5 alimente pe care le consumi zilnic și sunt ultra-procesate. Cu greu îți dai seama cât sunt de nesănătoase

Cinci alimente pe care le consumi zilnic și sunt ultra-procesate. Cu greu îți dai seama cât sunt de nesănătoase. De cele mai multe ori tindem să alegem produsele în funcție de cât de sănătoase sunt, fără a gândi vreo secundă că în spatele alimentelor pe care le considerăm bune pentru noi și deloc nocive, se ascunde de fapt un produs ultra-procesat. Iată care sunt acestea și de ce trebuie să te ferești de ele!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Micul dejun constituie cea mai importantă masă a zilei pentru oricine, astfel că mulți tindem să ne luăm porția de vitamine, minerale, fier și proteine. Produsele lactate sunt la mare căutare când vine vorba despre prima masă, însă mulți nu știu că există o serie de produse care sunt ultra-procesate pe care inclusiv copiii le adoră dimineața.

Citește și: Cât de mult îngrașă alcoolul? Mihaela Bilic, adevărul despre efectele alcoolului asupra siluetei: „Este toxic pentru orice celulă vie”

Citește și: Ce este dieta 80/20, promovată de o femeie care a slăbit 23 de kilograme într-un an mâncând chiar și dulciuri

Citește și: În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime. A recunoscut totul în direct, la Capatos

Citește și: Loredana Groza, gest impresionant pentru un copil bolnav, înainte de Sărbători. A donat 1000 de euro: „Orice se poate întâmpla când există dragoste și uniune'

5 alimente pe care le consumi zilnic și sunt ultra-procesate

  1. Cerealele pentru micul dejun – cine nu adoră să mănânce lapte cu cereale la micul dejun? E clar că sunt mulți doritori, mai ales când vine vorba despre copii. Ei bine însă, deși nu pare a fi un produs nesănătos, cerealele cu ciocolată, diferite arome, musli, sunt produse ultra-procesat. Da! Pe cât de lăudate sunt ca fiind sănătoase, de fapt, conține maltodextrine, proteine și fibre procesate, dar și coloranți. Varianta sigură și sănătoasă fiind în acest caz ovăzul, care este complet natural.
  2. Batoanele proteice și batoanele musli – multe persoane aleg să mănânce un baton proteic sau un baton musli atunci când au poftă de ceva dulce, considerând că sunt o variantă sănătoasă. Adevărul este însă că sunt ultra-procesate, având în compoziție fibre și proteine procesate, zaharuri invertite, modificate prin proces industrial și îndulcitori non-calorici.
  3. Pâinea – pâine reprezintă unul dintre cele mai căutate și cumpărate alimente ale zilei, însă pe cât de pufoasă, proaspătă și bună este, pe atât de mult conține mai multe substanțe chimice și nesănătoase. Mai precis, unele pâini ambalate conțin emulsificatori, amidon modificat și gumă de legume. Recomandată este pâinea făcută în casă sau cea din brutărie.
  4. Iaurturile – la fel ca și cerealele, iaurturile sunt produsele nelipsite din casele românilor, mai ales când există și un copil. Pare o gustare delicioasă și sănătoasă, însă puțini știu că iaurturile cu arome sau fructe conțin, de fapt, aditivi precum agenți de îngroșare și îndulcitori non-calorici. Iaurturile clasice și fără arome sunt de obicei o alegere mult mai bună.
  5. Laptele vegetal – când alegi un lapte vegetal, ai grijă ca pe eticheta cu ingrediente să fie scrise doar produse pe care le cunoști, cum este la laptele de soia de exemplu: soia, apă, sare și ulei. De obicei, acestea conțin gumă de legume, emulsificatori și arome.

Acum, după ce ai aflat că produsele nesănătoase se ascund, de fapt, inclusiv sub alimentele pe care le consideri a fi bune și fără vreun risc, trebuie să acorzi o atenție mai mare cumpărăturilor. Știm cât de gustoase sunt cerealele cu ciocolată, iaurturile cu arome sau pâinea toast, însă acum am văzut și ce înseamnă lista de ingrediente pentru organismul nostru.

Sursă foto: freepics

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton