Tora Vasilescu a vrut să renunțe la actorie, după ce a picat admiterea la Facultatea de Teatru: "A fost ca o predestinare. Am vrut să dau la Psihologie, dar regimul de atunci..." A reușit la a treia încercare / EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Tora Vasilescu a vrut să renunțe la actorie, după ce a picat admiterea la Facultatea de Teatru. Îndrăgita actriță ne-a povestit în paginile revistei VIVA! cum a intrat la Actorie din a treia încercare și cum a vrut să renunțe, după primul eșec și să se reorienteze în carieră. Dar până la urmă, așa i-a fost destinul, în ciuda faptului că mulți îi spuneau cât de greu este și că nu va reuși.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

La Teatru nu ați intrat din prima. Știu că era foarte greu pe atunci. Cu toate acestea, nu v-ați lăsat. Ce v-a motivat să continuați?

Am intrat la a treia încercare! Am fost premiată cu tot felul de premii, până la medalia de aur pe țară, la recitări, probă principală și la admiterea la Facultatea de Teatru, într-un fel a fost confirmarea că pot să fac această profesie. Am vrut, la un moment dat, să renunț. Când am picat prima dată, am vrut să dau la Psihologie și am început să mă pregătesc, dar regimul de atunci a închis Facultățile de Psihologie. Și,
deci, a fost ca o predestinare. De fapt, de la cinci ani sunt pe scenă.

tora-vasilescu-1tora-vasilescu-1

Citește și: Cum arată casa actriței Tora Vasilescu din Buftea: „E făcută de o echipă de maramureșeni care fac biserici”

Citește și: Tora Vasilescu, despre bărbații din viața ei și trecutul amoros: 'Nu știam unde să-l caut și am făcut o depresie puternică'

Citește și: Povestea emoționantă a lui Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României. Un accident rutier grav i-a schimbat total viața: „Asta a fost soarta mea!”

Citește și: Alina Plugaru, despre Elena Lasconi după ce au fost colege în emisiunea „Sunt celebru, scoate-mă de aici”: „Am învățat de la ea că lumea poate vorbi orice vrea despre mine. Am ținut apoi legătura…'

Tora Vasilescu a vrut să renunțe la actorie, după ce a picat admiterea la Facultatea de Teatru

Părinții dvs. cum au reacționat când le-ați spus că vreți să dați la Teatru?

Pe atunci, toată lumea îmi spunea că o să fie prea greu, nu că nu intru. Că sunt cinci locuri și sute de fete. Dar v-am spus, luasem atâtea premii, la șapte-opt ani, în orașul Tulcea, am câștigat premiul I pentru poezie, și apoi la fiecare serbare, concursuri… Sunt meserii în care, dacă Dumnezeu ți-a dat aptitudini pentru asta, trebuie să și exersezi de mic. Adică ce ai învățat de mic rămâne!

Tora Vasilescu: „Sunt un Berbec încăpățânat”

Dar dvs. v-ați ascultat părinții? V-au dat sfaturi sau ați știut că asta e calea dvs. și ați urmat-o fără să vă
abateți de la ea?

Da, sunt un Berbec încăpățânat. Adică, dacă voiai ceva de la mine trebuia să spui invers. Circulă gluma aceea: „Păcat că e frumoasă dacă e și deșteaptă. Bărbaților nu le plac fetele frumoase și deștepte. Bărbatul ancestral e vânătorul, ce să ne mai ascundem! Nici ADN-ul nostru nu s-a modificat până acum, poate cu vaccinurile… A rămas același de mii de ani, s-au făcut studii, s-au făcut descoperiri în ultimii 150 de ani, lucruri care au demonstrat că foarte multe au fost mituri. Intrăm într-o altă poveste lungă, o pot susține. Dar, de exemplu, când eram tânără și venea câte un băiat să-mi facă curte, dacă era obraznic, eu îl atrăgeam într-o discuție filozofico-religioasă și fugea. Altădată un băiat m-a întrebat a ce miros și i-am spus că miros a Lux. Eu m-am referit la săpun, el a înțeles altceva și a fugit. Bine, acum când mă întreabă soțul: „Vai ce frumos miroși, a ce miroși?, îi spun: „A diclofenac. „Cu ce te dai? „Cu bicicleta. Umorul ne salvează. Să râzi de tine însuți e o adevărată terapie!

Tora Vasilescu: „Mă deranjează când văd copii dependenți de telefon”

Ce le recomandați tinerilor care pășesc pe acest drum și sunt la început de meserie? Ce sfaturi le dați?

Sigur că tinerii nu vor sfaturi. Părinții știu mult mai bine lucrul acesta, și anume cât de greu este să le dea sfaturi adolescenților. Eu nu am copii, nu am avut această șansă, am jucat roluri de mamă și comunic foarte bine cu ei, pentru că în primul rând îi iubesc. Papa Ioan Paul al II-lea a spus că o societate va progresa într-adevăr doar în momentul când mamele vor iubi toți copiii ca și când ar fi ai lor! Ceea ce este atât de subtil și de înalt.

Mă deranjează când văd copii dependenți de telefon. Creierului în general nu-i prea place să învețe, se lasă sedus mai degrabă de joc, de distracție, de lucruri facile care se vor răzbuna mai târziu. Copiii de astăzi sunt în admirația inteligenței artificiale, dar mi-e teamă să nu ajungă pe jumătate roboți, să fie manipulați în folosul altora. Dar cum i-aș fi explicat eu copilului meu, un adolescent, aceste lucruri? Pentru că el crede mai repede în grupul lui, în care e acceptat sau nu, dacă nu e conform.

Despre mine mereu s-a spus că am fost actrița nonconformistă. Și eu mă gândeam mereu că, în timpul lui Ceaușescu, era rău să fii nonconformist. Dacă vă uitați în dicționar, nonconformist înseamnă original.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton