Alimentul pe care să nu-l pui niciodată în salată. Mihaela Bilic: „Nu putem să-l mâncăm decât dacă...”

 Ifrim Georgiana
.

Nustriționistul Mihaela Bilic le-a făcut câteva recomandări celor care se luptă cu kilogramele în plus, dezvăluind alimentele care au un aport caloric și de grăsimi uriaș. Deși dietele de slăbit se bazează pe salate, acestea pot avea efectul opus atunci când se folosesc ingrediente cu un număr ridicat de calorii.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Mihaela Bilic este medic nutriționist de mai bine de 20 de ani și vine cu câteva sfaturi în ajutorul celor care vor scadă în greutate. Majoritatea dietelor de slăbit se bazează pe legume, fructe și pește, însă nutrioținista atrage atenția cu privire la alimentele care aduc un aport caloric imens în farfuria noastră. Iată despre ce este vorba!

mi7mi7

Citește și: Mihaela Bilic spune ingredientul-minune pentru un ten fără riduri: „Secretul tinereții fără bătrânețe? Un strop de…”

Citește și: Ce dietă ține Mihaela Bilic și cum arată meniul ei zilnic. Mănâncă și fast-food: „Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele' / EXCLUSIV

Citește și: Ce cadou a primit Alina Laufer de la fiica adolescentă, de ziua ei: „Știe ea ce să îmi cumpere și ce îmi place'

Citește și: Cum s-a distrat Florin Salam cu familia lui, la scurt timp după ce a fost dat afară de la nunta din Craiova: „100 de ani de bucurie”. A dansat în plină stradă

Alimentul pe care să nu-l pui niciodată în salată

Mihaela Bilic nu recomandă adăugarea brânzei în salată, din cauza aportului ridicat de calorii. Medicul nutriționist este de părere că acest aliment își poate sabota dieta, mai ales atunci când este cumpărat din comerț.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru', a spus Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, despre grăsimile sănătoase și efectele asupra organismului

„ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezent în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenic decât grăsimile din seria Omega 3 (uleiul de pește). Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline).

La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și peștele gras, are efect anti-adipogenic.

Dacă până acum se considera că o calorie este tot o calorie, indiferent dacă provine din salată verde sau cașcaval, acum știm ca unele calorii îngrașă mai tare. Nicio masă fără pește!…dacă aveați nevoie de vreo încurajare', a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

„Colagenul, secretul tinereții fără bătrânețe'

Într-o postare pe rețelele de socializare, Mihaela Bilic a vorbit despre colagen, cea mai abundentă proteină din organism.

„Colagenul, secretul tinereții fără bătrânețe. Ce au în comun pielea, oasele, articulațiile, mușchi și tendoanele? Colagen, o proteină de bază a țesutului conjunctiv, reprezintă 25-30% din totalul proteinelor din organism. Această moleculă este formată dintr-o rețea de fibre care conferă rezistență și elasticitate multor țesuturi: piele, păr, unghii, oase și dinți, mușchii, tendoane și ligamente, articulații și vase de sânge. 75% din structura pielii și 85% din structura mușchilor este reprezentată de colagen. Există 1,6 kg colagen în sistemul osos, 1,4 kg în piele și 0,5 kg în mușchi', spune Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton