Tiberiu Ceia a fost înmormântat la Timișoara. Ce a visat artistul chiar înainte să moară: ”Prietenia dintre el și Ion Dolănescu....” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Tiberiu Ceia a fost înmormântat la Timișoara. Ce a visat artistul chiar înainte să moară, De sâmbăta trecută, solistul le cântă doar îngerilor. În ultima vreme, interpretul, care era bolnav, spunea că se roagă pentru iertarea păcatelor. Regretatul cântăreț de muzică populară a avut un vis chiar înainte să moară, în care l-a visat pe Iisus Hristos. Iar el i-a spus lui Tiberiu Ceia că toți putem fi iertați de păcate. Tiberiu a povestit că era liniștit pentru că, spunea el, dacă își cere iertare, va fi și el iertat de păcatele sale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Tiberiu Ceia a fost înmormântat la Timișoara. Ceremonia a avut loc sâmbătă, în prezența Mitropolitului Banatului, cel care a fost în fruntea soborului de preoți care au oficiat slujba. Celebrul cântăreț de muzică populară a cântat în tinerețe cu Ion Dolănescu. Cu ceva timp înainte să moară, artistul, care se ruga pentru iertarea păcatelor sale, l-a visat pe Mântuitor. Acesta i-a spus că și el poate fi iertat de păcate, iar solistul era tare fericit în urma acestui vis. Colegii au avut despre el doar cuvinte de laudă.

1525163_1390481267909827_4006478340967850015_n1525163_1390481267909827_4006478340967850015_n

Citește și: Când și unde va fi înmormântat Tiberiu Ceia. Interpretul melodiei „Frumoasă-i vecina noastră' va fi îngropat lângă regretata lui soție / EXCLUSIV

Citește și: Lia Lungu, mărturisiri emoționante după moartea lui Tiberiu Ceia: „Eram la începutul carierei, neînvățată cu urâciunile lumii scenice. M-a luat sub aripa sa și…' / EXCLUSIV

Citește și: Mircea Badea, despre gelozie: „E o boală psihică”. Ce nu a făcut niciodată în 23 de ani de relație cu Carmen Brumă

Citește și: Cum s-a însurat Puya cu Melinda: „M-am dus la biserică să mă spovedesc și i-am zis preotului că nu pot să-mi fac și eu o relație”

Tiberiu Ceia a fost înmormântat la Timișoara, lângă soția lui

Tiberiu Ceia a fost îngropat la Timișoara, în Cimitirul Eroilor, alături de soția lui, Anca Ceia, care s-a stins din viață în anul 2019. Celebrul cântăreț de muzică populară a fost îngropat cu o slujbă ținută de un sobor de preoți, în frunte cu Mitropolitul Banatului, care nu și-a putut stăpâni lacrimile la ceremonie. Colegii regretatului interpret, care s-a stins din viață pe 29 martie, au numai cuvinte de laudă la adresa regretatului Tiberiu Ceia. Florica Zaha l-a numit lord.

'Nu aveam cum să nu merg la înmormântare. Era și ziua fratelui meu pe 2 aprilie. Fratele meu e vecin cu mine. Noi știam că vineri a înmormântarea, dar au amânat-o pentru sâmbătă. Poate era mai bine dacă era duminică, cine știe. Dar, bine că între timp a sosit și fiul lui, Cristian, din străinătate. Eu am comandat o coroană frumoasă pentru el. Tibi era un lord. El era persoana care, dacă te putea ajuta bine, dacă nu, te lăsa să trăiești cum știi tu, nu te deranja. De fapt, așa cum ar fi normal', a declarat Florica Zaha, pentru viva.ro.

Florica Zaha, despre Tiberiu Ceia: 'Nu l-am văzut niciodată nervos'

Florica Zaha susține că Tiberiu Ceia este cel care a dus-o la ORDA, pentru drepturile de autor. Cântăreața de muzică populară din Bihor spune că regretatul interpret era mult prea modest, de felul lui.

'Tibi m-a dus la ORDA, el m-a prezentat. Multe vorbea cu mine, de suflet. Dumnezeu l-a înzestrat cu de toate. Pentru cât era de mare, a fost prea modest, prea smerit. Era cult, deștept… ca un lord, un fel de prinț, un lord. Pentru cine era el, el era cu picioarele pe pământ. Nu s-a înălțat mai mult de cât a fost, ci din contră, era foarte modest. Nu era niciodată nervos. Niciodată nu l-am văzut așa. Și când nu îi plăcea ceva, el zicea râzând', a declarat pentru viva.ro interpreta de muzică folclorică, Florica Zaha.

Ce a visat Tiberiu Ceia înainte să se stingă din viață

Tiberiu Ceia l-a visat pe Iisus înainte să se stingă din viață. Cântărețul de muzică populară le spunea apropiaților că s-a rugat mult în ultimii ani, pentru iertarea păcatelor sale. Era fericit că, într-o zi, l-a visat pe Iisus și acesta i-a spus că toți suntem iertați de păcate.

Artistul a fost îngropat lângă soția lui, Anca Ceia, care a murit în 2019. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți conduși de Mitropolitul banatului, Ioan Selejan, care nu și-a stăpânit lacrimile.

„Plâng, astăzi, norii Banatului şi ai Patriei Române, pentru unul dintre fiii de cinste ai neamului nostru. Am să rostesc trei cuvinte, folosite adesea, în cântecele lui Tiberiu Ceia, în care găsim <>, <> şi <>. Pe aceste trei cuvinte şi-a alcătuit repertoriul, acest mare artist al neamului nostru. Pe cuvinte sfinte. Am vorbit cu cei care l-au cunoscut încă din tinereţe şi m-am uitat peste repertoriul lui Tiberiu Ceia şi am văzut că nu a avut, tot repertoriul lui, un cântec roşu. Nu a cântat niciodată pe portativul roşu, ci doar pe cel al dulcelui grai bănăţean. Iubiţi fraţi, muzicologi, scrieţi cu sufletu, aşa cum a cântat cu sufletul, Tiberiu Ceia. Apreciez faptul că văd aici oameni, artişti, care au cântat pe aceeaşi scenă cu Tiberiu Ceia, oameni veniţi mai de aproape sau mai de departe. Mi-am spus că trebuie să pecetluiesc, cu un act deosebit, în special prietenia dintre Tiberiu Ceia şi Ion Dolănescu, al cărui fiu este aici', a spus Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

Foto: Facebook, arhiva personală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton