3 carbohidrați care scad glicemia și au o sursă excelentă în proteine. Dacă faci parte din categoria de pacienți care se confruntă cu diabet sau cu prediabet, știi că este foarte importat să-ți ții glicemia sub control. Află care sunt cei 3 carbohidrați care scad glicemia.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Atunci când vine vorba despre controlarea diabetului, schimbările din dietă joacă un rol foarte important. Deși se spune de multe ori că trebuie să renunți la anumiti carbohidrați, trebuie să știi că există o listă de 3 carbohidrați care sunt de mare ajutor în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet. Proteinele ajută la reglarea spike-urile glicemice. Iată care sunt cei mai potriviti carbohidrați care scad glicemia.
Deși factori precum greutatea corporală, stresul, activitatea și genetica jpacă un rol în menținerea glicemiei, respectarea unei diete sănătoasă este foarte importantă pentru controlul glicemiei. În timp ce unele alimente pot contribui la fluctuațiile glicemiei, altele o pot controla.
Citește și: Relațiile toxice. 5 semne că te afli într-o relație toxică și cum ieși din ea
Citește și:Cele mai importante 3 analize din timpul sarcinii și rolul lor
3 carbohidrați care scad glicemia și au o sursă excelentă în proteine
Fasolea
Dacă ești în căutarea unei surse de proteine și nu vrei să consumi carnea, ar trebui să optezi pentru fasole sau alte tipuri de leguminoase. Fasolea are un continut de carbohidrați foarte bun pentru diabet și scade glicemia. Mai mult, fasolea contine proteine și fibre.
Iaurtul
Iaurtul și laptele se numără printre sursele care conțin proteine dar și carbohidrați. Acest continut diferă în funcție de tipul de produs, dar specialiștii recomandă ca iaurtul să fie consumat alături de surse de grăsimi și fibre din fructe și nuci. Potrivit unui studiu realizat în anul 2020, în World Journal od Diabets s-a demonstrat că există o relație între sănătatea tractului gastrointestinal și diabet, motiv pentru care probioticele pot amplifica beneficiile alimentelor pentru pacientii cu diabet.
Paste din leguminoase
Pastele din leguminoase sunt o sursă foarte bună de carbohidrați și proteine. Printre acestea se numără paste de năut, paste de linite și mazărea. Dacă suferi de diabet, aceste paste din leguminoase previn nevoia de a consuma carne.
Sursa foto: Canva