Aflată în izolare de 46 de zile, Olimpia Melinte, actrița din VLAD, a dat actoria pe bucătărie. Frumoasa vedetă ne-a detaliat felurile de mâncare pe care le gătește în perioada aceasta pentru soț și pentru fiul ei de cinci ani și a vorbit despre singura dietă pe care a ținut-o în viața ei: una de 'îngrășare'.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Toți am descoperit
lucruri pe care nu le știam despre noi în perioada aceasta ieșită din comun.
Mai bune sau mai puțin bune. Tu ce ai descoperit despre tine?
Că pot fi foarte calmă. Sunt o ființă destul de agitată, în
general, gata mereu să facă ceva, să lucreze, să cunoască oameni, să călătorească,
să vorbescă, dar în perioada asta mi-am dat seama că pot fi foarte liniștită și
disciplinată. E adevărat că am intrat în carantină destul de anxioasă, nu știam
ce o să ne aștepte, cât o să dureze, ce o să facem, mă gandeam la faptul că
economia o să se prăbușească, la faptul că o să rămânem fără mâncare, tot felul
de gânduri negre îmi vâjâiau prin cap. Dar de la zi la zi mintea mea se elibera,
frica era înlocuită cu încrederea și speranța, cred că aici Sasha a fost cel care
mi-a deschis ochii și m-a impulsionat să văd lucrurile într-o lumină pozitivă,
bucuria lui molipsitoare și felul în care trăiește fiecare moment m-a făcut să înțeleg
că „dacă el poate, pot și eu!’ și apropierea asta de copilărie a fost într-un
fel salvatoare pentru mine.
Ce găsim la tine în
frigider în perioada aceasta și ce gătești pentru familia ta?
Fructe și legume, din astea avem din plin! Puștiul meu
(nr. Olimpia are un băiețel de cinci ani) e pasionat de supe creme, așa că asta
gătesc din două în două zile, supă cremă de morcovi, de brocoli, de ciuperci,
de linte, depinde de ce are poftă și pot să spun că am devenit expertă deja. Ardei
umpluți, clătite, mazăre, prăjitură cu măr, avem un meniu destul de bogat, dar
la el contribuie de fiecare dată și buni Zina, soacra mea, care este o bucătareasă
desăvârșită, așa că ne trimite câte o porție de plăcinte cu brânză, niște pârjoale
moldovenești, un tort diplomat, o negresă, depinde de ce avem poftă. Ne-am
organizat în așa fel încât în fiecare duminică să facem meniul pe săptămâna următoare,
ca să ne fie mai ușor și să avem tot ceea ce ne trebuie în frigider. De exemplu,
azi avem ciorbă de perișoare și chiftele cu sos de smântână și usturoi, iar la
cină legume la cuptor cu crochete de mozarella și somon.
Dar tu cum te
raportezi la alimentație? Ții sau ai ținut vreodată diete, ai grijă să nu depășești
un anumit număr de kilograme, te abții de la bunătăți?
Singura dietă pe care am ținut-o vreodată a fost să mă îngraș 10 kg, pentru filmele Selfie și Canibal și asta m-a ajutat pentru că știu de ce trebuie să mă feresc pentru a ține în frâu kilogramele nedorite. Am grijă CÂT mănânc în perioada asta, mai degrabă decât CE mănânc. Fac sport zilnic, cred că și asta e important. Încerc să nu mai mănânc după ora 19.00 și alimentația se bazează mai mult pe fructe și legume. Nu mă dau în lături de la o prăjitură sau înghețată din când în când, dar pe toate le savurez cu măsură.
Foto: Pro Tv, Instagram