3 cele mai răspândite mituri despre alunițe

.

3 cele mai răspândite mituri despre alunițe. Cu toții știm că trebuie să monitorizăm cu mare atenție alunițele de pe corpul nostru, dar uneori, miturile despre alunițe sunt departe de realitate. Iată trei dintre cele mai comune mituri despre alunițe, pe care nu ar trebui să le crezi!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Alunițele apar de cele mai multe ori pe zonele de piele expuse la soare. Pielea produce un pigment cunoscut sub numele de melanină, acesta se distribuie în mod normal uniform în întreaga piele. Câteodată poate ajunge să se concentreze într-o anumită zonă, rezultând astfel o aluniță.

Unii dintre noi au alunițe de la naștere, iar uneori acestea se pot forma pe zone care nu sunt expuse la soare, ci pur si simplu din cauza schimbărilor hormonale. Iată trei dintre cele mai renumite mituri desprea alunițe!


Citește și: Diferența dintre construcția cu gel și oja semipermanentă. Care este cea mai bună alegere pentru unghiile tale

Citește și:Când se deschid târgurile de Crăciun în marile orașe din Europa

Citește și:Și tu dormi prost? Păi… ia-ți un antrenor de somn!

Citește și:Ce greșeli faci când ții post intermitent. Cum să slăbești corect

Cancerul de piese începe cu o aluniță

Multi oameni nu realizează că melanomul nu începe întotdeauna ca o aluniță. Doar 20 până la 30% din cazurile de melanom încep ca alunite, iar restul apar pe alte părti ale corpuluiunde uneori pot fi trecute cu vederea și considerate coșuri sau simple iritații.


Toate alunițele sunt cauzate de daunele provocate de soare

Un alt mit despre alunite este acela că toate alunitele sunt cauzate de daunele provocate de soare. Acestea au șanse mai mari să apară pe zonele de piele expuse la soare. Cu toate acestea, deși această este cea mai frecventă cauză a apariției alunitelor, nu este singura cauză. Multi dintre noi ne naștem deja cu alunite și uneori se pot forma pe zone care nu sunt expuse la soare. Evitarea expunerii la soare poate preveni aparitia unui număr mai mare de alunițe, dar acest lucru nu înseamnă că nu vor mai apărea deloc.


O aluniță care își schimbă forma este un semn de cancer de piele

Multi dintre noi ne îngrijorăm atunci când o aluniță își schimbă forma sau dimensiunea. Ei bine, trebuie să știi că multe dintre alunite cresc sau se micșorească în mod natural în timp, fără a fi neapărat canceroase. Cu toate acestea, este o idee bună să verifici aceste alunite. Trebuie să te îngrijorezi atunci când o alunită te mânâncă sau te doare, dacă are margini neregualte, dacă are mai mult de o culoare în interiorul său sau dacă se formează o crustă, potrivit csid.ro.

Sursa foto: Canva