Virginia Zeani, profesoara lui Andrea Bocelli, a fost înmormântată în satul natal, la o lună de când a murit, în SUA. Solista Lia Lungu, despre celebra soprană și funeralii: ”Deschise să îi fie...” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Virginia Zeani, profesoara lui Andrea Bocelli, înmormântată în cavoul familiei din satul natal, la o lună de când a murit! „Prima donna assoluta' a Teatrului de Operă din Roma a fost inclusă în OPERA America Hall of Fame. Sicriul cu trupul neînsuflețit al regretatei soprane a ajuns din America, la o lună după ce s-a stins marea artistă. Solista Lia Lungu, stabilită peste Ocean, ne-a oferit imagini de la funeralii.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Profesoara lui Andrea Bocelli, înmormântată în satul natal, la o lună de când a murit! „Prima donna assoluta' a Teatrului de Operă din Roma a fost inclusă în OPERA America Hall of Fame. Ce spune interpreta Lia lungu despre marea artistă.

fb_img_1682595408958fb_img_1682595408958

Citește și: Angela Gheorghiu a iscat din nou controverse. A spus că Porumbescu, Enescu şi Maria Tănase sunt legende exagerate

Citește și: Sora lui Petrică Mîțu Stoian continuă scandalul cu impresarul Doru Gușman, la 1 an de la moartea artistului: „Vrea să pară interesant. Noi suntem familia lui'

Citește și: Andreea Bălan, revoltată după ce judecătorii au decis ca fiicele Alinei Sorescu să locuiască o săptămână la tată și una la mamă: „O mare nedreptate!' / EXCLUSIV

Citește și: 24 de întrebări cu Denise Rifai. Ce spune despre regrete și ce admiră la un bărbat: „Sunt fericită când iubesc și când sunt iubită' / EXCLUSIV

Profesoara lui Andrea Bocelli, înmormântată în satul natal din România, la o lună de când a murit, în America

Virginia Zeani s-a stins din viaţă în America, la vârsta de 97 de ani. Soprana a fost înmormântată azi, 27 aprilie, în satul ei natal din Mureș. Mare personalitate artistică, românca noastră a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta' a Teatrului de Operă din Roma. Anul trecut, celebra soprană a fost inclusă în OPERA America Hall of Fame.

Interpreta de muzică populară Lia Lungu, care locuiește peste Ocean, deplânge moartea celebrei soprane, Virginia Zeani, care s-a stins din viață pe 20 martie. Trupul neînsuflețit al acesteia, a sosit în țară abia la o lună de zile de când a murit.

'În 20 Martie 2023, Virgina Zeani, si-a încheiat drumul pământean. Între cele mai mari voci, feminine, de operă ale lumii, de o nobilă frumusețe, românca Virginia Zeani rămâne, alături de Brâncuși, Darclée, Ionesco, Eliade, Palade, și mulți alții, reperul la care ne raportăm ca neam. Deschise să îi fie Vămile, Dumnezeu să o odihnească.', a declarat Lia lungu, pentru viva.ro.

Profesoara lui Andrea Bocelli, soprana Virginia Zeani, a fost înmormântată azi

Soprana Virginia Zeani a fost înmormântată azi, în satul său natal, Solovăstru, județul Mureș. Apropiații și prietenii și-au luat rămas bun de la regretata soprană în foaierul Operei Române din Cluj Napoca. Trupul neînsuflețit al sopranei a fost depus mai întâi în Biserica greco-catolică din Reghin. Marea soprană a fost îngropată în cavoul familiei.

În toate interviurile sale, celebra artistă şi-a reafirmat dorul de casa părintească de la Solovăstru şi de priveliştea pe care o avea de pe prispa casei. De altfel, cea mai dragă imagine a ei a fost reprezentată de dealurile cu formă ciudată care se văd în stânga satului. Decizia finală cu privire la locul de înhumare i-a aparţinut fiului ei.

Anul trecut a fost inclusă în OPERA America Hall of Fame

La împlinirea vârstei de 97 de ani, pe 21 octombrie 2022, Virginia Zeani a fost inclusă în OPERA America Hall of Fame, alături de mari personalităţi ale operei mondiale.

Soprana Virginia Zeani a debutat în anul 1948, a avut o carieră internaţională de peste 30 de ani, a interpretat peste 60 de roluri diferite şi a cântat alături de marii tenori ai lumii, între care Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Beniamino Gigli sau Ferruccio Tagliavini.

Conducerea Primăriei comunei Solovăstru a început demersurile pentru eliberarea casei părinteşti a Virginiei Zeani, astfel încât, în câţiva ani, imobilul să poată deveni casă memorială.

Virginia Zeani a plecat spre Napoli cu un pașaport fals de la Regele Mihai

A studiat literatura şi filosofia la Universitatea din Bucureşti şi a luat lecţii de canto cu Lucia Anghel.

Mai târziu a studiat cu celebra soprană Lydia Lipkowska şi cu Aureliano Pertile, solistul preferat al dirijorului Arturo Toscanini.

A debutat în 1955 la Opera din Roma, unde a fost, timp de două decenii, prim-solistă. A urcat pe cele mai mari scene ale lumii, fiind supranumită
„L’assoluta”.

Bună prietenă cu regizorul Federico Fellini, Virginia Zeani i-a avut ca parteneri pe cei mai cunoscuţi tenori ai secolului XX: Beniamino Gigli, Ferruccio Tagliavini, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo.

În Statele Unite, unde a predat master class-uri la prestigioasa Indiana University din Bloomington l-a avut ca elev pe Andrea Bocelli.

Foto: Facebook, arhiva personală, Lia Lungu

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton