Văduva lui Benone Sinulescu a împărțit pachete de Paștele Blajinilor. Ce spune despre roșiile gigant de la Bârzava, unde artistul se răsfăța în fiecare vară. Elena Sinulescu continuă tradiția de a cultiva în solar legumele preferate de regretatul cântăreț. Aceasta ne-a povestit când a mâncat el ultimele roșii din grădină și cât de încântat era! Soția artistului a împărțit mâncare pentru sufletul acestuia în Cimitirul Eternitatea din Arad.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Văduva lui Benone Sinulescu a dat de pomană pentru artist de Paștele Blajinilor. Femeia și-a amintit cât de mult îi plăceau solistului roșiile gigant de la Bârzava. Elena Sinulescu a plătit pe cineva să sape în solarul regretatului cântăreț, în care cresc roșiile gigant, de care era mândru Nea Beni. Interpretul de muzică populară a avut și roșii de 1,8 kg, iar după ce s-a stins el, soția sa a cules din grădină roșii bio de 1,4 kg.
Văduva lui Benone Sinulescu: 'Când Beni era bolnav, i-am adus numai roșii bio de la noi'
Văduva lui Benone Sinulescu se ocupă îndeaproape de grădina de la Bârzava în care se răsfăța, la aer curat, regretatul cântăreț de muzică populară. Elena Sinulescu stă la Arad și a plătit pe cineva care să sape în solarul din grădina căsuței lor de acolo. Interpretul de muzică populară a avut și roșii de 1,8 kg, iar după ce s-a stins el, soția sa a cules din grădină roșii bio de 1,4 kg.
'Mi-a săpat cu hârlețul solarul. Aici am pus niște roșii… că Beni, Dumnezeu să-l odihnească!- din câte roșii punea el în fiecare an și-a ales cele mai grase, cu mai puține semințe și mai mari. Vă dați seama, dacă el, în primii ani, a avut roșii de 1,8 kg. Anul trecut, eu am avut roșii la Bârzava de 1,4 kg. Și chiar în 2021, în vara aceea, când Beni era bolnav și i-am adus numai roșii bio de la noi, era așa de încântat. În rest, mânca așa, mai puțin. Dar roșiile le mânca cu atâta poftă, parcă zicea 'astea sunt ultimele'. De fiecare dată a mâncat cu poftă, până a dat frigul. Și într-adevăr, foarte gustoase sunt aceste roșii gigant. Din acelea 'inimă de bou'.', a declarat Elena Sinulescu, văduva lui Benone Sinulescu, pentru viva.ro.
Văduva lui Benone Sinulescu a dat de pomană pentru artist de Paștele Blajinilor
Elena Sinulescu, văduva lui Benone Sinulescu, a împărțit de pomană, pentru regretatul cântăreț de muzică populară, Benone Sinulescu, mai multe pachete cu mâncare de Paștele Blajinilor. Slujba de pomenire pentru artist și ceilalți decedați a avut loc în cimitirul Eternitatea, unde se odihnește de aproape doi ani. Apoi, soția cântărețului a trecut pe la mormântul acestuia să-i aprindă o lumânare.
'Ieri am fost de Paștele Blajinilor. A fost primul an când am mers, că anul trecut am lipsit, pentru că am sfințit crucea și atunci a venit preotul direct la mormânt. Ori acum, nu. S-a făcut în fața capelei o slujbă de pomenire a tuturor morților, au o masă mare pe care se pun toate bucatele, pe care le-a avut fiecare. Acolo preotul a slujit și a citit acatistele. După slujbă a împărțit fiecare ce a avut de dat. La mormântul lui Beni, că avem o băncuță acolo, chiar am găsit un domn mai în vârstă care poza. Am stat puțin de vorbă cu dumnealui, i-am dat un pachet… M-am rugat, am aprins o lumânare pentru Beni și a trecut ziua. Asta a fost tot', a declarat Văduva lui benpone Sinulescu, pentru viva.ro.
Văduva lui Benone Sinulescu respectă tradițiile creștine
La parastasul de un an pentru Benone Sinulescu, regretatul cântăreț de muzică populară, care s-a stins din viață la data de 18 noiembrie 2021, văduva artistului a comandat mâncărurile preferate ale lui Nea Beni. De pe masă nu au lipsit: ciorba de perișoară și sarmalele. La pomana de șase luni, Elena Sinulescu susține că a comandat supă de fazan, un alt preparat apreciat de regretatul interpret.
‘Am stabilit un meniu, dar fără aperitive, pentru că el era sătul de aperitive. Din meniu nu lipsesc sarmalele, pentru că așa e tradiția. Dar noi avem acum pentru mâine un meniu mai deosebit, în sensul că, dacă la pomana de șase luni am avut la felul 1 supă de fazan, acum am schimbat. Supa de fazan am înlocuit-o cu ciorbă de perișoare cu smântână și ardei iute.
Tot la pomana de șase luni am avut niște platouri mari cu de toate. Am avut ruladă din piept de pasăre cu bacon și cașcaval, spată de porc cu sos de mere și cartofi cu rozmarin la cuptor, dar și salată asortată. Acum, felul doi este o ruladă de porc și o pulpă de rață caramelizată cu varză roșie călită cu stafide. Bineînțeles, vor fi pe masă și cozonaci, pentru că așa e datina. Cozonaci cu maci și cu nucă, apoi colivă, fructe, cafea și băuturi’, a declarat la momentul respectiv, pentru viva.ro, Elena Sinulescu, văduva lui Benone Sinulescu.
Foto: Facebook, arhiva personală.