Ce alimente este bine să mănânci în lunile decembrie și ianuarie. Au beneficii uriașe pentru sănătate!

În lunile de iarnă, decembrie și ianuarie, ducem dorul fructelor și legumelor verii, însă nutriționiștii ne asigură că ne putem bucura și în acest sezon de superalimente bogate în vitamine, excelente pentru imunitate. Au beneficii uriașe pentru sănătate, ne ajută nu doar să ne hrănim sănătos și să ne menținem silueta, ci și să avem un sistem imunitar puternic.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Atunci când temperaturile scad și corpurile noastre experimentează modificări în nivelurile de energie, în metabolism și chiar în ceea ce privește preferințele alimentare.

Alimentele pe care este bine să le consumi în decembrie și ianuarie

Iată câteva din alimentele pe care trebuie să le consumi în decembrie și ianuarie:

1. Supele

Acesta este unul dintre cele mai bune alimente care te va ajuta să treci iarna confortabil. Cu toate acestea, ar trebui să eviți multă sare, supa de vită și smântână pentru a profita la maximum de această masă. Ar trebui să obții rețete care să includă apă ca bază și multe legume.

2. Bea mai mult lapte cald iarna!

Laptele și alte produse derivate, cum ar fi iaurtul, brânza etc., sunt o alegere excelentă de masă pentru iarnă. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin o mulțime de vitamine B12 și A, proteine și calciu, care stimulează sănătatea unei persoane.

3. Conopida și broccoli

Atât broccoli, cât și conopida conțin multă vitamina C, care îmbunătățește funcțiile imunitare. Broccoli este o sursa excelenta de vitamine C, K si A. De asemenea, contine minerale importante, cum ar fi potasiul, calciul si fierul. Broccoli contine si antioxidanti, inclusiv vitaminele C si E, b-caroten si diverse flavonoide.

Conopida oferă 77% din necesarul zilnic de vitamina C; 20% din necesarul zilnic de vitamina K si 10% din necesarul zilnic de vitamina B6 si folat. De asemenea, contine cantitati mai mici de tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si mangan.

4. Terci de cereale

Secretul pentru a rămâne plin de energie până la ora prânzului este luarea unui mic dejun sănătos cu eliberare lentă, cum ar fi terciul. Bogate în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți, cerealele integrale sunt o parte esențială a unei diete sănătoase și echilibrate. Consumul regulat al cerealelor integrale poate fi de ajutor în reducerea riscului de boli de inimă, diabet de tip 2, obezitate și alte afecțiuni cronice. În plus, unele fructe de iarnă, cum ar fi curmalele și merele, pot crește beneficiile pentru sănătate ale acestei mese.

Citește și: Anca Țurcașiu, reacție nervoasă după ce s-a zvonit că își lasă părul desfăcut pentru a ascunde posibile intervenții estetice: „Arătați-mi o poză sau o filmare cu mine cu părul prins. E incredibil…’

Citește și: Mihai Leu, primele declarații de pe patul de spital: „La o banală înlocuire a unui stent la rinichi, am ajuns în situația în care șansele mele de supraviețuire erau aproape de 0′. Cum se simte acum

Citește și: Dragoș Bucur nu își dorește ca cei trei copii pe care îi are cu Dana Nălbaru să plece la studii în străinătate: „Cred că e puțin greșit să îi crești pentru a pleca de lângă tine, dar asta nu înseamnă că…/ EXCLUSIV

Citește și: David Pușcaș, fiul adoptat de Luminița Anghel, riscă să fie dat afară din casa unde locuiește, deoarece nu și-a mai plătit chiria: „Mama nu are cu ce să mă ajute. O să mă descurc singur. E greu

5. Legume rădăcinoase

Legumele rădăcinoase, cum ar fi morcovii, napii și napii, pot fi ușor de găsit și beneficiile lor pentru sănătate sunt multiple: aport mare de vitamine, minerale, antioxidanți și multe fibre, dar cu puține calorii. Sunt un aliment excelent în sezonul rece, pentru că ajută și imunitatea.

6. Brânză, ouă și pește

Ouăle, brânza și peștele sunt trei dintre cele mai sănătoase superalimente. Conțin vitamina B12, care stimulează funcționarea normală a sistemului imunitar. În plus, aceste mese reduc oboseala și stările de oboseală. Ceea ce este și mai bine este că le puteți consuma în orice moment al zilei, potrivit playtech.ro.

Ouăle sunt bogate în vitamine si minerale, cum ar fi vitamina D, vitamina B12, seleniu și fosfor. Vitamina D este importanta pentru sanatatea oaselor si a sistemului imunitar, in timp ce vitamina B12 este necesara pentru producerea de celule rosii din sange si pentru functionarea sistemului nervos.

O sursă excelentă de vitamina D sun și ciupercile shitake. Alte opțiuni bune includ somonul, gălbenușurile de ou, cerealele fortificate, laptele și carnea roșie.

7. Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este una dintre cele mai bune alimente de bază de iarnă. Atât pentru gust, cât și pentru densitatea nutritivă. Aceste mini legume crucifere sunt bogate în vitaminele K și C și conțin, de asemenea, acid folic, mangan, potasiu și vitamina B6.

8. Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt unul dintre alimentele ei preferate pentru vremea rece. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de beta-caroten, un antioxidant care luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și a inflamațiilor, vitamina C și potasiu. Cartofii dulci contin sporamine, proteine unice care reprezinta peste 80% din continutul lor total de proteine. Cercetari recente sugereaza ca acestea ar putea avea proprietati antioxidante.

9. Varza are multiple beneficii

Varza este un aliment minune datorită cantităților mari de vitamina C, vitamina K, potasiu și calciu, alături de faptul că este 92% apă. Varza este bogată în fitonutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale. Printre substanțele active se numără: vitamina C, vitamina K, glutamină, acid folic, acid lactic, betacaroten, vitaminele B1, B6 și B9, vitamina E, calciu, sodiu, potasiu, fosfor și iod.

Varza conține, de asemenea, cantități mici de alți micronutrienți, inclusiv vitamina A, fier și riboflavină.

10. Avocado

Lista lungă de beneficii ale avocado include un conținut de grăsimi sănătoase de omega-3, vitaminele B, precum riboflavina, niacina, acidul folic, acidul pantotenic și B6, dar și magneziu, potasiu și vitaminele C, E și K.

Avocado are proprietăți antioxidante, protejează ficatul, contribuie la îmbunătățirea vederii și ajută sistemul digestiv. Conținutul de grăsimi mononesaturate face ca avocado să fie potrivit pentru susținerea sistemului cardiovascular, reglarea nivelului de glucoză din sânge și a rezistenței la insulină.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton