Care este dieta anului 2025. Ajută la slăbit și la prevenirea bolilor

Care este dieta anului 2025. Ajută la slăbit și la prevenirea bolilor. Este vorba despre dieta mediteraneană, care a câștigat cele mai mari onoruri începând cu anul 2019 pentru consumul de legume, fructe, cereale, nuci, semințe și ulei de măsline. Iată ce presupune această dietă mai exact!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Dieta anului 2025 este cea mediteraneană. Nu este o dietă strictă, deoarece presupune un stil de viață sănătos, bazat pe consumul de fructe, legume, semințe, nuci, cereale și ulei de măsline.

Citește și: Propolis – ce beneficii are pentru sănătate

Citește și: Ce spune culoarea gălbenușului despre calitatea oului

Citește și: Cristina Ich a fost cerută în căsătorie de omul de afaceri Daniel Niculae, la 5 luni de la despărțirea de Alex Pițurcă: „E logodnicul meu. Căsătoria nu e musai, nu am fost niciodată disperată”

Citește și: Crin Antonescu și-a suspendat candidatura la prezidențiale și acuză partidele că nu l-au sprijinit: „Eu aştept din partea lor să se comporte responsabil. O să mă gândesc mai bine'. Reacții din partea PNL, UDMR și a lui Marcel Ciolacu

Care este dieta anului 2025

Dieta anului 2025 este cea mediteraneană. Anul acesta, raportul privind cele mai bune diete adoptă o metodă nouă, utilizând un sistem de evaluare similar cu cel al platformelor comerciale, precum Amazon, unde dietele primesc până la cinci stele. Această dietă nu impune reguli stricte, dar încurajează consumul de alimente sănătoase, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele, nucile, semințele și grăsimile sănătoase, limitând alimentele procesate, zahărul adăugat și cerealele rafinate.

Cercetările au demonstrat că dieta mediteraneană poate contribui la pierderea în greutate și la prevenirea unor boli cronice, fiind recomandată celor care doresc să adopte un stil de viață mai sănătos și să reducă riscul apariției unor afecțiuni.

Gretel Schueller, redactor-șef pentru sănătate la U.S. News & World Report, care supraveghează clasamentul anual al dietelor, a vorbit despre diete.

„Ar exista o listă lungă de diete, cu o grămadă în partea de jos, cărora, sincer, nimeni nu ar trebui să le acorde atenție în cea mai mare parte.

Aproape orice produs sau element pe care îl priviți în aceste zile pare să fie evaluat pe o scară de cinci stele. Credem că această nouă abordare oferă oamenilor mai multe opțiuni și o experiență mai personalizată în timp ce iau în considerare prioritățile lor de sănătate și obiectivele lor alimentare', a explicat Gretel Schueller, conform CNN.

Ce presupune dieta mediteraneană

Dieta mediteraneană, care este intens studiată în acest an, se caracterizează printr-un conținut ridicat de alimente sănătoase de origine vegetală și un consum redus de produse animale și carne.

Totuși, se încurajează includerea peștelui și a fructelor de mare în meniuri de cel puțin două ori pe săptămână. Pentru a obține rezultatele dorite, regimul ar trebui să se concentreze pe câteva categorii de alimente, după cum urmează:

-legume: roșii, broccoli, varză, spanac, ceapă, conopidă, morcovi, varză de Bruxelles, castraveți, cartofi, cartofi dulci, nap;

-nuci, semințe și unturi: migdale, nuci, nuci macadamia, alune, caju, semințe de floarea-soarelui, semințe de dovleac, unt de migdale, unt de arahide;

-carne de pasăre: pui, rață, curcan;

-grăsimi sănătoase: ulei de măsline extravirgin, măsline, avocado și ulei de avocado;

-ouă: de găină, prepeliță și rață;

-ierburi și condimente: usturoi, busuioc, mentă, rozmarin, salvie, nucșoară, scorțișoară, piper;

-lactate: brânză, iaurt, lapte;

-fructe: mere, banane, portocale, pere, căpșuni, struguri, curmale, smochine, pepene, piersici;

-leguminoase: fasole, mazăre, linte, leguminoase, alune, năut;

-pește și fructe de mare: somon, sardine, păstrăv, ton, macrou, creveți, stridii, scoici, crab, scoici;

-cereale integrale: ovăz, orez brun, secară, orz, porumb, hrișcă, pâine și paste integrale.

Se mai pot adăuga și următoarele alimente:

-cereale: quinoa, bulgur, couscous, farro;

-băuturi: apă, ceai verde, ceai negru și, cu moderație, vin roșu;

-alte fructe de mare: calamar, sepie, biban de mare;

-fructe uscate: stafide, merișoare, caise uscate, prune uscate;

-carne roșie: în cantități reduse, preferabil din surse crescute, cum ar fi vita sau mielul.

Sursa foto: Pixabay

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton