5 boli grave care pot fi activate de singurătate

 Dumitrache Laura
.

5 boli grave care pot fi activate de singurătate. Singurătatea este explicată ca fiind un fapt inevitabil al existenței umane. FIecare dintre noi se simte singur la un moment dat în viață, dar specialiștii spun că singurătatea reprezintă un risc asupra sănătății. Iată care sunt cele cinci boli grave care pot fi activate de singurătat!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

5 boli grave care pot fi activate de singurătate. Dr. Rucha Shrikhande, psiholog consultant la Clinica Ruby Hall, a vorbit despre cele cinci afecțiuni pe care le poate cauza lipsa unui partener de viață. Multe dintre boli sunt greu de tratat.

Conform medicului specialist, nu doar sufletul și mintea sunt afectate, ci și corpul. Nefericirea poate fi transmisă către creier ca un semnal de alarmă care afectează sănătatea. Iată care sunt bolile grave determinate de singurătate!

Citește și: Cum alegi animalul de companie potrivit pentru tine

Citește și:La ce pericole te expui când zbori cu avionul

Citește și:Cinci obiecte vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei

Citește și:Greșeli pe care le fac femeile când vor să slăbească

Depresia

Printre cele mai cunoscute boli determinate de singurate sunt bolile de inimă, depresia, anxietatea, diabetul și hipertensiunea arterială. Expertul în psihologie dr. Rucha Shrikhande a vorbit despre fiecare afecțiune în parte.

Una dintre tulburările grave cauzate de singurătate este depresia. Deși această boală nu afectează propriu-zis corpul, aceasta afectează sănătatea mintală. Treptat, aceasta poate duce la scăderea încrederii si stimei de sine.

Anxietatea socială

Singurătatea nu doar cauzează boli, ci și poate fi alimentată de ele. Specialistul susține că odată ce singurătatea acaparează viața unei persoane, o poate îmbolnăvi de depresie, dar și de anxietate socială. Această afecțiune este caracterizată prin faprul că duce la frica de a relaționa cu alti oameni sau de a ieși în public.

Boli cardiace

Hipertensiunea arterială, atacul de cord și accidentul vascular cerebral pot apărea la persoanele afectate de singurătate. 29% din indivizii care se confruntă cu această probleme au făcut accident vascular cerebral. Specialistul susține că tristețea, afectează, la propriu, inima.

Cancer

Singurătatea declanșează și modificări la nivel hormonal care pot afecta funcțiile vitale ale organismului. Schimbările de la nivel celular pot provoca țesuturi canceroase. „Singurătatea poate fi un efect cauzal și un simptom al multor boli. Sănătatea mintală și sănătatea fizică sunt două fețe ale aceleiași monede. Mulți pacienți care vizitează spitale se datorează psihosomatizării. Înseamnă că nu există probleme sau daune fizice, ci mai mult de ordin psihologic, componentă implicată în ea. Singurătatea poate fi cauzată de 4 preocupări majore – sociale, emoționale, situaționale și cronice', spune dr. Rucha Shrikhande, psiholog consultant la Clinica Ruby Hall, potrivit unica.ro.

Diabet

Specialistul dr. Rucha Shrikhande, susține că oamenii care sunt singuri pot suferi de diabet. Riscul de diabet de tip 2 este mai mare la persoanele singure, mai ales în cazul persoanelor care au probleme cu greutatea. De multe ori, afectiunea este greu de combătut pentru că pacienții nu reușesc să piardă în greutate.

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton