu în lumea iubitorilor de dulciuri! A murit Roberto Linguanotto, patiserul care a inventat tiramisu. Loli, care era numit „Tatăl tiramisului', s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, după o luptă lungă cu o boală grea. Acesta a decedat în Italia și a lăsat multă durere în inimile apropiaților și persoanelor care l-au cunoscut.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

S-a stins din viață Roberto Linguanotto, unul dintre cei mai iubiți patiseri din lume. Loli, care a fost numit „Tatăl tiramisului', a decedat la frumoasa vârstă de 81 de ani. Patiserul a luptat cu o boală grea, iar el a murit în Italia.

roberto0-1roberto0-1

Citește și: A murit „părintele Tiramisu', Ado Campeol. Care era secretul prăjiturii sale și ce de ce i-a pus numele „tiramisu”

Citește și: Rețetă de tiramisu cu pepene galben. Un desert ideal pentru zilele de vară

Citește și: Dinu Maxer, detalii neștiute din relația cu fosta soție, Deea Maxer: 'Nu mai sunt la nivelul acela, dar am rămas…' / Cum se simte fiica lor după operațiile de amigdale și polipi

Citește și: Mama Cristinei Rotaru de la Insula Iubirii, atac împotriva ginerelui ei, Andrei Rotaru, după ce a ajuns în pat cu ispita Diandra: „Nu cumva ești expirat? Ea, soția ta, îți dă valoarea, fără ea ești nul'

A murit Roberto Linguanotto, patiserul care a inventat tiramisu

A murit Roberto Linguanotto, celebrul patiser care a inventat tiramisu. A fost unul dintre cei mai iubiți și apreciați cofetari din lume. A fost cel care a inventat tiramisu încă de la începutul anului 1970, iar prin această rețetă de desert a devenit foarte cunoscut.

Loli, care a fost numit „Tatăl tiramisului', s-a stins din viață la frumoasa vârstă de 81 de ani. El a decedat în Italia, după o lungă luptă cu o boală grea.

Roberto Linguanotto a fost numit „Tatăl tiramisului'

În timp ce lucra la restaurantul „Le Beccherie' din Treviso, Italia, Roberto Linguanotto a colaborat cu Alba Campeol, soția proprietarului Ado Campeol, pentru a crea celebrul tiramisu. Acest desert a devenit popular la nivel mondial, iar acum este îndrăgit de foarte multe persoane. Rețeta de tiramisu a fost descoperită accidental, când a amestecat dintr-o greșeală mascarpone cu gălbenușuri de ou și zahăr în timpul pregătirii înghețatei de vanilie.

Roberto Linguanotto și Alba Campeol au recunoscut imediat potențialul texturii cremoase și au adăugat la acest preparat pișcoturi înmuiate în espresso. Amestecul creat a fost completat cu pudră de cacao, iar în acest fel „s-a născut' tiramisu. Desertul a fost inclus pentru prima dată în meniul restaurantului „Le Beccherie' în anul 1972, devenind rapid un succes printre cunoscătorii de gastronomie.

Deși există multe controverse privind originile tiramisului, majoritatea meritelor sunt atribuite lui Roberto Linguanotto și Albei Di Pillo, care a condus restaurantul „Le Beccherie' împreună cu Ado Campeol, soțul ei. Cei doi au murit în anul 2021.

Mesaje de condoleanțe pentru familia patiserului

Mai multe persoane apropiate lui Roberto Linguanotto au transmis mesaje de condoleanțe pentru familia lui. Luca Zaia, președintele regiunii Veneto, Italia, a scris un mesaj emoționant în memoria lui Loli, „Tatăl tiramisului'.

„Astăzi, tiramisu este o excelență culinară recunoscută la nivel mondial. O mare parte din succesul său se datorează abilității sale de patiser și dedicării sale de a face delicatesa noastră venețiană unică și inimitabilă. El a ridicat tiramisu în fruntea deserturilor naționale și internaționale', a transmis oficialul.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton