Băuturi pe care să le încerci după o zi pe pârtie

.

Băuturi pe care să le încerci după o zi pe pârtie merită să știi să prepari. Căci nimic nu e mai plăcut ca, după o zi perfectă în aer pur, să savurezi o licoare revigorantă. Un vin fiert, o țuică fiartă sau chiar o bere pot fi bune la vremea lor. Dar iată acele perfecte băuturi pe care să le încerci după o zi pe pârtie.

A mai trecut o zi în care soarele ți-a mângâiat obrajii, în vreme ce aerul rece te-a dojenit în timp ce alunecai spre baza pârtiei. Oboseala plăcută pe care o resimți merită un premiu. Ai încălțat apreschiurile și te pregătești de o seară memorabilă? Trebuie să te delectezi și cu altceva après ski, cu băuturi pe care să le încerci după o zi pe pârtie.


12 băuturi pe care să le încerci după o zi pe pârtie

Ţuică fiartă

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 1 l țuică
  • 5 g piper boabe
  • 5 g cuișoare
  • 1/2 linguriță scorțișoară sau un baton
  • opțional 50 g zahăr sau miere

Mod de preparare:

Se pune la fiert țuica împreună cu mirodeniile. Când se încălzeşte, se adaugă zahărul şi se amestecă încontinuu. Înainte să dea în clocot, ţuica se ia de pe foc şi se acoperă. Se serveşte fierbinte.

American Delight

Ingrediente pentru două porții:

  • 80 ml whisky american bourbon
  • 20 ml sirop de zahăr
  • 400 ml apă clocotită
  • o portocală

Mod de preparare:

Portocala se spală și se opărește în apă fierbinte. Se curăță. Coaja (mai mult partea protocalie) se repartizează în două căni de câte 250 ml. Peste coaja de protocală se toarnă bourbonul, siropul de zahăr, apoi apa clocotită. Se amestecă bine. Aceasta este una dintre cele mai populare băuturi pe care să le încerci după o zi pe pârtie. E tot ce ai nevoie după o zi obositoare. Hidratează și revigorează.


Nutella la pahar

Ingrediente pentru o porție:

  • 200 ml de lapte
  • 2 linguri Nutella
  • 40 ml whisky cu miere

Mod de preparare:

Nutella se pune pe foc mic, într-o cratiță, împreună cu laptele. Se amestecă până se dizolvă complet. Când lichidul obținut este omogen, se adaugă alcoolul și se amestecă. Se servește fierbinte, în cană cu toartă. Se poate decora cu frișcă și fulgi de chilli.

Alint de marțipan

Ingrediente pentru o porție:

  • 30 ml lichior de migdale
  • 30 ml lichior de cafea
  • 30 ml smântână lichidă

Mod de preparare:

Un pahar pentru cocktail se ține câteva minute la congelator înainte de servire. În shaker se pune gheață, se toarnă ingredientele și se agită bine totul. Se strecoară amestecul obținut în paharul de la congelator. Se decorează cu pudră de cacao și se servește.

Margarita fierbinte

Ingrediente pentru o porție:

  • 40 ml tequila argintie
  • 10 ml suc de lime
  • 10 ml suc de lămâie
  • 30 ml dulceață de căpșune
  • 30 ml marmeladă de portocale
  • 80 ml apă

pentru decor:

  • o felie de portocală
  • praf de scorțișoară

Mod de preparare:

Se încălzesc într-o cratiță apa, dulceața de căpșune și marmelada de portocale. Odată ce temperatura este potrivită, se adăugă sucul de lămâie și lime. Se adaugă tequila și se amestecă bine. Se toarnă într-un pahar termorezistent sau într-o cană cu toartă. Se ornează cu o felie de portocală uscată și scorțișoară.

Gust de iarnă – băuturi pe care să le încerci după o zi pe pârtie

Ingrediente pentru o porție:

  • 40 ml rom alb / lichior de portocale (se pot folosi separat sau câte 20 ml din fiecare)
  • 30 ml frișcă lichidă
  • 1 ou
  • 1 păstaie de vanilie sau 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 10 ml sirop de caramel
  • zahăr brun

Mod de preparare:

1.Oul se sparge și se separă gălbenușul de albuș. Albușul se bate spumă tare, ca pentru bezea, împreună cu zahărul brun.

2.Într-un borcan înalt, se toarnă frișca, romul și/sau lichiorul de protocale, gălbenușul, semințele din baton sau extractul de vanilie și siropul de caramel. Se umple borcanul cu cuburi de gheață, se acoperă cu capacul și se agită bine. Se strecoară și se toarnă într-un pahar. Se decorează cu un strat de spumă de albuș presărat cu puțin zahăr brun.


3.Pentru a obține un gust de cremă de zahăr ars, se poate folosi un arzător de bucătărie și se caramelizează crusta de albuș.

Eggnog

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 6 gălbenușuri
  • 12 lingurițe zahăr
  • 6 linguri frișcă lichidă
  • 1 l lapte integral
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 200 ml rom / coniac / whisky / brandy / bourbon

Mod de preparare:

Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul, până își modifică culoarea. Într-o oală, se pune laptele la fiert, la foc mic. Se adaugă frișca, nucșoara și sarea. Se omogenizează bine. Când amestecul este fierbinte, se ia câte o lingură din el și se adaugă amestecând continuu peste ouăle frecate. După ce am omogenizat amestecul, turnăm totul din nou în oală și lăsăm pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroașă ușor.


Se ia oala de pe foc și se adaugă vanilia și alcoolul dacă alegeți versiunea alcoolizată. Se amestecă bine totul. Se trece prin strecurătoare și se toarnă într-un recipient cu capac etanș. Se dă la rece. Înainte de servire, dacă ți se pare prea gros, îl poți băga la blender câteva secunde, diluat cu 2-3 linguri de lapte sau din băutura alcoolică preferată. Se servește rece, cu un praf de scorțișoară deasupra.

Vin fiert fructat

Ingrediente pentru 6 porții

  • 750 ml vin roșu
  • 300 ml suc de portocale
  • 150 ml coniac
  • 1 linguriță de zahăr (opțional)
  • 1 linguriță anason
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1/2 linguriță cuișoare
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • o lâmâie
  • o portocală
  • un măr

Mod de preparare:

1. Se pun toate ingredientele, în afară de fructe, într-o oală.

2. Condimentele pot fi puse într-o punguță de tifon, special făcută, care se scoate, la servire. Dacă nu, se strecoară lichidul, după aceea.

2. Se încălzește la foc mic timp de circa 20 de minute. Nu se aduce la fierbere. Se adaugă fructele tăiate felii și se mai ține pe foc mic încă 10 minute.

Vin fiert nemțesc (Glühwein)

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 750 ml vin roșu
  • 3 boabe de cardamom
  • 10 cuișoare
  • 2 batoane scorțișoară
  • 100 g zahăr
  • 1 portocală
  • 1 măr

Mod de preparare:

Într-o oală, se pun boabele de cardamom zdrobite împreună cu celelalte condimente și zahărul. Portocala se spală bine. Se stoarce sucul și se toarnă peste amestecul de condimente. Se pune și ce a rămas din portocală peste amestec. Mărul se taie și se pune și el în oală. Se toarnă deasupra vinul și se pune totul la fiert. Când apare spumă deasupra, înseamnă că a ajuns la temperatura ideală. Se dă focul la mic și se lasă să fiarbă cam un sfert de oră. Se servește fierbinte.

Punch de portocale

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 1 sticlă de vin roșu
  • 18 cuișoare
  • coaja de la o portocală, împărțită în 6 felii
  • coaja de la o lămâie, rasă
  • 3 lingurițe de zahăr
  • un bețișor de scorțișoară
  • o bucată de ghimbir, tăiată felii
  • 2 lingurițe lichior de portocale

Mod de preparare:

1.Se pun câte 3 cuișoare în fiecare felie de coajă de portocală.

2.Se amestecă toate ingredientele într-o oală mare. Se umple sticla goală de vin pe jumătate cu apă și se adaugă peste amestec. Se încălzește până când ajunge la punctul de fierbere.

3.Se lasă la foc mic 15-20 minute, fără a lăsa să fiarbă. Se strecoară. Se servește călduț, ornat cu felii de portocale.

Hot Aperol

Ingrediente pentru 6 pahare:

  • 1 portocală
  • 1 sticlă (750 ml) vin alb sec
  • 500 ml suc natural de mere
  • 300 ml Aperol

Mod de preparare:

Portocala se spală foarte bine, apoi se taie în 6 felii cu tot cu coajă. Vinul, sucul de mere, Aperolul și feliile de portocală se pun într-o oală și se lasă să se încălzească la foc potrivit. Nu trebuie să fiarbă! Când apar bule deasupra, e gata pentru servit. Se pune în fiecare pahar câte o felie de portocală și se toarnă deasupra amestecul încălzit în părți egale. Pentru un gust mai intens, puteți adăuga câte o linguriță de sirop de portocale.

Heiße Oma

Este o băutură tradițională tiroleză, foarte populară în localurile din preajma pârtiilor de schi. În ciuda denumirii obraznice („Bunica fierbinte’), această băutură este absolut delicioasă și are gustul copilăriei.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 800 ml lapte
  • 4 lingurițe miere
  • 4 gălbenușuri
  • 8 linguri coniac
  • nucșoară pulbere

Mod de preparare:

Laptele se pune la încălzit împreună cu mierea. Gălbenușurile se bat spumă la mixer sau cu un tel. Se pune și coniacul, apoi se toarnă totul peste lapte și miere și se amestecă pentru omogenizare. Se servește cald, în pahare înalte, cu un praf de nucșoară deasupra.

Se poate pune deasupra, opțional, un moț de frișcă decorat cu ciocolată rasă.

Sursa foto: 123rf.com

Alte surse: drink-drink.ru

Citește și Cum să deschizi sticla de șampanie fără să o verși