Relațiile toxice. 5 semne că te afli într-o relație toxică și cum ieși din ea

 Dumitrache Laura
.

Relațiile toxice sunt o problemă tot mai des întâlnite în societate. Dacă ești într-o relație toxică există semne pe care trebuie să le recunoști rapid. Acestea te vor salva dacă ești împreună cu un partener nepotrivit. Specialiștii au dezvăluit cinci comportamente care trag un semnal de alarmă, atunci când te afli într-o relație toxică.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Relațiile toxice pot fi cauzate de două tipuri de personalitate diferită, iar toxicitatea este rezultatul incompatibilității persoanelor care se află în relație. Oamenii care sunt toxici sunt conștienți de propria toxicitate și sunt preocupați de propiile emoții și interese. Consecințele unei relații toxice pot dezvolta daune emoționale, dificultăți în a avea încredere în relații viitoare, depresie și anxietate.

Deși persoana care este implicată într-o astfel de situație e posibil să nu recunoască o astfel de problemă din cauza obișnuinței, dar persoanele din exterior vor fi conștiente de acest lucru.

Citește și: Cum scapi de petele pigmentare cauzate de expunerea la soare. Remedii recomandate de specialiști

Citește și:Cum să ne ferim de caniculă. Măsuri de protecție în caz de temperaturi mari

Citește și:Ce boli poți face de la prea multă înghețată. Cu ce recomandă nutriționistul Mihaela Bilic să înlocuim înghețata

Citește și:Orele în care creierul nostru funcționează cel mai bine. Prof. Vlad Ciurea: 'Este dovedit științific că între…'

5 semne că te afli într-o relație toxică și cum ieși din ea

Relațiile toxice are anumite caracteristice care, de multe ori, sunt văzute cu ochiul liber. Ele pot apărea în orice tip de relație, romantică, familiară, prietenie și pot fi dăunătare pentru sănătate și psihic. Iată cinci semne care îți arată dacă te afli într-o relație toxică!

Lipsa de încredere

Unul dintre semnele care îți arată că ești într-o relație toxică este încredere. Partenerul ar trebui să fie persoana pe care te poti baza și pe care poti conta în situații limită. Cu toate astea, dacă încredere lipsește, stabilitatea relației va fi slabă.

Comunicarea dificilă

Un terapeut specializat în problemele de cuplu din California a produs o listă cu principalele probleme în materie de comunicare în relație. Acesta a declarat că dacă se țipă sau se aruncă și se sparg lucruri, relația a ajuns într-un punct toxic.

Starea constantă de epuizare

Dacă te simți mai mereu obosit și dedicat doar nevoilor venite din partea partenerului tău, uiti să mai ai grijă de tine. Să uiti de propria persoană în favoarea relației este un semn că ești într-o relație toxică. Acest lucru va duce la un comportament abuziv pe viitor.

Găsești scuze pentru comportamentul toxic

Un alt semn care demonstrează că ești într-o relație toxică se referă al apărarea frecventă a partenerului tău. Acest lucru se întâmplă atunci când cei din jur încearcă să te salveze și să îți arate adevărata situație. Pentru tine este ușor să-i scuzi mereu acțiunile și să găsești motive să-l ierți.

Minciuna

Minciunile tot minciuni rămân, indiferent de mărimi. Când minciuna începe să apară în relația ta este un semn că partenerul nu te respectă. Acest comportament denotă o atitudine detașată de relație și un comportament egoist.

Așadar, dacă te confrunti cu unul dintre semnele de mai sus și vrei totusi să ai totusi o relație sănătoasă, ar fi bine să apelezi la terapia de cuplu. În cazul în care realizezi că te izolezi și dezvolti o teamă față de partener, cel mai indicat ar fi să cauti ajutor de specialitate sau să rupi relația.

Sursa: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton