Tatăl lui David Popovici a refuzat un cadou în valoare de mii de euro oferit campionului de designerul Augustin Matei: „Este un ceas care are un timp record scos de el”

 Matei Bianca
.

Tatăl lui David Popovici, Mihai, nu a acceptat un cadou în valoare de mii de euro oferit înotătorului de designerul Augustin Matei. Este vorba de un ceas care a fost creat special pentru sportiv. Această bijuterie conține un mecanism cronograf, curea din piele de rechin, o micropictură cu chipul înotătorului și numele acestuia, precum și elemente din aur. Iată de ce nu a vrut Mihai Albu să accepte acest dar pentru fiul lui!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Designerul Augustin Matei a creat un ceas special pentru înotătorul David Popovici, un cadou de valoare semnificativă, ce include elemente unice și o micropictură a sportivului. Totuși, tatăl campionului olimpic, Mihai Popovici, a decis să refuze acest cadou. După acest refuz, Augustin Matei a subliniat faptul că își dorește ca ceasul să fie scos la licitație, iar banii obținuți să sprijine tinerii înotători care au nevoie de echipament.

david4david4

Citește și: Mesajul lui Florin Piersic pentru David Popovici: „Îl felicit pentru ce a făcut pentru țărișoara asta. Doresc foarte tare să…”

Citește și: David Popovici, despre începuturile sale în cariera de înotător: „Eram destul de leneș. Mă prefăceam că mă doare umărul, că mă doare mâna. Ai mei, ca orice familie modestă, au făcut eforturi pentru a mă ajuta să continui cu sportul”

Citește și: Ce a scris Alin Oprea în testamentul prin care le lasă toată averea copiilor săi, după ce aceștia și fosta soție l-au denigrat: „Vă dăruiesc vouă toată averea pentru care am muncit o viață!”

Citește și: Simona Gherghe, întâlnire neașteptată cu actrița Kate Hudson în vacanța petrecută în Grecia: „Am rugat-o să facă o poză cu noi. Cu zâmbetul acela fermecător, pe care îl știți din filme…”

Tatăl lui David Popovici a refuzat un cadou în valoare de mii de euro oferit campionului de designerul Augustin Matei

Augustin Matei a anunțat că a creat un ceas special pentru înotătorul de performanță David Popovici. Acesta a descris ceasul ca având un mecanism cronograf, curea din piele de rechin, o micropictură cu chipul înotătorului și numele acestuia, precum și elemente din aur.

„Este un ceas cu mecanism cronograf, are curea din piele de rechin, o micropictură gen acuarelă cu chipul lui David Popovici și numele lui. Am folosit și câteva elemente din aur. În dreptul orei 9.00 este un timp record scos de el.

Am înțeles că tatăl său a luat decizia (n.r.: de a refuza cadoul), deoarece erau în discuții cu un brand', a spus designerul, conform Cancan.

Ceasul urma să fie înmânat sportivului în cadrul unei gale organizate de antreprenori români, însă, în mod neașteptat, cadoul nu a fost livrat. Acesta a fost creat de designer pentru a-l onora pe înotătorul român și pentru a celebra unul dintre cele mai semnificative momente din cariera sa, și anume recordul mondial de 46.86 secunde la proba de 100 m liber, obținut la Campionatele Europene de natație de la Roma.

Deși ceasul era deja în proces de realizare, organizatorii galei i-au comunicat lui Augustin Matei că sportivul nu va putea accepta cadoul. În cele din urmă, David Popovici nu a participat la evenimentul respectiv și a fost ulterior desemnat ambasador al unei mărci de ceasuri de lux.

Ce se va întâmpla cu ceasul creat de designer special pentru înotător

Augustin Matei a explicat și ce se va întâmpla cu ceasul creat de el special pentru înotătorul David Popovici. Designerul a spus că intenționează să scoată ceasul la licitație, cu scopul de a strânge fonduri pentru tinerii înotători care au nevoie de echipament special.

„Vreau să îl termin și să îl scot la licitație. Eu nu vreau niciun ban pe el. Îmi doresc ca banii să ajungă la niște copii care fac înot și au nevoie de echipament. Vreau să scot acest ceas la licitație, am nevoie de ajutorul tău, David!', a mai completat el.

David Popovici, mărturisiri despre începuturile sale în cariera de înotător

După ce a strălucit la Campionatele Europene de juniori de la Roma, unde a înregistrat timpi impresionanți la 100 m liber, David Popovici a început să capteze atenția pe plan internațional. Sportivul a făcut mărturisiri despre începuturile sale în cariera de înotător.

Diagnosticat cu scolioză la vârsta de patru ani, el a primit recomandarea de a merge la bazin, iar astfel s-a născut o dragoste la prima vedere între el și viteza din apă. La Stadionul „Lia Manoliu', a avut parte de o inițiere sub îndrumarea antrenorilor Bogdan Stroe și Bogdan Manea, iar ulterior a întâlnit-o pe Adrian Rădulescu, antrenorul său principal. Aceste aspecte au fost esențiale în parcursul său în înot.

Până la legitimarea din anul 2021 la Clubul Sportiv Dinamo, David Popovici a fost parte a CS Steaua. El a beneficiat de un sprijin constant din partea familiei, părinții săi fiind cei care l-au motivat să persiste în sport încă de la primele sale lecții de înot. Deși era jucăuș la antrenamente, în competiții, David Popovici a reușit să obțină rezultate remarcabile.

„La început, de la 4 la 12 ani, cumva forța care m-a împins din spate a fost adusă de părinții mei, care îmi plăteau fiecare deplasare, îmi cumpărau fiecare echipament de care aveam nevoie, îmi plăteau abonamentul la înot. Înotul nu este cel mai ieftin sport de practicat. Ai mei, ca orice familie modestă, au făcut eforturi pentru a mă ajuta să continui cu sportul.

După ce am început ușor-ușor să obțin rezultate, vorbind despre podiumuri la campionate naționale. Eram destul de leneș când eram mic. Pe la 10-11 ani am început să câștig. La 10 ani am bătut și primul meu record național, devenind cel mai rapid băiat de 10 ani din istoria țării. Totuși, la antrenamente nu prea făceam nimic. Deseori mă prefăceam că mă doare umărul, că mă doare mâna, că trebuie să ies să ajung undeva. Încercam să fentez antrenamentul.

Când ești mic, vrei să faci asta. Era complet de înțeles. Nu eram cel mai ascultător, nu eram cuminte, căutam motive să ies de la antrenament și totuși câștigam. Asta îi făcea confuzi pe mulți antrenori, pe mulți părinți, pe mulți colegi de-ai mei care nu înțelegeau, erau frustrați. Pe bună dreptate, pentru că la antrenament nu făceam decât să îi trag de picior și să ies, iar la concursuri îi distrugeam. Asta a funcționat cam până pe la 12 ani', a spus sportivul într-un interviu acordat lui Dragoș Pătraru.

Sursa foto: Facebook

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton