Văduva lui Benone Sinulescu dă de pomană pentru regretatul artist, de Paștele Blajinilor: „Pentru sufletul lui...”. Nu a mai fost la mormânt o perioadă, din cauza problemelor de sănătate / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Văduva lui Benone Sinulescu dă de pomană pentru regretatul artist în Duminica Tomii, de Paștele Blajinilor. Elena Sinulescu va merge la mormântul regretatului cântăreț de muzică populară, din Cimitirul Eternitatea al orașului Arad, să dea de pomană pentru sufletul acestuia. Din cauza problemelor de sănătate, o perioadă ea n-a mai fost la mormântul lui. A avut însă grijă ca altcineva să-i îngrijească locul de veci. Celebrul cântăreț de muzică populară ne-a părăsit în noiembrie 2021. Este a doua sărbătoare pascală pe care, din păcate, văduva o petrece fără Nea Beni.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Văduva lui Benone Sinulescu dă de pomană pentru regretatul artist, de Paștele Blajinilor. Elena Sinulescu va pregăti atunci niște pachete cu mâncare, pe care le va împărți pentru sufletul regretatului cântăreț de muzică populară. O perioadă, ea nu a mai ajuns la mormântul lui, din cauză că a fost răcită.

benone-cu-bostaniibenone-cu-bostanii

Citește și: Azi se împlinește un an de la moartea lui Benone Sinulescu: 'Nu ne dăm seama cât de mare a fost'

Citește și: Ionuț Mureșan, asistent medical din Arad, s-a sinucis, la doar 37 de ani. L-a îngrijit și pe Benone Sinulescu, în ultima parte a vieții

Citește și: Andreea Antonescu și Traian Spak au divorțat oficial. Fiica cea mică a artistei poartă numele tatălui ei, Victor Vrînceanu: „Să nu ne trezim cu surprize neplăcute…' / EXCLUSIV

Citește și: Ce relație are Cătălin Botezatu cu părinții lui. Au divorțat când designerul avea 16 ani: „Îmi este greu să îl iert pe tata pentru suferința cauzată mamei' / EXCLUSIV

Văduva lui Benone Sinulescu dă de pomană pentru regretatul artist, de Paștele Blajinilor

Văduva lui Benone Sinulescu, Elena Sinulescu, îi duce și acum dorul marelui artist. O perioadă, ea n-a mai putut ajunge la mormântul lui, din cauză că a răcit și i-a fost frică să iasă din casă. Însă cum se va pune din nou pe picioare, va merge să-i dea de pomană, de Paștele Blajinilor, în Duminica Tomii. Aceasta îi va aprinde o lumânare și va împărți câteva pachete cu mâncare.

'Am fost foarte răcită, am tușit și m-am simțit atât de rău că uite, efectiv, zilele acestea nu am ajuns la înmormântare la Tibi și nici la mormânt la Beni. Mi-a fost teamă să ies din casă. Dar o să merg la mormânt la el la cimitir, după Paște. Merg să împart de pomană la Paștele morților, Paștele Blajinilor, cum i se mai spune. E prima duminică după Paște, Duminica Tomii. Merg să-i aprind o lumânare și să împart pachete cu mâncare pentru sufletul lui. Dar am pe cineva care are grijă de mormânt, când eu nu ajung la cimitir', a declarat Elena Sinulescu, pentru viva.ro.

De Paștele Blajinilor se pomenesc toți strămoșii

Conform tradiției, de Paştele Blajinilor, creştinii merg în cimitir şi se roagă împreună cu preoţii pentru sufletele celor decedaţi. Apoi, împart nevoiaşilor ouă, cozonaci şi vin. Tradiția mai spune că, în ziua praznicului, fiecare gospodină trebuie să aştearnă pe mormântul familiei o pânză sau un prosop.

Pe acesta se pun bucatele împărțite în memoria rudelor decedate. La Paştele Blajinilor nu se pomenesc numai morţii cunoscuţi în familie, ci toţi strămoşii.

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul în 1995

Elena Sinulescu, văduva artistului Benone Sinulescu, reușește cu greu să treacă peste moartea acestuia. Cei doi nu au avut niciodată copii, dar s-au avut întotdeauna unul pe celălalt, iar Benone Sinulescu o diviniza pe soția sa. Au fost căsătoriți 40 de ani de căsătorie, trăind o poveste de dragoste frumoasă. Cea care le-a făcut cunoștință a fost nimeni alta decât Ileana Sărăroiu.

Cântărețul s-a stins din viață pe 18 noiembrie 2021, la vârsta de 83 de ani. Elena Sinulescu, soția solistului a declarat că artistul și-a făcut testamentul în 1995, pentru că nu voia ca după moartea sa rudele să se certe pe avere.

Foto: Facebook, arhiva personală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton