6 alimente "sănătoase" pe care trebuie să le evitați. Mimează beneficiile pentru sănătate

 Dumitrache Laura
.

6 alimente „sănătoase” pe care trebuie să le evitați. Există multe cazuri în care alimentele „sănătoase” se întâmplă ca, de fapt, să nu conțină nutrienții necesari și să ne afecteze sănătatea. Află care sunt cele șase alimente care mimează beneficiile pentru sănătate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

De multe ori se întâmplă să descoperim că multe alimente considerate sănătoase, nu sunt tocmai cele mai bune alegeri. Există momente în care aceste alimente să nu conțină toți nutrienții de care avem nevoie și să ne afecteze sănătatea. Pentru a evita să ai probleme din cauza lor, află care sunt acestea!

Citește și: Alimente care te fac să te simți obosit după ce le consumi

Citește și:Care sunt locurile considerate a fi cele mai sigure dintr-un avion

Citește și:3 cele mai răspândite mituri despre alunițe

Citește și:De ce ai nevoie de jacheta puffer New York în iarna asta și cum o poți purta

Brânza redusă în grăsime

Brânza cu putină grăsime ar trebui evitată deoarece grăsimea ajută la absorbția nutrientilor grași și solubili care se regăsesc în lapte, precum vitaminele A și D. Aceste grăsimi sprijină glicemia, iar mai multe studii arată că produsele grase consumate cu moderatie nu cresc mortalitatea produsă de bolile cardiovasculare. Mai mult, acestea pot proteja inima.

Margarina

Margarina nu este întotdeauna cea mai bună alegere. Această conține 70% mai putină grăsime saturată decât unul și ambele contin aceeași cantitate de grăsime totală. Margarina contine 11 grame de grăsime per linguriță comparativ cu untul, care contine 12 grame. În cazul în care nu îți place untul sau ești vegan, poti incerca uleiul de măsline, uleiul de avocado sau uleiul de cocos.

Energizante naturale

Trebuie să citești foarte bine eticheta atunci când consumi energizante naturale. Află dacă au zahăr, cafeină sau dacă există ingrediente care ar putea interacționa cu anumite medicamente. Încearcă să le înlocuiești cu ceaiul verde, ceaiul negru sau cafeaua.

Produse care imită carnea

Mare atentie cum consumi anumite produse. Dacă nu ești consumator de carne din diferite motive, cercetează dacă cele care imită carnea nu cumva au cantități generoase de sodiu. Multe produse folosesc proteină de soia sau proteină de mazare, și lipsesc multi nutrienti din aceste alimente.

Deserturi fără zahăr

De multe ori, deserturile fără zahăr contin ingrediente adăugate pentru a înlocui gustul de dulce. În multe situații, există posibilitatea de a consuma un desert cu prea multe grăsimi și multe calorii.

Batoanele cu granola

Aceste batoane cu granola sunt bogate în zahăr și contin proteine. Motiv pentru care ar fi indicat să citești eticheta și să alegi produse care nu conțin zahăr adăugat sau înlocuitori.

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton