Totul despre Taraful de la Vărbilău. Maria Radu, solista formației, s-a căsătorit la vârsta de 16 ani, iar strănepoții ei urmează domeniul muzical

.

Totul despre Taraful de la Vărbilău. Maria Radu, solista formației, s-a căsătorit la vârsta de 16 ani, iar strănepoții ei urmează domeniul muzical. În acest taraf, soțul cântă la țambal, fiul la orgă, nepotul este solist și manager al trupei, iar celelalte locuri din formație sunt ocupate de alți doi nepoți. Iată tot ce nu știai despre Taraful de la Vărbilău!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Taraful de la Vărbilău este format dintr-o familie frumoasă și unită. Maria Radu, solista formației, s-a căsătorit la vârsta de doar 16 ani, iar strănepoții ei urmează domeniul muzical și visează să ajungă la Conservator.

Citește și: Cine este Marian Cleante. A fondat Taraful Cleante, e căsătorit cu Diana Matei și are trei copii


Citește și: Cum a luat naștere proiectul Taraful Rutenilor și ce semnificație are. Solista Carmen Chindriș: „Cântăm de mai bine de 10 ani împreună. Nu mi-a fost niciodată teamă de gura lumii’ / EXCLUSIV

Citește și: Tudor Chirilă, proces împotriva Jandarmeriei după amenda primită la Electric Castle. A fost sancționat pentru gesturi și expresii vulgare: „Atât s-a putut la refren’

Citește și: Irina Petrea, alias Super Nanny, nu e de acord ca cei mici să-i scrie lui Moș Crăciun: „Eu așteptam ca Moșul să-mi aducă ce consideră că poate să-mi aducă. Ce consideră el că merit'

Totul despre Taraful de la Vărbilău

Totul despre Taraful de la Vărbilău. Această formație muzicală este formată dintr-o familie frumoasă și unită. Soțul cântă la țambal, fiul la orgă, nepotul este solist și manager al trupei, iar celelalte locuri din formație sunt ocupate de alți doi nepoți.

Istoria Tarafului de la Vărbilău începe cu nunțile din perioada regimului lui Nicolae Ceaușescu. Maria Radu este cea care a câștigat notorietate, fiind adusă în atenția publicului larg de poetul și scriitorul Mircea Dinescu, într-o emisiune difuzată pe postul public de televiziune acum aproximativ 12 ani. Mircea Dinescu a făcut o comparație între ea și Cesaria Evora, iar atunci a evidențiat timbrul deosebit al vocii sale.


De-a lungul timpului, datorită Internetului, această formație muzicală din România a reușit să ajungă la un public tânăr. Cu zeci de milioane de vizualizări pe platforma YouTube, muzica lor a ajuns la tinerii care, privind de pe scenă la concertele acestora, sunt surprinși. Tinerii de astăzi se regăsesc în versurile compuse acum 40 de ani de lăutarii din comuna lor.

Platforma Șaraimanic a promovat această muzică la festivaluri de jazz din țara noastră și în importante săli de concert.


Larisa Perde, o tânără care a înțeles că întâlnirea dintre lăutarii din România și publicul larg se realizase deja prin Internet, a fost cea care i-a adus să cânte în Capitală. În anul 2022, aceștia s-au întâlnit pentru prima dată la festivalul Șaraimanic.

Maria Radu, solista tarafului de la Vărbilău, s-a căsătorit la vârsta de 16 ani

Maria Radu, solista tarafului de la Vărbilău, cântă de la vârsta de 11 ani, conform stirileprotv.ro. Când era mică, artista pleca la cântări din comuna Vărbilău, județul Prahova, locul în care s-a născut într-o familie cu trei copii.


În clasa a IV-a, tatăl ei a decis să o retragă de la școală, dar directorul a mers la ei acasă pentru a-l convinge să o lase să continue, având în vedere că învăța foarte bine.

Cum nu avea băieți în familie, tatăl a dus-o pe Maria Radu să cânte la nunți cu acordeonul, după ce aceasta a învățat de la o vecină din sat, verișoara cântăreței de muzică populară și lăutărească Gabi Luncă.

La vârsta de 16 ani, Maria Radu s-a căsătorit cu un muzicant din sat, care cânta la țambal. Amândoi lucrau la fabrica de armament de la Plopeni, iar în weekend cântau împreună la nunți.


Multe dintre cântecele ei sunt piese vechi, învățate de la lăutarii din tinerețe, pe care le-a scris și le-a păstrat cu grijă într-o cutie de pantofi. Versurile, scrise de săteni, reflectau realitățile acelei perioade.


Strănepoții Mariei Radu visează să ajungă la Conservator

Strănepoții ei iubesc muzica și visează să ajungă la Conservator. Iustin, care e pasionat de vioară, este primul care a cântat alături de Filarmonica din Ploiești și tot el este primul care știe să citească o partitură.

Trei generații ale Mariei Radu, solista Tarafului de la Vărbilău, privesc acum spre viitorul muzical al familiei. Astfel, strănepoții artistei urmează domeniul muzical.

Sursa foto: Facebook