Florile în ghiveci învelesc atmosfera și înfrumusețează casa. Dar ele ascund și alte calități! Iată 5 plante de apartament care te ajută să dormi mai bine.
Iedera dracului
Din fericire aceasta este o plantă care nu are nevoie de foarte multă atenție. O lași într-un loc bine luminat și o uzi din când în când.
Iedera dracului este ideală mai ales dacă ai un program încărcat sau nu ești prea ești prietenă cu florile în general.
- Dacă te pasionează florile de apartament sau arbuștii ornamentali, poși vedea cum se plantează și se îngrijesc Violete de Parma, Regina Nopții sau Paulownia!
Aloe vera
Este o adevărată fabrică de oxigen! Nu doar că va combate insomnia, dar îmbunătățește calitatea somnului.
Nu trebuie să o uzi în fiecare zi, nu are nevoie de mult soare, iar frunzele ei sunt și sursa perfectă de gel de aloe vera.
Îl poți folosi pentru arsuri sau îl poți încorpora în diverse măști cosmetice făcute în casă.
Știai că Aloe Vera este originară din Insula Socotra, denumită şi insula extraterestră. Află și alte curiozitati despre plante
Citește și:
Ce se întâmplă în creier atunci când asculți muzica ta preferată
Concluzia psihologilor: dependența de telefon te face nefericit în cuplu
Lavandă
Închide ochii, inspiră adânc mirosul florilor de lavandă și imaginează-ți că te afli pe un câmp de lavandă din Provence.
Vezi cu ochii minții imensa întindere de flori violet, simte aerul cald pe piele, analizează jocul de culori oferit de apus, și pe măsură ce soarele dispare așa te cufunzi și tu într-un somn adânc.
Știi că ai probleme cu anxietatea? Lavanda are un efect liniștitor!
Limba soacrei
Pur și simplu funcționează ca un aspirator! Absoarbe dioxidul de carbon pe care tu îl expiri, emană oxigen, și elimină toxinele din aer.
N-ar fi rău să pui și în sufragerie două astfel de ghivece. Te vor ajuta să ai un aer mai curat în toată casa.
Spathiphyllum
O plantă atât de elegantă merită un nume complicat. Se udă o dată pe săptămână și trebuie ținută departe de animalele de companie, într-un loc cu puțină umbră.
Crește umiditatea din atmosferă și combate toxinele.
Foto: Shutterstock
Ești pasionat de grădinărit? Vezi și: Plumeria – plantare și îngrijire. Cum să reziste mai mult în grădină sau pe balcon
Vezi și sfaturi despre cum să îngrijești plantele iarna