Nimeni nu se naște cu abilități antreprenoriale, iar deschiderea unei afaceri este de cele mai multe ori un proces în care înveți din mers. În plus, deținerea propriei afaceri vine cu numeroase provocări pe care e bine să le cunoști de la bun început.
Nu există nicio formulă universală pentru deschiderea unei afaceri, însă poți ține cont de sfaturile de mai jos pentru a face alegeri corecte de la bun început, alegeri care te vor scuti mai târziu de alte bătăi de cap.
Începe cât încă lucrezi
Pe cât de aventuros sună să renunți la job și să începi propria afacere, e bine să calculezi de la bun început riscurile. Cu alte cuvinte, e indicat să începi să conturezi un plan cât încă ești angajată, pentru a vedea dacă ideea de afacere o să aibă sau nu succes.
În plus, în acest fel ai siguranța unui venit stabil, mai ales că, odată ce ai deschis afacerea, va mai dura ceva timp până când va începe să devină profitabilă. Chiar dacă înseamnă că pentru o perioadă de timp vei lucra mai mult, efortul depus va da rezultate mai târziu.
Echipează-te cu tot ce ai nevoie
Odată ce ai pus la punct un plan de afacere, e bine să începi să achiziționezi echipamentele și toate instrumentele de care ai nevoie pentru ca totul să funcționeze cât mai eficient. Cercetează piața și asigură-te că faci cele mai bune alegeri în funcție de scopul afacerii. De exemplu, dacă alegi o afacere în domeniul retail, vei avea nevoie de o casă de marcat, dar și de imprimante pentru etichete pentru a putea ține evidența produselor.
La fel de necesară este investiția în echipamente pentru siguranța afacerii, indiferent de domeniul de activitate. De mare ajutor îți poate fi unul sau mai multe seifuri si cutii de valori în care să depozitezi sume de bani sau alte obiecte de valoare. Acesta pot fi deschise doar cu o cheie specială sau cu un cifru secret, în cazul celor dotate cu dispozitiv electronic.
Nu face totul pe cont propriu
Orice suport se va dovedi util atunci când începi o afacere. Poți apela la câțiva prieteni sau la familie pentru a le prezenta ideea și pentru a afla părerea lor sau chiar sfaturi și recomandări. Dacă ai nevoie de ajutor specializat, la fel de util este să apelezi la un mentor de business.
În plus, poți participa la diferite sesiuni de networking pentru a afla informații din domeniu și pentru a-ți face relații sau chiar potențiali clienți.
Rămâi consecventă
Oamenii care au succes sunt cei care nu se dau bătuți și care caută mereu soluții pentru a trece peste problemele care pot să apară. Iar consecvența este cheia succesului în business. Fă o listă cu tot ce e de făcut și încearcă să realizezi măcar un lucru în fiecare zi.
De multe ori o să simți că e greu să ții pasul cu planul de business, mai ales că, treptat, entuziasmul de la început începe să dispară pe măsură ce te lovești de diferite situații dificile. Așa că e util să găsești o cale prin care să rămâi motivată, fie că îți setezi reminders pentru tot ce e de făcut sau cauți sprijinul unui partener de afacere.
Ține cont de aceste sfaturi pentru a te asigura că tot procesul de a deschide o afacere va decurge mai ușor, cu mai puține situații neprevăzute și stres. Chiar dacă vei da de numeroase provocări, important este să nu te dai bătută, să te asiguri că ai la îndemână echipamentele necesare și un plan bine pus la punct.
Sursă foto: Shutterstock
(P) Material publicitar realizat în colaborare cu aparaturafiscala.ro