Oana Cuzino îndeamnă la calm în privința coronavirusului: "Să nu intrăm în panică. Nu are loc apocalipsa, este doar o situaţie căreia trebuie să ne adaptăm"

.

Oana Cuzino face apel la calmul oamenilor în această perioadă grea, în care mulți sunt tot mai îngrijorați în legătură cu răspândirea coronavirusului, care a ajuns deja în foarte multe țări.


Prezentatoarea a postat un filmuleț pe rețelele de socializare în care vorbește despre pandemia de coronavirus. Oana Cuzino susține că, într-adevăr, este o situație neobișnuită pentru generația noastră, iar ideea de carantină sau izolare naște psihoze ce pleacă de la teama fiecăruia dintre noi. Totuși, vedeta încearcă să liniștească oamenii amintind că odată ce temperaturile vor crește, virusul va dispărea de la sine. Răbdarea și adptarea ar trebui să ia locul panicii.


Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum.

Dragii mei, este panică, este o situaţie cu totul neobişnuită pentru generaţiile noastre. Poate pentru bunicii şi străbunicii noştri, care au trăit şi vremuri de epidemie şi de război, ar fi fost ceva mai obişnuit. Dar, situaţia este aceasta: nu suntem obişnuiţi ca să trecem prin eventuale situaţii de carantină, de izolare şi asta naşte, din păcate, anumite psihoze, bazate pe starea de anxietate a fiecăruia dintre noi. Ceea ce ar trebui să facem, este, în primul rând, să ne interesăm despre un sistem de setare a aşteptărilor.


Ni s-a spus de către foarte multe oficialităţi că toată această stare va dura până pe la sfârşitul lunii aprilie. Sunt convinsă că aceste aşteptări se bazează pe o evaluare ştiinţifică riguroasă şi anume: că acest virus, care are un înveliş lipoproteic nu va rezista temperaturilor crescute.

Citește și: Locuiește în Italia de ani buni. Catrinel Menghia, mesaj în plină carantină, împotriva coronavirusului: „Rămâi acasă!Inamicul de bătut aici este nivelul de contaminare'


Aşadar, ceea ce trebuie să facem este, într-adevăr, atunci se setează starea de carantină să aşteptăm până la sfârşitul lunii martie – aprilie, când, cu siguranţă, datorită, temperaturilor ambientale crescute, virusul va dispărea de la sine. Să ne setăm acest orizont de aşteptări şi să nu intrăm în panică. Nu are loc apocalipsa, este doar o situaţie căreia trebuie să ne adaptăm„, a spus Oana Cuzino.

Oana Cuzino, despre coronavirus: „Cum ne adaptăm? Să ne facem provizii!'


În egală măsură, vedeta de la PRO TV oferă și câteva soluții de adaptare. Susține că ar trebui urmărită situația din Italia și mersul lucrurilor, astfel încât să știm la ce să ne așteptăm. Recomandă proviziile și comenzile online, având în vedere cozile uriașe formate la hipermarketuri.

Cum ne adaptăm? Să ne facem provizii! Am văzut că foarte mulţi oameni merg la hipermarket, s-au format cozi uriaşe, foarte bine, putem să comandăm şi online toate bunurile de care avem nevoie în situaţia în care se va instaura carantina, posibil. Ca în Italia. Trebuie doar să urmărim care a fost mersul lucrurilor în Italia şi să ne aşteptăm ca atunci când numărul cazurilor şi mai ales al deceselor, trist, va atinge un anumit număr, să se instaureze şi la noi un sistem de carantină, prin care oamenii nu mai sunt lăsaţi să îşi părăsească domiciliul. Pentru asta trebuie să avem resurse.


Citește și: Cum se ia Coronavirus. Atenționările medicilor pentru evitarea infectării cu Covid-19:„Virusul se extinde, în principal, de la persoană la persoană prin contact apropiat’

Trebuie să avem în primul rând, apă. Dacă nu reuşim să ne facem provizii suficiente de apă minerală îmbuteliată, ar fi foarte bine să ne luăm un sistem de filtrare a apei de la robinet. Apa de la robinet este potabilă, este în parametri. Poate nu este întotdeauna pe gustul nostru, dar putem sî ne luăm o cană, un dispozitiv specific, care filtrează această apă şi îi schimbă gustul într-unul mai bun, eliminând practic clorul şi alte halogene, care îi influenţează gustul. (…)’, a mai spus Oana Cuzino.


Sursa foto: Facebook

Citește și: Tom Hanks şi soția sa, Rita Wilson, diagnosticaţi cu noul coronavirus Covid-19. Care este starea lor de sănătate