Simona Pătruleasa, totul despre relația cu fiica ei, Ingrid: „Are o personalitate puternică. Nu e genul de copil care...”/ EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Ingrid, fiica Simonei Pătruleasa și a lui Sabin Ivanof, e domnișoară în toată regula, deja cu o personalitate bine conturată. Micuța nu vrea să-i calce mamei pe urme, cu toate că dacă și-ar dori, ar fi susținută 100%, însă vrea să fie recunoscută prin ceea ce face ea. Vedeta de televiziune ne-a vorbit despre relația cu fiica ei, educație, care sunt limitele impuse și cine cedează primul dintre părinți la rugămințile micuței.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Anul acesta, Ingrid, fiica ta și a lui Sabin, împlinește 11 ani. Cum te simți ca mamă de fetiță aproape adolescentă? Care este relația dintre voi acum?

Nici nu realizez că face atâția ani, că a crescut. Are o personalitate puternică, nu mai este ca la 4, 5 ani, când îi pregăteam hăinuțele și le îmbrăca fără să comenteze. Acum are propriile păreri, alegeri, vrea anumite lucruri și trebuie să ținem cont de ele, pentru că așa e normal. Încă avem activități împreună. Vreau să treacă timpul cât mai încet, nu vreau să vină adolescența foarte repede, acea perioadă în care copilul nu mai dorește să meargă cu noi în vacanțe sau preferă să stea singur în cameră. Eu vreau să mă bucur de perioada asta cât mai mult timp.

Simona-Patruleasa-1-1Simona-Patruleasa-1-1

Simona Pătruleasa: „Eu pe Ingrid nu o cert pentru note'

Trăim vremuri dificile, în special pentru noile generații, iar parentingul a luat locul educației pe care am primit-o noi. Sunteți niște părinți permisivi? Cum ai fost tu în copilărie și cum este Ingrid acum? Ce aplici și ce nu din educația primită de la părinții tăi?

Uneori suntem permisivi, dar dacă sunt momente în care exagerează, suntem stricți și nu cedăm la tot ceea ce ea își dorește să facă. Ingrid, însă, este un copil care nu funcționează prin interdicții. Dacă vrem să facem anumite lucruri cu ea și să fie receptivă, să colaboreze, trebuie să nu fie ceva impus. Nu este ușor să fii părinte, mai ales când copilul are o asemenea personalitate. Eu am fost un copil cuminte, conștiincios. Nu am supărat pe nimeni vreodată, eram un copil bun. Ingrid este o năzdrăvană, seamănă cu tatăl ei când era mic. (zâmbește)

Îmi aduc aminte că mama era foarte strictă cu noi, ne punea să învățăm și ne certa pentru o notă mică, 8 era nota cea mai mică pe care puteam să o luăm. Eu pe Ingrid nu o cert pentru note, îi spun că poate mai mult și că nota nu contează, ci ceea ce știi, ce a rămas din ce a învățat. Trăim alte vremuri, copiii sunt altfel acum. Eu nu sunt de acord cu competiția între copii, pe vremuri se punea mare accent pe chestia asta. Astăzi competiția este prost înțeleasă, nu mai este un declanșator al evoluției. Generațiile de azi ajung să își distrugă relațiile cu ceilalți dacă intră în competiție. Este delicată problema. Mama punea accent pe chestia asta, dar eu încerc să mă debarasez de ea, deși avem tentația să facem comparații, dar este total greșit. Copilul trebuie să fie mai bun decât a fost ieri, nu mai bun decât alt copil.

Simona Pătruleasa: „E un copil răsfățat și dintr-o generație care crede că totul i se cuvine'

Cât de mult îți răsfeți fiica și care sunt limitele pe care i le-ai impus? Care dintre voi doi este „veriga slabă', atunci când Ingrid vrea să-și atingă scopul?

Suntem verigi slabe cu rândul. Am căzut de acord ca, atunci când sunt lucruri foarte importante legate de ea, amândoi să fim în consens. Dar mai avem și momente în care greșim. Este un copil răsfățat, e singură la părinți și dintr-o generație care crede că totul i se cuvine. Dar Ingrid nu este genul de copil care face o scenă pentru că își dorește o anumită jucărie. Când era mai mică, îi spuneam că nu îi pot lua ceva, să aștepte până la salariul următor, tocmai ca să înțeleagă că nu poate bate din picior și că nu poate avea tot ce își dorește. Îi explicăm că viața funcționează după niște reguli.

Citește și: Andreea Marin și Simona Pătruleasa s-au împăcat!De ce s-au certat acum 7 ani

Citește și: Cum a debutat Simona Pătruleasa la TV, în urmă cu 17 ani:”Am ajuns întâmplător să lucrez în televiziune”/ EXCLUSIV

Citește și: Xonia a intrat în depresie după ce a fost diagnotiscată cu o boală autoimună:„Am avut traume crunte'/ EXCLUSIV

Citește și: O mamă și fiul ei au fost împușcați de ruși, lângă Kiev.Vecinii i-au înmormântat lângă parcarea blocului

V-ați mai dorit copii, după Ingrid?

Da, dar din păcate, nu a mai fost să fie.

Simona Pătruleasa: „Vrea să fie cunoscută prin ceea ce face ea'

Cum gestionează fiica ta faptul că mama ei este vedetă de televiziune? Te întreb pentru că pentru mulți dintre copiii persoanelor publice acest lucru este nu doar un avantaj, ci și o presiune…

Când era mică, era amuzată, mirată că vin oamenii să o întrebe cine este Ingrid. Acum, când a crescut, mi-a spus că nu vrea să fie fiica Simonei Pătruleasa, dorește să fie Ingrid Ivanof, că vrea să fie cunoscută prin ceea ce face ea, și asta m-a bucurat. Am încercat să nu abordez acest aspect, nu am dorit să se simtă pusă într-un con de umbră, să nu fie comparată cu mine.

La final de an, am văzut o fotografie cu tine și cu Ingrid în studioul știrilor, la Kanal D și am observat că este extrem de fotogenică. I-ar plăcea să-ți calce pe urme sau e interesată de un alt domeniu?

Își dorește să fie arhitect și să se ocupe de decorațiuni interioare. Mai în glumă, mai în serios, i-am spus că îi cedez locul meu peste câțiva ani și, inițial, a spus că nu ar vrea, dar după câteva zile a spus că ar putea fi o opțiune. Este un pic prea devreme să ne gândim la ce carieră va urma. Eu i-am spus să facă ceea ce îi place, să meargă cu plăcere la serviciu. Cel mai important este să aleagă și să își contureze singură drumul.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE MARTIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton