Val de mesaje după moartea Deliei Budeanu. Ce omagii i-au adus Dan Negru, Iuliana Marciuc și Oana Pellea: „Azi, televiziunea nici măcar n-ar mai ști ce să facă cu astfel de oameni...”

.

Un val de mesaje a apărut pe Internet după moartea Deliei Budeanu. Apropiații, fanii și cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc, după ce s-a stins din viață cea mai cunoscută prezentatoare TV din România de dinainte de ’90, la vârsta de 75 de ani. Iată ce omagii i-au adus Dan Negru, Iuliana Marciuc și Oana Pellea!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Vestea că Delia Budeanu s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani a fost un mare șoc pentru lumea televiziunii din România. Jurnalista a fost cea mai cunoscută prezentatoare TV din România de dinainte de ’90. După decesul ei, o mulțime de persoane au scris mesaje triste prin intermediul rețelelor de socializare. Iată ce omagii i-au adus oamenii care au cunoscut-o!

delia-budeanu2delia-budeanu2

Citește și: Drama regretatei Delia Budeanu. A avut cancer, dar l-a învins: „Am avut un război infernal pe care l-am trecut alături de Radu, soțul meu. Am avut un cancer infernal. Era să mor atunci”

Citește și: A murit Delia Budeanu, cea mai cunoscută prezentatoare TV din România de dinainte de ’90. Ce mesaje au postat Cristina Săvulescu și Dana Budeanu, actuala și fosta noră / Update

Citește și: Raluca Moianu dezvăluie asemănarea neașteptată dintre ginerele său și regretatul ei soț, Marius Ancuța: „Tatal Marei cu siguranță s-ar fi bucurat…'

Citește și: Mihai Găinușă și Oana Paraschiv, momente de panică la Asia Express. Un șofer le-a pus viața în pericol: „Omul s-a precipitat, greșea traseul și a început să meargă haotic. L-am rugat să oprească…'

Val de mesaje după moartea Deliei Budeanu

Un val de mesaje a apărut pe Internet după moartea Deliei Budeanu. Dan Negru, Iuliana Marciuc, Oana Pellea și alții i-au adus omagii regretatei jurnaliste care s-a stins din viață ieri, pe data de 20 octombrie 2024.

Vestea despre moartea jurnalistei i-a întristat profund atât pe prezentatorii de televiziune din țara noastră, cât și pe personalitățile culturale din România. Figură emblematică a Televiziunii Române încă din anii 70, Delia Budeanu a fost o sursă de inspirație pentru numeroase generații de femei care și-au construit cariere în televiziune.

Ce omagii i-au adus Dan Negru, Iuliana Marciuc și Oana Pellea

Prin intermediul rețelelor de socializare, Dan Negru a făcut o postare despre regretata Delia Budeanu. Prezentatorul TV a vorbit despre momentul în care regretata jurnalistă i-a spus câteva vorbe care i-au rămas întipărite în minte.

„<> mi-a spus demult Delia Budeanu. Eram în biroul lui Titus Munteanu care ere directorul TVR pe atunci și mă pregăteam să prezint Festivalul Mamaia. Cătălin Botezatu îmi pregătea câteva ținute pe care urma să le îmbrac pe scenă și Delia Budeanu ne privea dintr-un colț al biroului. Era deja o legendă a televiziunii și avea pacea interioară din care-i strălucea eleganța.

Au trecut anii… Am ajuns la 53 și încep să-mi găsesc liniștea. <>. Îi țin minte vorbele. A murit Delia Budeanu, una din primele craince ale televiziunii române. Liniștea pe care și-a găsit-o demult…', a scris prezentatorul de televiziune pe Facebook.

„Am cunoscut-o pe doamna Budeanu demult, țin bine minte ziua, eram toți în biroul domnului Titus Munteanu. Doamna Budeanu avea o eleganță care atunci părea dintr-o altă lume. Azi, televiziunea nici măcar n-ar mai ști ce să facă cu astfel de oameni', a precizat el pentru click.ro.

Iuliana Marciuc deplânge moartea celei mai cunoscute prezentatoare TV din România de dinainte de ’90. Jurnalista a explicat că își aduce aminte cu drag de fosta ei colegă de breaslă, cu care a avut o relație specială.

„Cu frumusețea și cu distincția ce reies și din fotografiile publicate cu dânsa, așa doresc eu să-mi rămână în amintire una dintre primele crainice cu care am avut onoarea să fiu colegă în anii ’90, la TVR. Am descoperit o adevărată doamnă, distinsă și elegantă, care stăpânea cuvântul și îl folosea așa cum era firesc pentru o adevărată intelectuală.

Îmi amintesc cu mare placere și de filmările cu Titus Munteanu, în 1993, când am petrecut câteva zile împreună, pentru un program de divertisment, în care am apărut alături de celelalte crainice, Cristina Țopescu, Carmen Movileanu și Mirela Atanasiu, și în care Delia a cântat atât de frumos fado…Drum în lumină, dragă Delia!', a spus jurnalista pentru click.ro.

Și Oana Pellea a scris un mesaj trist pe rețelele de socializare. Actrița a descris-o pe Delia Budeanu ca fiind o „doamnă' din toate punctele de vedere.

„Ne-a părăsit o Doamnă! DELIA BUDEANU (28 Mai 1949 – 19 Octombrie 2024). Domnul s-o aibă în paza Sa!', a scris actrița la postarea pe care a făcut-o pe pagina sa personală de Facebook.

Fuego a vorbit deshis despre momentul în care a cunoscut-o pe Delia Budeanu. Paul Surugiu a făcut mărturisiri despre regretata jurnalistă și a spus că a fost o onoare pentru el să o întâlnească.

„Asta a fost și va rămâne doamna Delia Budeanu, de-o eleganță covârșitoare! Am avut onoarea să o cunosc și am rămas frapat de frumusețea și echilibrul său! A fost o lumină într-o perioadă complicată și parcă totul capătă altă formă prin glasul și chipul său! Regret această pierdere și îmi dau seama că am avut figuri emblematice.

Am crescut cu ea și parcă amintirile din copilărie se regăsesc în vocea și în figura ei! Toate acestea erau dublate de blândețe, de inteligență și de un spirit înalt! Sunt mândru cumva ca pășesc pe holuri televiziunii în care Delia Budeanu a scris istorie! O filă pleacă zilele astea, dar se rescrie permanent, pentru totdeauna! Rămas bun, Delia Budeanu!', a scris artistul pe Internet.

Marina Almășan, realizatoare și prezentatoare la TVR, a publicat un mesaj trist. Jurnalista și-a adus aminte cu drag de cea care i-a fost colegă de breaslă în trecut și cea cu care a avut o relație specială de-a lungul timpului.

„Țin minte că eram copil și privirea limpede a Deliei Budeanu ne învăluia sufrageria înghețată a anilor de dictatură. Erau frumoase crainicele TVR, dar parcă ochii albaștri ai Deliei – îi bănuiam albaștri, pentru că la televizorul alb-negru păreau transparenți – o făceau și mai frumoasă decât colegele sale. Plus vocea aceea inconfundabilă, care venea parcă dintr-o adâncime senină, făcând să nici nu mai conteze ceea ce spunea ( căci oricum nu era lăsată să spună ceea ce , cu siguranță, ar fi vrut): Delia Budeanu era frumoasă si pe atunci asta ne-o făcea dragă…

După Revoluție, când eram și eu tinerică foc și mi-am început povestea in TVR, crainicele pe care le simțeam, în copilărie, cocoțate pe un soclu, au coborât de acolo și au început să se amestece cu noi pe holuri, prin lifturi, prin curtea TVR. Dar chiar și așa, tot încă treceam pe lângă ele ca pe lângă niște zeițe, coborâte pe pamânt. Atunci am constatat că frumusețea Deliei Budeanu era una adevărată. Mi-a părut fragilă si ușor ascunsă în sine. Nu știu dacă era așa cu adevărat, căci …noi eram bobocii' TVR-ului, ele, crainicele – legendele sale.

Astăzi o jurnalistă cunoscută mi-a cerut o declarație despre fosta mea colegă. Am refuzat-o, încercând să nu fiu ca alții care, chiar dacă nu au schimbat niciodată vreo vorbă cu cel plecat', se înghesuie să apară la televizor, dand declarații și vărsând lacrimi false, ca și cum și-ar fi pierdut cel mai bun prieten. Nu, eu nu am fost decât simplă colegă cu Delia Budeanu, sub același acoperiș al aceleiași televiziuni, doar că eu am prins-o pe aceasta din urmă liberă, pe când Delia a trebuit să-i supraviețuiască. Știu însă că după Revoluție, Delia a încercat să se reinventeze', sau de fapt să facă ceea ce probabil visase dintotdeauna filologul din ea: emisiuni adevărate, nu lectura unor prezentări anoste de penibile programe comuniste.

Țin minte că i-am și văzut atunci câteva emisiuni și chiar m-am gândit: Uite, ce talentată și profundă este , de fapt, crainica noastră'. Doar că locul și l-a găsit, din păcate, la alte televiziuni, lăsând în urmă, cu dezamăgire probabil, televiziunea care o consacrase. Delia Budeanu, despre care nu mai știam demult nimic, a plecat să-și confunde privirea cu văzduhul. Și-a lăsat în urmă telespectatorii, foarte multi dintre ei îndrăgostiți, pe vremuri, în taină, de femeia frumoasă care ne anunța, cu grație, alb-negrele emisiuni de odinioară…', a scris ea pe Facebook.

„S-a stins din viață un model pentru generația mea de jurnaliști și oameni de televiziune – doamna Delia Budeanu. Am avut onoarea să-i fiu colegă, mai bine de șapte ani, în Televiziunea Română. Era de o inteligență și eleganță aparte. Nu oricine ajungea pe micul ecran înainte de Revoluție. A fost printre primele femei crainic de televiziune din țara noastră și, timp de peste 20 de ani, s-a aflat la pupitrul Televiziunii Publice. În ultimii ani, a fost o prezență discretă și nu a mai apărut atât de des în lumina reflectoarelor. Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe și putere familiei!”, a transmis si Gabriela Firea.

Delia Budeanu va fi înmormântată astăzi, pe data de 21 octombrie

Ceremonia de înmormântare a regretatei Delia Budeanu va avea loc astăzi, pe data de 21 octombrie 2024, la ora 11:00, la Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova. Trupul neînsuflețit al jurnalistei a fost depus până astăzi la Mănăstirea Cașin din București.

Jurnalista care s-a stins din viață la frumoasa vârstă de 75 de ani a fost cea mai cunoscută prezentatoare TV din România de dinainte de ’90. Ea a lăsat un gol imens în sufletele persoanelor care au cunoscut-o și apreciat-o de-a lungul timpului.

Sursa foto: Facebook

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton