Când se despodobește bradul de Crăciun. În ce zi este indicat să faci asta și ce semnificație are

.

Când se despodobește bradul de Crăciun. Bradul de Crăciun reprezintă un simbol al sărbătorilor de iarnă și este iubit de milioane de copii din întreaga lume. Pomul de iarnă este împodobit de câtre multi dintre noi încă din prima zi a lunii decembrie, cu toate că tradiția spune că seara de Ajun este destinată acestui obicei. Ei bine, află când se despodobește, de fapt, bradul de Crăciun!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Când se despodobește bradul de Crăciun. Tradiția bradului de Crăciun reprezintă unul dintre cele mai importante și practice obiceiuri din perioada sărbătorilor de iarnă. Cu toate astea, nu multi știu faptul că despodobirea bradului este un proces important. Obiceiul străvechi legat de despodobirea bradului spune că există o zi specială, pentru a avea parte de un an bun și binecuvântat.

Citește și:Gabriela Cristea, criticată dur de fani, după ce a cumpărat un brad de designer, gata decorat: „Niciun farmec nu are…'


Citește și:Cum îți faci globuri altfel pentru bradul de Crăciun – idei trăsnite

Citește și:Valentina Pelinel și Cristi Borcea au decorat casa de Crăciun și au împodobit bradul: „Așa și-au dorit copiii și noi am cedat’. Cum vor petrece sărbătorile de iarnă și ce tradiție respectă

Citește și:Brad de Crăciun artificial 3D – realist, de înaltă calitate, modern

Când se despodobește bradul de Crăciun.

Împodobirea bradului este o activitate apreciată de multă lume, iar desppdobirea acestuia este greu de inițiat. Tradiția spune că, de fapt, despodobirea bradului de Crăciun trebuie să aibă loc într-o zi specială. Sunt multi oameni care aleg să renunțe la brad imediat după Revelion, iar altii îl păstrează până în primăvară. Așadar,tradiția spune că bradul de Crăciun se despodobește până pe 7 ianuarie, când este sărbătorit Sfântul Ioan Botezătorul.

Împodobirea bradului de Crăciun își găsește originea în obiceiurile diferitelor culturi, iar tradiția a început deoarece, în trecut, oamenii consideratu că plantele veșnic verzi încorporează vitalitatea și aduc sănătate în casă. În tradiția românească de la sate, bradul este împodobit inclusiv la nunti și moartea tinerilor. Obiceiul datează de pe vremea dacilor și simbolizează uniunea dintre persoana decedată și natura reprezentantă prin brad.Ulterior, decorarea bradului a ajuns una dintre cele mai iubite datini în mediul urban, cât și în mediul rural, devenind un prilej de sărbătoare.


Superstiții legate de pomul de iarnă

Se consideră că bradul nu ar trebui adus în casă mai devreme de Ajunul Crăciunului, deoarece aduce ghinion. O altă superstiție spune că vârful bradului trebuie să aibă un înger sau o stea pentru a proteja casa de spiritele rele. În unele cazuri, familiile preferă să împodobească bradul după ce copiii au adormit, iar micuții vor beneficia de protecție divină și de sărbători magice.


De asemenea, există persoane care își decorează bradul cu lumânări și se spune că cel care aprinde aceste lumânări si nu își vede umbra cu cap, va avea probleme de sănătate. In ziua în care bradul de Crăciun este adus în casă, e bine să ne punem o dorință. O altă superstiție arată că în pomul de iarnă trebuie agățată o monedă legată cu ață roșu.

Sursa foto:Canva