[gallery ids="2479863,2479864,2479865,2479866,2479867"]
55 de minute i-a luat Simonei Halep să o învingă pe Serena Williams în finala istorică de la Wimbledon. În spatele acestor 55 de minute stau, însă, peste 20 de ani de muncă. Tenismena a avut o copilărie și o adolescență pline de ambiție, dar și de greutăți, sacrificii, probleme financiare.
Simona Halep are în palmares două trofee de Grand Slam, Roland Garros și performanța istorică de la Wimbledon, dar și un trecut dificil, pus în slujba performanței. În spatele succesului de acum stau ani întregi de sacrificii, lupte, dureri și probleme. Nu doar ale ei, ci ale întregii familii, care a făcut tot posibilul ca visul Simonei să devină realitate.
Copilăria și adolescența campioanei Simona Halep, marcate de eforturi și sacrificii uriașe
Simona s-a născut într-o familie de machedoni din Constanța cu posibilități financiare limitate și avea doar patru ani și jumătate când a început să joace tenis. La început, se antrena de două ori pe săptămână, iar de la vârsta de șase ani au început antrenamentele zilnice, făcând ca ceea ce părea o pasiune să devină un scop și un stil de viață. Simona Halep a fost o fetiță atipică, ce nu s-a jucat niciodată cu păpușile și nu a agreat niciodată fustele, așa cum rememora mama sa, Tania Halep, la un moment dat, declarând că, dacă e ceva ce nu-i convine fiicei sale în tenis, e faptul că trebuie să poarte fustă.
Familia Simonei a investit toți banii în visul acesteia. Însă tenisul este un sport atât de costisitor, încât, în ciuda faptului că tatăl ei, Stere Halep, a vândut mica fabrică de lactate pe care o deținea, singurul venit consistent al familiei, nu a putut acoperi costurile cerute de sportul alb: echipament, deplasări, antrenori și multe altele. Tatăl și mama Simonei au început să facă credite la bancă pentru a-și putea susține în continuare fiica, ce făcea progrese văzând cu ochii.
În anul 2009, Simona a făcut gestul care avea să facă înconjurul presei internaționale: operația de micșorare de sâni. În vreme ce alte femei dau mii de euro pentru a avea un decolteu mai generos, sportiva punea pe locul doi femeia din ea pentru a deveni mai agilă pe terenul de tenis. În cadrul unui interviu la TVR 1, Simona a făcut una dintre rarele mărturisiri pe marginea acestei decizii luate la 17 ani: „Mi s-a blocat spatele și nu știam ce să fac! Am fost la doctorul Irimia, din Germania, cel care mă tratează și acum. El mi-a zis că problema e din față, nu de la spate. M-a sfătuit să-mi micșorez sânii. Eu am vrut să o fac pe loc, dar m-am temut și am amânat intervenția șase-șapte luni. Am avut nevoie și de semnăturile părinților. M-am temut, din cauză că era prima operație pe care o sufeream! Mi-era frică și de anestezia totală. Dar a ieșit bine.