10 sfaturi de la Mihela Bilic pentru combaterea celulitei. Cum putem scăpa de aspectul de „coajă de portocală”

 Ifrim Georgiana
.

Celulita este o afecțiune a pielii care provoacă un aspect de coajă de portocală pe coapse, fese, șolduri și abdomen. Potrivit Mihaelei Bilic, celulita poate afecta atât bărbații, cât și femeile, însă este mai frecventă la femei, din cauza distribuției diferite a grăsimii. Iată ce sfaturi le-a oferit medicul nutriționist celor care vor să scape de celulită!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Celulita poate fi cauzată de mai mulți factori precum moștenirea genetică, o anumită structură a pielii, sedentarismul, flcutuațiile valorilor hormonale, greutatea în exces sau o circulație sanguină deficitară. La toate acestea, se adaugă și un regim alimentar haotic, caracterizat prin exces de zahăr, alcool, grăsimi sau produse cu o cantitate mare de sare. În cartea „Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit', Mihaela Bilic a vorbit pe larg despre celulită, dar și despre combaterea acesteia.

Potrivit Mihaelei Bilic, nu există un remediu minune pentru a combate celulita, fiind vorba, mai degrabă, despre un stil de viață sănătos și echilibrat.  Dacă vă confruntați cu un astfel de complex, mai jos veți regăsi câteva trucuri prin care puteți reduce semnificativ aspectul inestetic de coajă de portocală.

Citește și: Vrei să scapi de vergeturi și celulită? Iată cum poți reuși!

Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită

Citește și: Alice Cavaleru, soția lui Vladimir Drăghia, și-a făcut o schimbare radicală de look, înainte de botez: „Nu suportă păr lung…”

Citește și: Fiica de 13 ani a antrenorului de la CSM Zalău, Dragan Kobiljski, a fost ucisă în masacrul de la școala din Serbia

Ce sfaturi le oferă Mihaela Bilic femeilor care se confruntă cu celulită

Potrivit Mihaelei Bilic, celulita afectează aproximativ 90% dintre femei. Medicul nutriționist le-a oferit câteva sfaturi celor care doresc să scape de acest complet, detaliate în cartea semnată de ea, „Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit':

1. Reduceți aportul de alimente bogate în grăsimi precum carnea roșie, mezelurile, brânzeturile grase, untul.

2. Înlocuiți prăjiturile și produsele dulci de patiserie cu fructele proaspete, pentru că zahărul favorizează celulita.

3. Consumați fructe și legume proaspete, cât mai colorate, pentru conținutul lor bogat în vitamine, minerale și fibre.

4. Beți apă din belșug și nu adăugați sare în exces în mâncare.

5. Mâncați alimente bogate în lecitină (conopidă, roșii, spanac, portocale, soia), substanță care împiedică depunerea grăsimilor pe vasele de sânge.

6. Consumați surse de acizi grași esențiali de tip omega 3 (pește gras sau suplimente cu ulei de pește).

7. Alegeți la fiecare masă surse de proteine bune din carne slabă, pește, ouă sau tofu.

8. Renunțați la alcool și băuturile răcoritoare acidulate, cu mult zahăr, potrivit csid.ro.

9. Faceți mișcare aerobă moderată de cel puțin trei ori pe săptămână (mers alert, mers pe bicicletă, bandă, înot) pentru a arde grăsimile.

10. Apelați la terapii corporale precum masajul, drenajul limfatic sau alte terapii corporale pentru un aspect tonifiat al pielii.

Ce este celulita

„Celulita, o trăsătură feminină, ține de anatomia particulară a pielii și a loburilor de grăsime. Cu cât celulele adipoase sunt mai mari și mai umflate, cu atât pielea va arăta ca o plăpumioară denivelată.

Celulele adipoase mărite ca volum comprimă vasele de sânge, împiedică drenajul apei și al toxinelor și afectează circulația sangvină și limfatică. Se produce retenție de lichide, cu edem și inflamație, care predispun la celulită. Sedentarismul este un alt factor negativ pentru celulită. Prin mișcare sângele este pompat mai eficient către piele, crește vascularizația, se dilată capilarele, iar transpirația ajută la eliminarea toxinelor. Un corp tonic, cu masă musculară bine antrenată va avea o piele mai fermă, cu mai puțină celulită. Alimentația are și ea un cuvânt de spus. Excesul de calorii provenit din zahăr, alcool și grăsimi determină mărirea adipocitelor, ca număr și volum', a spus Mihaela Bilic, la Pro TV.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton