3 locuri spectaculoase pentru vacanța de vară în România

 Dumba Gabriela
.

România este superbă și mai convinși de asta sunt turiștii străini decât românii care aleg să plece vara din țară. Cei care nu își permit vacanțe exotice trebuie să știe că există cel puțin trei locuri spectaculoase în România unde pot petrece o săptămână de relaxare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Turiștii care vor să se bucure în această vară de frumusețile pe care le oferă România, au de ales între trei locuri spectaculoase, populare printre străini. Toți cei care au ajuns aici au rămas fascinați și au revenit an de an, chiar dacă aceste trei destinații de vacanță nu se bucură de foarte mare popularitate și promovare la nivel național.

124f95c9e9b25c57817c26e407e9f8ee124f95c9e9b25c57817c26e407e9f8ee

Oază de relaxare în Someșul Rece

Someșul Rece este destinația pentru buzunarul celor care visează să se simtă ca în Maldive, pe bani puțini, chiar în România. Turiștii rămân „mască' în fața peisajelor absolut superbe, care îi duce automat cu gândul la destinații din cele mai exotice.

Cazarea în Someșul Rece din Gilău oferă o experiență nemaivăzută la un preț de 100 de lei pe noapte, potrivit gandul.ro. Dincolo de cazare, chiar și costurile de transport sunt reduse. Mai mult, oamenii pot respira aer curat și se pot relaxa la piscină.

Citește și: Ce aliment nu mai consumă Maria Constantin și de ce: ‘Să nu mai aud de ele… / EXCLUSIV

Citește și:La 44 de ani, Dana Budeanu arată ca o puștoaică! Imagini rare din vacanța ei de lux: „Mănânc prăjitură în fiecare zi’

Citește și:Gabriela Cristea, după ce a fost criticată că a denunțat un vecin la Poliție: „Nu este nimeni absurd, dar dacă tu începi să o dai pe smardoială…’

Insula Belina, o altă minune din Delta Dunării

România dispune de numeroase atracții turistice de o frumusețe rară. Una din ele este chiar insula Belina din Delta Dunării, unde peisajele seamănă cu cele din Africa. Turiștii pot să se bucure aici de o apă de culoare turcoaz, plaje cu nisip fin și peisaje de vis. Insula Belina este situată în Delta Dunării, aproape de Turnu Măgurele.

Cu toate acestea, turiştii nu o trec neapărat pe lista de locaţii unde îşi doresc să ajungă, pentru că nu este foarte cunoscută. Ceea ce este de precizat e faptul că turiştii se pot bucura de un decor desprins parcă din basme, fiind o adevărată bogăţie a naturii.

Poți să te plimbi cu bărcile specifice zonei, să pescuiești și să petreci timp minunat alături de cei dragi într-un peisaj ireal. Un sejur all-inclusive costă aici 900 de lei.

Cascada SPECTACULOASĂ din Ardeal care oferă un peisaj de vis

Cascada Ciucaș, din Defileul Hașdatelor, pe cursul inferior al Văii Hășdate, este una dintre minunile Apusenilor. Aceasta se află în apropierea satului Cornești și a satului Cheia, din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj. Este vorba de aceeași vale care formează și binecunoscutele Chei ale Turzii.

În România există o cascadă care amintește de celebrele căderi de apă din Thailanda. Situată în Pădurea Craiului, Cascada de la Vadu Crișului este un loc de poveste care îți taie respirația încă de la prima vedere.

Puțină lume știe că această cascadă este, de fapt, una artificială. În trecut, apele care ies din peștera de la Vadu Crișului se vărsau în râu după ce coborau panta, destul de lină, aflată în partea dreaptă a ieșirii din subteran.

Cascada Ciucaș are aproximativ 5 metri înălțime și e formată din rupturi de pantă, cu repezişuri şi cascade repezi. Există și două marmite unde te poți relaxa precum într-un jacuzzi. La baza cascadei se formează un mic lac, în care se acumulează apa ce vâltorește pe cascadă și care este ideal pentru scăldat.

Cursul apei a fost deviat spre faleza înaltă de 10 metri, iar în perioadele mai secetoase, cea mai spectaculoasă și cea mai cunoscută cascadă din munții Pădurea Craiului, cascada de la Vadu Crișului, își ascunde șuvoiul înspumat în spatele unui baldachin natural de calcar, scrie Știri de Cluj.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton