Care este vârsta ideală pentru primele lecții de balet. Beneficii ale baletului pentru copii

 Lupescu Anca
.

Te gândești să îți dai copilul la balet? Atunci probabil te întrebi ce beneficii are baletul pentru copii? Oameni de toate vârstele au descoperit că dansul poate avea un impact extrem de pozitiv asupra sănătății și stării lor de spirit. Aceste beneficii emoționale și fizice sunt însă și mai pronunțate în cazul copiilor. 

Care este vârsta ideală pentru primele lecții de balet? 

Baletul poate juca un rol important în dezvoltarea copilului tău. În plus, învățând abilități tehnice și de performanță, sunt inoculate multe alte calități valoroase pentru viață. Disciplina, gestionarea timpului, valoarea muncii în echipă și încurajarea colegilor sunt doar câteva exemple.

Dansatorii înțeleg de câtă pregătire, angajament și determinare este nevoie pentru a avea succes. În fiecare an, milioane de tineri băieți și fete încep cursuri de dans. Doar câțiva dintre ei vor continua cu o carieră profesionistă, dar fiecare dintre ei își va aminti cu drag de anii de dans și va purta cu ei aceste abilități pe tot parcursul vieții.

Uneori, aceste cursuri implică participarea unui părinte, iar alteori, copilul poate participa singur și își poate desfășura orele cu sprijinul profesorilor și al asistenților. La această vârstă, accentul se va pune pe dezvoltarea conștientizării corpului și pe controlul mișcărilor de bază.

Se va descoperi muzicalitatea, modelul și direcția și expresia și, de asemenea, vor începe să învețe eticheta studioului și cum să răspundă la profesor. Cel mai important, începerea cursurilor atunci când se manifestă interes și pasiune, va insufla copilului bucuria de a dansa.

Copilul trebuie să fie suficient de mare încât să stea singur în picioare, să poată urmări niște instrucțiuni și, cel mai important, să își dorească să facă acest lucru.

Este baletul bun pentru copilul tău?

Răspunsul scurt la această întrebare este: da! Baletul este un instrument uimitor pentru a-i ajuta pe copii să se dezvolte fizic și social. Pe măsură ce copiii se dezvoltă, corpurile lor experimentează schimbări naturale și trec printr-o serie de etape de dezvoltare. 

Baletul le îmbunătățește dezvoltarea fizică prin creșterea forței și flexibilității și prin promovarea dezvoltării musculare. Baletul ajută, de asemenea, la echilibru și coordonare. 

Din punct de vedere social, baletul le oferă copiilor expunerea la învățarea prin cooperare și la munca în echipă, precum și încurajează obiceiurile sănătoase de exerciții fizice consecvente. 

Cât costă cursurile de înot pentru copii și adulți

Beneficii ale baletului pentru copii 

Creșterea forței și a flexibilității

Există o grație și o fluiditate în balet, iar dansatorii profesioniști par să se miște fără efort. Cu toate acestea, în realitate, baletul este obositor și necesită o cantitate imensă de forță pentru a stăpâni cu succes fiecare abilitate și pentru a dobândi ușurință în mișcări. O introducere timpurie în balet îi va ajuta pe copii cu dezvoltarea musculară. 

Flexibilitatea este esențială pentru sănătatea și bunăstarea generală și este vitală pentru mișcarea în balet. Cu o flexibilitate adecvată, o persoană poate evita rănile grave sau va avea un timp de recuperare mai rapid în cazul unei accidentări. 

O expunere timpurie la balet le oferă copiilor un avans în dezvoltarea și menținerea flexibilității, ceea ce reprezintă o bază excelentă pentru un viitor sănătos. 

Cei mai mulți dansatori adulți ar fi de acord că flexibilitatea lor este cel mai important aspect pentru a fi un mare dansator. Dansatorii care sunt rigizi pot părea foarte inconfortabili în mișcările lor, iar mișcările lor nu au acea ușurință care este sinonimă cu majoritatea stilurilor de dans. 

Sarcina și sportul. Ce activități fizice sigure îți recomandă kinetoterapeutul

Coordonare și echilibru îmbunătățite prin balet 

Repetiția consistentă care se găsește în balet creează memorie musculară în creierul în dezvoltare al copiilor. În timp, cu o practică consistentă, mișcările de balet devin automate și le permite dansatorilor să se miște cu ușurință. 

Copiii experimentează multe etape importante pe măsură ce cresc. Există o dezvoltare fizică naturală pe care corpul lor o va experimenta și care va fi întărită prin antrenamentul de balet. 

Abilitățile motorii grosiere includ mersul, alergatul, lovirea și aruncarea unei mingi, săriturile și cățăratul. Baletul le oferă copiilor mai multă practică pentru a pune la punct aceste abilități motorii prin mișcările de dans, ceea ce nu face decât să le îmbunătățească dezvoltarea. 

Echilibrul este important pentru o mobilitate sănătoasă, dar este ceva la care copiii nu sunt expuși în mod constant decât dacă sunt implicați în sporturi precum dansul sau gimnastica. Mișcările predate în balet se bazează pe un echilibru adecvat, ceea ce poate fi foarte benefic pentru copiii mici. 

Dieta care a ajutat-o pe Catherine Zeta-Jones să slăbească 19 kilograme! La ce alimente a renunțat și ce secret are de fiecare dată când i se face foame

Un stimulent perfect al încrederii

La fel ca atunci când învață să meargă pe bicicletă, să-și lege șireturile sau să treacă cu succes un test, copiii își sporesc încrederea în sine atunci când stăpânesc o nouă abilitate sau își îndeplinesc un obiectiv pe care și l-au propus. 

Atunci când copiii învață o nouă abilitate, ei radiază de mândrie. Există o bucurie în a li se prezenta ceva nou, în a înțelege această abilitate și în a putea prezenta aceste noi cunoștințe celorlalți. 

Baletul le prezintă copiilor mișcări pe care nu le fac în mod natural, iar dobândirea acestor mișcări le crește încrederea în sine. 

Încrederea pe care o au tinerii dansatori îi face, de obicei, să iasă în evidență față de colegii lor. Adesea se simt confortabil sau sunt calmi atunci când se prezintă în fața colegilor lor. 

De asemenea, tinerii dansatori sunt adesea gânditori rapizi și receptivi, deoarece experiența dansului îi obligă pe cei care dansează să pivoteze rapid sau să schimbe cursul atunci când fac o greșeală. 

Citește și: Dieta lui Nicole Kidman, la 53 de ani. Secretul ei:mănâncă 5-6 mese pe zi și ține cont de regula 80-20

Baletul construiește rezistență

Dansatorii învață de la o vârstă fragedă că nimic din ceea ce fac în studio nu va fi un proces rapid. Repetițiile pentru un spectacol sau o competiție pot dura săptămâni sau chiar luni de pregătire. O rutină va fi repetată de sute de ori înainte ca instructorii să se simtă suficient de încrezători pentru a-i pune pe dansatorii lor să își interpreteze piesa în fața publicului.

Această repetiție este înțeleasă și așteptată în studioul de dans. Chiar și atunci când nu se pregătesc pentru spectacol, dansatorii vor petrece până la 30 de minute într-o oră de curs pur și simplu întinzându-și corpul pentru a se pregăti pentru repetiție. 

Copiii care sunt expuși la balet învață acest lucru de timpuriu și acest sentiment se transpune în alte aspecte ale vieții lor. Copiii care dansează au rezistența necesară pentru a gestiona alte sarcini din viața lor care pot necesita timp suplimentar, practică constantă și răbdare pentru a reuși. 

Citește și:Dieta Salmei Hayek la 53 de ani!Trucul simplu la care apelează actrița încă din adolescență și care a nu a dat greș niciodată

Baletul și munca în echipă

Mulți oameni nu văd baletul, sau dansul în general, ca pe un sport în același mod în care fotbalul sau baschetul sunt sporturi de echipă. Cu toate acestea, baletul și majoritatea genurilor de dans, atunci când se desfășoară într-un cadru de grup, sunt oportunități de lucru în echipă și de învățare prin cooperare. 

Învățarea unei noi abilități sau repetarea unui număr care necesită ca toată lumea să fie la unison, nu numai că le permite copiilor să fie conștienți de ei înșiși și de corpul lor, dar li se cere să fie atenți la colegii lor pentru a se asigura că se mișcă împreună ca o unitate. 

Repetiția împreună necesită răbdare, deoarece o rutină va trebui refăcută de nenumărate ori. Dansul îi învață pe copiii mici perseverența și rezistența, precum și le oferă ocazia de a experimenta bucuria atunci când grupul își găsește ritmul ca o echipă și se mișcă în sincronizare unul cu celălalt. 

Citește și:Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze

O bază bună pentru alte tipuri de dans  

În multe studiouri din întreaga lume, baletul este baza universală pentru oricine este interesat de dans. 

Pregătirea pe care dansatorii o primesc din balet îi modelează pentru succes în cadrul oricărui alt stil de dans, deoarece acest gen disciplinat le oferă copiilor o bază solidă de dans.

Crearea unui stil de viață sănătos 

Multe studiouri de balet au cursuri disponibile pentru copii cu vârsta de 18 luni. Există multe beneficii pentru inițierea copiilor în balet atât de devreme, dar unul dintre cele mai importante este crearea unor obiceiuri sănătoase care vor dura toată viața copiilor.  

Fiecare părinte își dorește ca copilul său să fie fericit și sănătos. O parte a stabilirii acestor obiceiuri sănătoase este stabilirea unei diete adecvate, nutritive, împreună cu exerciții fizice consistente. Cursurile de balet pentru copii sunt echilibrul perfect între exerciții fizice și distracție, ceea ce face ca aceste cursuri să fie o modalitate excelentă de a le promova obiceiurile sănătoase de care au nevoie. 

Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită

Îmbunătățirea posturii

Trăim într-o lume obsedată de ecrane, iar una dintre cele mai mari victime este spatele și postura noastră. Dar baletul pune un accent unic pe postură, care îi poate insufla copilului o conștiinciozitate cu privire la postură pe care o poate purta cu el toată viața – un lucru pentru care spatele îi va mulțumi.

Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani

Abilități sociale

Odată cu încrederea și noile cercuri sociale vin și noi prieteni! Micuții vor căpăta abilități sociale și își vor face prieteni, lucru extrem de important pentru ei și la școală, acolo unde vor fi sociabili și se vor integra rapid în orice colectiv.

Sursa foto: Shutterstock.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton