Valentina Pelinel laudă implicarea lui Cristi Borcea în educația celor trei copii ai lor: "Nu poate să fie dur cu ei, oricât ar încerca el, e sensibil la capitolul acesta. El e genul care...". Motivele pentru care Milan învață la o școală privată / EXCLUSIV

.

Valentina Pelinel laudă implicarea lui Cristi Borcea în educația celor trei copii ai lor, Valentina Pelinel ne-a povestit în paginile revistei VIVA! despre cum ea și soțul ei își cresc cei trei copii, având numai cuvinte la adresa soțului ei, care e un tată implicat în creșterea copiilor. De asemenea, a expus și motivele pentru care Milan învață la o școală privată și de ce vor alege aceeași unitate de învățământ pentru gemenele lor, Rania și Indira.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Care dintre voi se impune mai mult în relația cu copiii? Cât au acces la tehnologie? Se întâmplă să vă ceară un anume gadget?

Amândoi ne implicăm în creșterea copiilor. E normal, fiindcă au doi părinți, dar, pe de altă parte, mama e cea care trebuie să se ocupe în principal, că așa e normal să fie. Copiii au nevoie să simtă prezența ambilor părinți. Facem activități împreună, mai ales în weekend, când avem mai mult timp. Mergem în parc, la locurile de joacă, la restaurante. Încercăm să avem activități cu toți trei, dar, uneori, pentru Milan poate să devină plictisitor, deoarece Indira și Rania preferă alt gen de jocuri, el poate vrea la un bowling, dar cumva îi împăcăm pe toți. Vara mergem la plajă, în diverse locații, îi luăm cu noi în vacanță. Avem și vacanțe cu ei, dar și unele în care mergem doar noi doi.

valentina-pelinel-10valentina-pelinel-10

Valentina Pelinel: „La noi, comunicarea este bazată pe multe explicații”

Vizavi de gadgeturi, da, asta e era în care trăim. Indiferent cât am încercat să îl feresc pe Milan, nu a fost posibil, pentru că vede la alți copii cu care interacționează. Toți știu anumite jocuri și, ușor, ușor, a prins și el microbul acesta, dar îi pun limite. E recompensat când câștigă un premiu sau e lăudat la școală. Trebuie să fii atent ca părinte să vezi ce face cu gadgeturile, la ce are acces. I-am explicat că îi poate afecta, în timp, vederea, și asta i-a spus și doctorul oftalmolog unde îl duc anual la control. La noi, comunicarea este bazată pe multe explicații, eu niciodată nu am zis „nu, ci am spus de ce nu ar fi OK. „Dacă vrei să mănânci atâta ciocolată, o să te doară stomacul, dar tu poți să încerci. Atunci vin singuri și zic: „O să mănânc doar puțin. Îi las uneori să încerce ce nu le recomand, nu le pică bine și apoi vin și zic: „Nu o să mai mănânc multă ciocolată, mami, că m-a durut stomacul.

Citește și: Ce eforturi a făcut Valentina Pelinel ca să existe armonie între cei 9 copii ai lui Cristi Borcea: „Mă felicit pentru aportul meu. Cu Melissa am creat o legătură specială, aproape că nu trece o zi fără să ne sunăm”. Cum se înțelege cu Mihaela Borcea / EXCLUSIV

Citește și: „Soțul meu e capul familiei, are nouă copii în grijă, nu e ușor să fii în pielea lui. Ca în orice cuplu, ne mai contrazicem, dar…”. Ce pact au făcut Valentina Pelinel și Cristi Borcea pentru a evita discuțiile în cuplu/ EXCLUSIV

Citește și: Ce s-a întâmplat la înmormântarea Dianei, fata de 19 ani atacată de urs pe Jepii Mici. Mama ei este însărcinată, iar tânăra abia aflase că urma să devină soră mai mare

Citește și: Ianis Hagi și Elena Tănase, primul interviu după nuntă: „Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, susținerea oamenilor e un lucru extraordinar'

Valentina Pelinel laudă implicarea lui Cristi Borcea în educația celor trei copii ai lor

Cristi cum e, în general, e mai dur cu copiii?

Nu poate să fie dur cu copiii, oricât ar încerca el. Îi iubește foarte mult și e sensibil la capitolul acesta. De cele mai multe ori, dacă nu dobândesc ceva de la mine, obțin de la el. El e genul care, chiar dacă le zice nu, până la urmă se înmoaie.

Ce pasiuni au copiii? Ce sporturi practică? Care e mai pragmatic și crezi că ar putea să se îndrepte către lumea afacerilor și care mai visător, înclinat mai mult către artă sau alt domeniu?

Fac multe activități. Toți trei merg la înot de la două săptămâni de când s-au născut. Le place mult. Milan face și karate, baschet și fotbal. Fetițele s-au apucat, de curând, și de gimnastică. Sunt foarte drăguțe, dacă le vezi în costumașe le mănânci. Sportul te responsabilizează, e foarte important. Cred că mai visătoare e Indira, blonduța cu ochii albaștri. Ea și Milan, cei blonzi cu ochii albaștri, sunt mai sensibiloși. Rania mea e mai tupeistă. Ea e genul care face pe șefa și pare ceva mai puternică. Îi vezi de mici ce personalitate au, dar cu trecerea anilor se mai schimbă.

Motivele pentru care Milan învață la o școală privată

Ați optat pentru învățământul privat în cazul lor? Taxele sunt mari?

Am optat pentru o școală unde au studiat și o parte din frații lor. E foarte aproape de casă. De cele mai multe ori, când ne permite vremea, mergem pe jos sau cu bicicleta. De dimineață, Milan a ajuns cu bicicleta la școală, iar eu, pe jos. Probabil că acolo o să dau și fetițele, ca să fie împreună. Chiar și grădinița o avem pe strada cu casa, acolo a fost și Milan.

Când am ales școala, pentru mine a fost extrem de important să se facă și limba română, să fie studiul bilingv. Am întâlnit foarte mulți adolescenți din generația asta care vorbesc perfect engleză, ceea ce e important în ziua de astăzi, dar, dacă vorbești cu ei limba română, te sperii, pentru că abia leagă o frază. Nu mi se pare OK.

Aici se predă bilingv. Se urmează programa românească, ceea ce iarăși e important. Până acum, sunt foarte mulțumită de cum evoluează Milan de când a început școala, îmi plac proiectele pe care le fac. Nu am ales una dintre cele mai scumpe școli private. Pur și simplu, am ales după aceste criterii. Am vrut să fie aproape de casă, să se studieze bilingv și să se urmeze programa românească. Mai departe depinde de el.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton