Mihaela Bilic, despre broccoli: ”E numărul 1 în protecția anticancer. Ar putea să înlocuiască antibioticele”

.

Broccoli, leguma care distruge bacteria cauzatoare de ulcer și protejează stomacul. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit pe larg despre benefiicile pe care le are, de fapt, această legumă. Ba mai mult decât atât, a explicat cum trebui gătită pentru a nu i se distruge proprietățile pe care le are și care totodată fac foarte mult bine în organismul uman. De asemenea, a explicat cum consumul de broccolii ne poate feri de temutul ulcer!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că broccoli se numără printre legumele cu care mămicile încep diversificarea la bebeluși, bineînțeles, totul după recomandările specialiștilor. Ei bine, la mijloc se află o serie de beneficii despre care nu mulți știu. În ziua de azi sunt mulți care detestă broccoli, argumentând că nu au cu ce să-i ajute și că își vor lua vitaminele din alte legume. Lucrurile nu stau deloc așa, astfel că nimic nu se compară cu introducerea lui în alimentația ta.


Trei sferturi din ulcerele de stomac si aproape toate ulcerele de intestin sunt cauzate de infectia cu H. pylori, nu de aciditatea gastrică, asa cum se credea în trecut. Nimeni nu a crezut că la un pH = 2, asa cum avem în stomac, vreo forma de viată ar putea supravietui. Ei bine, Helicobacter pylori nu doar supravietuieste, dar mai face si stricâciuni! Bacteria adera la mucoasa gastrica si fragilizeaza bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodeazà treptat celulele submucoase, apar durerea si arsura, deci ulcerul e instalat.’, a explicat Mihaela Bilic potrivit Ce se întâmplă doctore?.


Citește și: Cele mai bune activități de primăvară pentru familie

Citește și: Cum poți să refolosești plicurile de ceai. 15 trucuri care îți vor ușura viața

Medicul nutriționist a explicat pe înțelesul tuturor faptul că aproape toate ulcerele sunt cauzate de Helicobacter pylori, astfel că broccoli este leguma care poate distruge acesastă bacterie datorită faptului că substanțele pe care le conține reușește să o neutralizeze.


Citește și: Dialog savuros între Cătălin Măruță și fiica sa, Eva, în direct, la Pro TV: „Ai venit să chiulești. Hai să începem mai repede'

Citește și: Maurice Munteanu a apărut machiat în platoul Bravo, ai stil: ‘Ești de vis. Ador machiajul pe care-l porți…’

Broccoli, leguma care distruge bacteria cauzatoare de ulcer și protejează stomacul

Potrivit studiilor, mai mult de jumătate din populația globului are această bacterie în stomac, însă, din fericire, doar 1 din 5 duce la afecțiuni grave, precum este ulcerul în formă avansată. Totuși, dacă îți dorești să ai totul sub control și să nu ajungi pe mâinile medicilor cu astfel de afecțiuni, este momentul să introduci consumul de broccoli în alimentația ta săptămânală, dacă nu zilnică.


Într-adevăr, sunt numeroase tratamente medicamentoase care te ajută în lupta cu ulcerul, însă, potrivit medicului nutrișionist Mihaela Bilic, în viitorul apropiat o să fie disponibil medicament făcut chiar din broccoli.

Vestea bună este că tratamentul antibiotic distruge bacteria agresoare si pune capăt tulburărilor digestive. Vestea si mai buna e ca in curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli„, adaugă medicul.


Compușii din broccoli protejează stomacul

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a mai explicat și faptul că, compusii din broccoli protejează stomacul. Mai concret, sulforafanul este substanța care blochează enzimele, care, la rândul ei, îi permit bacteriei Helicobacter pylori să neutralizeze aciditatea gastrică și să fixeze mucoasa stomacului.

De asemenea, alături de conopidă și varză, broccolii au efect alcalinizant și neutralizează toate toxinele din organism, așa că trebuie neapărat să consumi aceste legume verzi, mai ales că urmează sezonul lor.


Broccoli este un dusman de moarte pentru bacteriile cauzatoare de ulcer, dar si leguma numărul 1 în protectia anticancer! Fitonutrientii cu efect anticancer din broccoli au eficientă maximă dacă îl consumăm crud sau il gâtim minim, fiert la abur 2-3 minute. În felul asta protejam si vitamina C, prezenta din belsug în broccoli„, adaugă dr. Mihaela Bilic.

Sursă foto: Hepta